USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Що кажуть лучани про всесвітньо відомого співвітчизника. ВІДЕО

10 Червня 2013 13:20
Перед самісіньким початком фестивалю «Стравінський та Україна» журналісти телешоу «Ранок» опитали присутніх на Театральному майдані лучан та гостей міста щодо того, що вони знають про людину, концерт у честь якої збираються відвідати.

Як виявилось, про Ігоря Стравінського лучани знають чимало. Зокрема, молодики розповіли, що Стравінський один із визначних композиторів на рівні з Миколою Лисенком. Також розказали, що Стравінський жив в Устилузі і саме там написав декілька творів, що вразили світ на початку ХХ століття. Також, зауважили, що Стравінський ніби мав помешкання і в Луцьку, і саме тому училище назвали у його честь.

Літня жінка розповіла, що Стравінський – дуже складний композитор та додала, що його музика - для обізнаніших слухачів.

Режисер народної аматорської кіностудії «Волинь» Борис Ревенко назвав Стравінського «крутим» композитором, якого визнав увесь світ. Він зауважив, що волиняни гордяться тим, що Стравінський жив саме тут, а також розповів, що «Весну священну» оцінили саме на Волині.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Александр Показати IP 10 Червня 2013 17:24
Стравинский, в отличие от Лысенко, не был украинским композитором. Стравинский не писал "Весну священную" в Устилуге. Стравинский родился под Петербургом, подолгу жил в родовом имении после смерти отца ДО того момента, когда Дягилев попросил его написать балет для его "Русских сезонов" в Париже. Стравинский написал три: "Жар-Птица", "Петрушка" и "Весна священная" по мотивам русского фольклора. Музыкальная слава Стравинского никоим образом не связана с Украиной. Называя его украинским композитором, хотя бы улицу назвали в его честь))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus