USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємці хочуть ремонтувати будинок побуту самотужки. ФОТО

23 Жовтня 2013 16:25
Відремонтувати покрівлю будинку, що по проспекту Соборності, 11а у Луцьку, підприємці, які орендують у ньому приміщення, хочуть за власні кошти в обмін на пільгові умови оренди.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань комунального майна та приватизації, що відбулося 23 жовтня.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко повідомила, що двоповерховий будинок побуту поблизу РАЦСу, збудований у 1986 році, з 2011 року перебуває на балансі ДКП «Луцьктепло». Будівля потребує негайної заміни даху.
ЧИТАТИ ЩЕ: У БУДИНКУ ПОБУТУ БІЛЯ «ГОСТИНЦЯ» ПОЧНУТЬ БУДУВАТИ 3 ПОВЕРХ? ФОТО
На другому поверсі розташовані орендовані приміщення, підприємці неодноразово зверталися до міської влади щодо ремонту даху. Початкове рішення полягало у тому, що реконструкцію за власні кошти виконає підприємство «Волиньфарм», проте це рішення не влаштовувало орендарів, тому що надбудова третього поверху вимагала б огородження території навколо будинку на Соборності, 11а, що не давало б можливість здійснювати їм підприємницьку діяльність.

Підприємці звернулися до міської ради та міського голови з проханням вирішити проблему іншим чином. Замість реконструкції, орендарі за власні кошти зроблять лише ремонт даху, при цьому функціонування будинку побуту не припинятиметься. Витрачені кошти пропонують відрахувати від суми орендної плати. Підприємці зробили кошторис ремонту даху, вартість робіт становитиме 214 тисяч гривень. З них 179 572 гривні мають компенсувати орендарям, пропорційно до площі, яку вони займають. Орендарів пропонують звільнити від орендної плати терміном на сім місяців.

Алла Грабко зазначила, що не всі орендарі погоджуються взяти участь у такому ремонті. Так, з проектом не згідні підприємтсво «Волиньфарм» та «Ощадбанк».

Пропозиція не знайшла одностайної підтримки серед депутатів. Так, депутат міської ради Артур Василевський припускав, що аналогічний ремонт інша фірма-виконавець могла б виконати за меншу суму.

Заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська зазначила, що вже впродовж декількох років через відсутність рішення щодо ремонту будівлі руйнується комунальна власність. На її думку, питання потрібно ремонту даху потрібно вирішити якнайшвидше, адже до настання холодів залишається мало часу.



Депутати дійшли згоди, що потрібно буде укласти тристоронню угоди між виконавцем робіт, орендарями та ДКП «Луцьктепло». Вони погодилися надати дозвіл орендарям здійснити ремонт, але не вказали кошторису та фірми-виконавця робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus