USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Романюк виправдовує рішення Шиби

23 Лютого 2011 10:56
Міський голова Микола Романюк заявив, що не вважає неправильним рішення попередньої міської ради взяти кредит.

Про це мер Луцька заявив 22 лютого під час прямого ефіру на Волинському телебаченні.

«Я не хочу сказати що це рішення було неправильним. Бо весь світ живе у кредит і цим користується», - зауважив міський голова.

«Але як на мене це питання не було до кінця прораховане та продумане. Тому 40 мільйонів гривень, які необхідно віддати за 3 роки, складно сьогодні повертати», - розповів мер.

«Це практично мені і моїй команді весь цей термін треба працювати лише на віддачу позики», - додав він.
За словами Миколи Романюка, через чималий борг у місті виникли проблеми з фінансуванням медицини та освіти, а також перестали фінансуватися деякі програми, бо коштів у бюджеті катастрофічно не вистачає.

Нагадаємо, що вже до 27 квітня цього року Луцьк повинен повернути перші 10 мільйонів гривень.

«Я домовився з керівництвом банку «Форум» про зустріч на наступному тижні. Буду з ними розмовляти щодо можливості реструктуризації цього боргу. Адже віддати його нереально. Ці 10 мільйонів мають іти з бюджету розвитку, а у нас там сьогодні всього на всього 1,4 мільйона гривень», - повідомив Микола Романюк.

Бюджет розвитку формується за рахунок продажу землі, комунального майна та єдиного податку. Однак, за словами мера, тут швидко заробити не вдасться.

«Майна сьогодні стільки немає в міській комунальній власності, щоб можна було його продати і продати швидко. Також земельних ділянок, які були б привабливими для інвесторів, немає як таких. Тобто тут один із виходів – це реструктуризація», - зазначив Микола Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
VSC Показати IP 23 Лютого 2011 11:18
"Все украдено до вас"(с)
Цинік Показати IP 23 Лютого 2011 11:23
Ще б.... Банкір, і буде говорити, що кредити - це погано? Не смішіть
просто так Показати IP 24 Лютого 2011 00:29
По -Азаровськи ввести якийсь місцевий податок - а громада проголосоє ЗА! Хто проти-туди різних інспекцій!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus