USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Собаче» рішення луцьких депутатів суперечить закону, - захисники тварин

31 Березня 2010 15:42
Рішення Луцькради, котре регулюватиме відлов бездомних собак, суперечить Закону України про захист тварин від жорстокого поводження.

Керівник Волинського товариства захисту тварин Дана Новарчук зазначила: якщо прийнята міськрадою норма застосовуватиметься до бродячих тварин, то вони звертатимуться до судів різного рівня.

«Тим паче, немає сертифікованого і дозволеного в Україні препарату для евтаназії собак», - зауважила Дана Новарчук.

Вона скаржиться, що їй не дали виступити із словом на сьогоднішньому сесійному засіданні та на минулому, де розглядалися «собачі» питання. Тому Новарчук стверджує, що волинські захисники тварин приходитимуть на прийоми до мера та його заступників. Будуть сидіти під стінами мерії, влаштовувати акції протести, щоб до їхньої думки прислухалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Перехожий Показати IP 31 Березня 2010 15:46
ДАНА, заберіть їх собі додому, посадіть "собі під стіну", всередені приміщення і тіштеся ними. Собацюрам не місце у місті. Якщо ж немає у Вас такої можливості - тоді стріляти тих тварюк, без варіантів!
Собаколюб Показати IP 31 Березня 2010 18:19
Дана буде вспливати,то сама під роздачу попаде.
I win Показати IP 31 Березня 2010 18:59
На половину згідний з Перехожий. Найголовніше в суспільстві- Людина а потім- друг чотириногий. А якщо не друг? Активістам захисників тварин раджу вівдвідати потерпілих від укусів бездомних тварин. І потерпілим звертатися з позовом до суду на а)бродячих тварин б)міськраду(яка не вжила заходів з безпеки громадян) в)товариство захисту тварин г)Дану Новарчук д)Ваш варіант ЗАВЖДИ Є ВИБІР
spiker Показати IP 31 Березня 2010 21:46
підтримую обох +100,стоячи на світлофорі сьогодні байком,був атакований тупою бездомною шавкою,тільки як влупив ботом в голову перестала шарпатись до мене і гавкати...я проти такого...тротуари-пішоходам,дороги-транспорту,собаки-Дані...і буде вам щастя!!!
* Показати IP 31 Березня 2010 22:09
Дана я підтримую Вашу думку, але звернення до судів нічого не вирішить, ми з Вами живемо не в тій країни, де головує право. Чим закінчилася справа з отруєнням собак? Ви також казали, що задієте усіх: і суди, і прокуратуру, і міліцію. I win Ви дуже дотепні. «…звертатися з позовом до суду на бродячих тварин…» Ви напевно відео надивились в Інтернеті, коли американським поліцейським собака відірвала переднього бампера у їх поліцейської машини і вони подали на неї до суду. Хочу сказати, що суд присудив її не страчувати, а віддати у собачу школу, де її навчатимуть добрих собачих манер.
Молода мама Показати IP 1 Квітня 2010 09:09
Пані Дана, якщо вам так болять безпритульні голодні собаки, то поселіть їх у себе в квартирі. А я боюся за сбе і свою дитину. Біля поліклініки на Чорновола їх "толпи" бігають і обгавкують тих діток та їх мам. Часом навіть вийти боязко.
Dikenson Показати IP 1 Квітня 2010 09:59
місто для людей, а псів з вулиць для безпеки лучан
VSC Показати IP 1 Квітня 2010 10:46
Бесчеловечное обращение с животными, приводит к бесчеловечному обращению с людьми. Давно замечено, что ребенок воспитывается более добрым, если в семье есть домашнее животное. Решать проблему бродячих собак надо цивилизовано. А отлавливание и умерщвление порождают жестокость и садизм. Полностью поддерживаю Дану Новарчук.
Перехожий Показати IP 1 Квітня 2010 11:34
А що, дітей вербують на винищення собак? І через це діти стають жорстокими? ;)
Згодна Показати IP 1 Квітня 2010 12:05
Добре, хай живуть. Тільки не на вулицях нашого міста... Надіньте на них, хоча б, намордники.
VSC Показати IP 1 Квітня 2010 12:52
TO Перехожий. Ты кота какого-то заведи, или рыбок на худой конец, а можно еще попугайчика, авось подобреешь.
WS Показати IP 1 Квітня 2010 13:35
Жорстоке ставлення до тварин - моральна та духовна катастрофа. У всьому світі вислiв великого Махатми Ганді про те, що "рівень культури країни проявляється у її ставленні до безпорадних створiнь, зокрема до тварин та старих людей", став незаперечним афоризмом. Нумо витравлювати з вулиць та свого життя спочатку безпритульних тваринок, потім безхатченків, а тоді дійде справа й до старих батьків. Вони ж теж декому заважають. Боїтесь, шановні, за себе та свою дитину? А за її моральний стан, коли вона бачить як собака вмирає в конвульсіях чи валяється непотрібним трупиком ви не боїтесь? А за те, що через кільканадцять літ від жорстокого світу дитина стане моральною калікою - теж не страшно? У кожної палиці два кінці. Цивілізовані країни борються з такими явищами цивілізованими шляхами. У сусідніх Польщі, Словаччині і Румунії вже перейшли на метод стерилізації і щеплення від основних хвороб, і за кілька років позбулися проблем безпритульних собак. А у нас, як завжди, криза народжується в головах... Будьте добрішими - і до вас потягнуться люди. А взагалі б не завадило натягнути намордники на декого з людей :)
ВВК Показати IP 1 Квітня 2010 13:39
Вчора зі школи повертався син 7 класник. По вулиці Федорова, біля будинку № 5 зустрівся з 8 бродячими собаками. Був шок. Я проінформувала про це Луцьку міську раду. Пані Новарчук у вас є діти шкільного віку?
Згодна Показати IP 1 Квітня 2010 14:27
до WS У чому ви вбачаєте жорстоке ставлення до тварин? Жодного разу не бачила, щоб їх хтось бив чи ганяв на вулицях міста, а от як вони розгульно себе поводять, нападаючи на людей, доводилося. Спробуйте, наприклад, проїхатися велосипедом, бо машині собаки не нашкодять, зрозуміло. Можете залишитися без штанів. Жорстоке ставлення почалося ще тоді, коли собаку вигнали надвір. Але тоді вона була одна, а тепер їх десять. І тепер собаки стали жортокими по відношенню до наших дітей та й дорослих. Можливо це відплата. Але проблема є і її треба вирішувати. Чим по-швидше. Думаю, переважній більшості лучан все одно яким чином.
Перехожий Показати IP 1 Квітня 2010 16:31
2 VSC ==Ты кота какого-то заведи, или рыбок на худой конец, а можно еще попугайчика, авось подобреешь.== Уяви, є кицька вдома. Раніше були і папуги, і риби. Може для малого знов купимо. Навіть собака є (не перша, доречі) - але він живе так, як має жити домашній собака, а не вулична потвора.
WS Показати IP 6 Квітня 2010 16:42
До Згодної Проблема є - це незаперечно. Але вирішувати проблему можна різними способами. Жорстокість же починається тоді, коли ми починаємо думати, що того, хто нам заважає - найліпше знищити, вбити і що ми маємо на це право. А нагодована і стирилізована бездомна собака ніколи не буде жорстокою. Проблему треба вирішувати обдумано і комплексно.
ls Показати IP 16 Травня 2010 20:39
без бабла тут необішлося :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus