USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Романюк з’ясував, у кого більша зарплата, ніж у нього

2 Лютого 2011 08:41
Луцький міський голова Микола Романюк заключив угоду з керівниками тільки трьох комунальних підприємств.

Про це Романюк розповів 1 лютого під час наради з директорами комунальних підприємств – пише ВІП.

За словами мера, оклад заступника директора КП «Зелене господарство» становить понад 3,5 тисячі гривень без надбавок, у міського голови – 3,2 тисячі гривень без надбавок. «Я нічого не маю проти, але чомусь те ж саме комунальне підприємство просить зарплату», – сказав Романюк.

Окрім того, Микола Романюк додав, що головний інженер Луцького спецкомбінату має оклад на тисячу гривень більшу, аніж у міського голови.

Сукупні боргові зобов’язання луцьких КП перевищують 100 мільйонів гривень, із них 74 мільйона – це борги за енергоносії, - стало відомо на нараді.

Він зазначив, що до кінця року комунальні підприємства повинні щонайменше вийти «на нуль». Микола Романюк зауважив, що ситуація із бюджетом – дуже складна. Знайти у міській скарбничці лишні кошти для підтримки КП майже неможливо, - пише видання.

Градоначальник доручив кожному директору підприємства підготувати бізнес-план, де потрібно оптимізувати штатний розпис, і погодити цей документ із профільним заступником.

За словами заступника міського голови Василя Байцима, у Луцьку – 42 комунальних підприємств, із них 29 – госпрозрахункових, які мають заробляти гроші. Із цих майже трьох десятків КП три – економічно неактивні, ще два фактично не працюють. «Тобто 24 мають приносити копійку в казну», – додав заступник мера.

За його словами, всі КП подали фінансові плани на рік, але жоден бізнес-план не погоджено. Більшість підприємств запланували збитки.

Романюк доручив керівникам КП до кінця тижня погодити «бюджети» із профільним заступником міського голови і вже наступного тижня він проведе особисті бесіди з директорами.

Якщо комунальне підприємство не спроможне на себе заробити, то, цілком імовірно, воно буде ліквідоване.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
yav Показати IP 2 Лютого 2011 08:51
ага, зарплата в Ром - 3200 грн. без надбавок, ну, і надбавок всього якихось тисяч десять :)
insider до yav Показати IP 2 Лютого 2011 10:28
+50% надбавка, +50% премія
Терен Показати IP 2 Лютого 2011 08:53
Миколо Ярославовичу, чому Перто Перший так мало платив лісівникам. Ви це заєте. Тож думайте і про свою зарплату. А в спецкомбінаті і "Зеленому господарстві" немає таких величезних доплат "за інтенсивність і велику напруженість у праці". Сормтесь дорікати людям. Вас же ніхто за шнурок не тагнув у "мерське" крісло.
Лучанин Показати IP 2 Лютого 2011 09:34
Ганьба лихварю Миколі Романюку, який є багатою людиною, мільйонером, а позарився на жалюгідну для нього зарплату у 8-9 тисяч грн! Краще б відмовився від неї і не ганьбився!
Давній знайомий Показати IP 2 Лютого 2011 09:50
Система безсмертна, тому припиніть гвандякати про зарплати чиновників
:) Показати IP 2 Лютого 2011 10:31
Весна прийшла. Прокинулась ЖАБА - національна українська тварина
юля Показати IP 2 Лютого 2011 13:06
хотілосяб знати як можна так непогано виглядати на 3200.поділіться секретом!
Зелені Показати IP 2 Лютого 2011 17:10
Романюк, висунь хоч раз дупу на мороз і поріж з нами дерева в місті. Хто б говорив. Ти прийшов а зтого часу все гірше стає. Коуел
Стрийко до Зелені Показати IP 3 Лютого 2011 13:14
Ти такий же зелений, як Романюк бідний. Чи може ти і є тим заступником директора Зеленого господарства, якому нічого робити, як в робочий час по клаві стукати. Що, відривають від корита?
Не гробокопатєль Показати IP 2 Лютого 2011 18:52
В спецкомбінаті є не лише зарплати, а й так звані "гробові". Якщо ви хочете поховати близьку людину десь скраю, на "обжитій" частині кладовища, а не в самому кінці, в болті, то це коштує грошей. В знайомої померла сестра, і вона з ріднею хотіла її поховати неподалік матері, яка померла років з пятнадцять тому. В так званому спецкомбінаті їй заспівали суму, на яку вона не "потягнула". В зелених з двома нулями. За гроші вам відшукають місце навіть зразу за ворітьми. Взагалі, в цій гробокопатєльній організації - непочатий край роботи для тих структур, які носять "пушку" під рукою в оперативній кобурі.
Не заздрісний Показати IP 2 Лютого 2011 22:20
Голові міської ради треба іміджмейкера, бо якість новин (інформації) така, що щось вихоплюється з контексту - якийсь жарт, чи ліричний відступ, чи щось таке, що зовсім не стосується справи, і з цього робиться "новина". Мається на увазі, що будь-яке необережне слово чиновника, і не лише Романюка, береться на озброєння, піднімається на вила і мусується кілька днів, потім випльовується. Очевидно, голова зовсім не хотів підкреслити, що він бідний і заздрить, що дехто з підлеглих отримує більше. Гадаю і думаю, що не помилюсь, що він мав на увазі якість роботи деяких посадовців, якої, мяко кажучи, немає, а зарплату вимагають. А тут його вічні опоненти вивернули кожуха і тлумачать по-своєму. Примітивна критика.Світ так влаштований, що хтось мусить "дупу на мороз висунути", а хтось керувати містом. "...на каждый прилив по отливу, на каждого умного по дураку - все поровну и справедливо", - хтось так писав. Так буде завжди.
Стрийко Показати IP 3 Лютого 2011 13:15
Всі керівники міста (Романюк з Байцимом в т.ч.) і керівники комунальних підприємств повинні офіційно показувати розміри своїх доходів і результати своєї діяльності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus