USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Річницю хрещення Русі у Луцьку відзначили висадженням саду. ФОТО

11 Листопада 2013 12:47
Плодовий сад поблизу Волинської духовної семінарії УПЦ висадили викладачі та семінаристи спільно з митрополитом Луцьким та Волинським Ніфонтом та головою Волинської обласної ради Володимиром Войтовичем.

Перед початком заходу, що відбувся 11 листопада, висадження дерев благословив молитвою владика Ніфонт. Саджанці окропили свяченою водою.

«У рамках святкування 1025 річниці хрещення Київської Русі проходить благодійна хороша робота, і ми з вами тут молимося і хочемо посадити ці 27 плодоносних деревець, щоб був садочок тут біля нашої семінарії, щоб ці дерева приносили плоди, щоб Господь чистив повітрячко через ці дерева, щоб Господь давав вам радість від того, як ви будете дивитися, як живе дерево, приносить плоди та користь суспільству. Так і кожен з нас, як деревина, має приносити плід церкві, державі, своїй безсмертній душі, і, звичайно, Богу приносити славу. Хай Бог благословить початок нашого доброго діла і прийме цю добру справу і зарахує її для нашого спасіння. Храни та поможи вам Христос!», - звернувся митрополит Ніфонт до присутніх.










Голова Волинської обласної ради Володимир Войтович подякував владиці за запрошення долучитися до висадження дерев.



«Мені,як представнику влади, приємно брати участь разом із вами у такій благородній справі. Безперечно, є багато народних звичаїв, є багато приповідок, приказок, але це треба підтверджувати своєю працею, своїм служінням людям та Всевишньому. Такий добрий приклад, який демонструє наша Волинська Єпархія та особисто владика Ніфонт, вони роблять наш люд волинський кращим, добрішим, милосерднішим один до одного. Так, як і наш владика не втомлюється робити добро для людей, для ближнього, так і ми намагаємося у нашій владній роботі теж підтримувати ці ініціативи та брати участь у добрих починаннях та справах. Вчора ми розпочали на теренах Волині загальнодержавну, загальноправославну добру справу, яка присвячена кожній дитині-сироті, до якої ми повинні дійти, допомогти у її долі», - зазначив Володимир Войтович.
Перший саджанець яблуні посадили владика Ніфонт спільно з головою облради.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus