USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Швейцарці розвиватимуть на Волині електронне урядування

7 Грудня 2013 12:55
Делегація Швейцарського бюро співробітництва при Посольстві Швейцарcької Конфедерації в Україні працює на Волині. Представники делегації вчора, 6, грудня, зустрілися із представниками обласної та міської влади для обговорення питань, пов’язаних із можливим впровадженням на Волині спільних нових проектів у сфері електронного урядування, - повідомили у прес-службі облдержадміністрації. Зокрема, відбулася зустріч із головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком, його заступником-керівником апарату ОДА Станіславом Ющиком, першим заступником голови облради Юрієм Лобачем та Луцьким міським головою Миколою Романюком

Як розповіла старший експерт з урядування, моніторингу та оцінки Швейцарського бюро співробітництва Йорданка Томкова, Швейцарія планує розпочати втілення низки проектів електронного урядування у трьох областях України. І сьогодні основна ціль перебування на Волині – ознайомитися із місцевими напрацюваннями в цій сфері.

У рамках перебування представники швейцарської делегації відвідають обласний ЦНАП та Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також ознайомляться із досвідом застосування новітніх інформаційних технологій у Боратинській сільській раді.

Довідка. Електронне урядування — спосіб організації державної влади за допомогою систем локальних інформаційних мереж та сегментів глобальної інформаційної мережі, що забезпечує функціонування органів влади в режимі реального часу та робить максимально простим і доступним щоденне спілкування з ними громадян, юридичних осіб, неурядових організацій. Головною складовою електронного урядування є електронний уряд — єдина інфраструктура міжвідомчої автоматизованої інформаційної взаємодії органів державної влади та органів місцевого самоврядування з громадянами та суб'єктами господарювання. Він не є доповненням або аналогом традиційного уряду, а лише визначає новий спосіб взаємодії на основі активного використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) з метою підвищення ефективності надання державних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus