USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Поминальної суботи до храму принесли 50 тисяч хлібин. ФОТО

8 Лютого 2010 12:08
Позавчора, 6 лютого, керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт у тимчасовому храм Всіх святих землі Волинської звершив заупокійну Божественну Літургію.
У день Вселенської батьківської м’ясопусної поминальної суботи до храму зійшлися тисячі вірян із хлібами.

Напередодні,  у п’ятницю ввечері, архіпастир очолив заупокійне вечірнє богослужіння у Свято-Покровському кафедральному храмі Луцька. Там, згідно з Уставом, прочитав 17-ту кафізму.

Владиці  під час Літургії спів служили клірики храму на чолі з настоятелем протоієреєм Володимиром Яцишином.

Цього дня храм не міг вмістити всіх бажаючих помолитись в храмі. Тому багато прихожан звершували молитви на вулиці.

Після Євангелія архіпастир Ніфонт розповів присутнім на молитві про значення поминання за померлих. А також розкрив євангельську тему майбутнього страшного Суду.

Після літургії, згідно з Уставом була звершена панахида, під час якої також пом’янули всіх од віку почилих православних християн, отців і братій наших.

Користуючись нагодою та присутністю великої кількості людей, владика подякував лучанам за участь у різдвяному благодійному церковному концерті для дітей-сиріт. Під час концерту зібрали 160 тисяч 500 гривень пожертв.

Також владика подякував тим колядникам, котрі збирали, прославляючи Господа, кошти на будівництво собору Всіх святих землі Волинської. Нинішнього року колядники назбирали в Луцьку 180 тисяч гривень, - інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus