USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хроніка страйку в Луцьку: студенти вимагають відставки Клімчука та Войтовича

2 Грудня 2013 13:28
Декілька тисяч лучан о 9.00 2 грудня вирушили ходою до обласної ради з вимогою відставки голови облдержадміністрації та голови Волиньради.

Студенти луцьких вишів зібралися цього ранку на Театральному майдані та вирушили колонами проспектом Волі до будівлі обласної ради під гаслами «Разом і до кінця». По дорозі вони закликали лучан долучатися до ходи. Водії автівок, що рухалися іншою смугою проспекту, сигналами підтримували мітингувальників. Поблизу педагогічного коледжу група студентів приєдналася до учасників ходи, долучалися також перехожі.



































Мітингувальники зібралися перед будівлею облради, навколо якої стояла велика кількість правоохоронців. Працівники міліції, вочевидь, готувалися відбивати спроби штурму. Втім, акція відбулася мирно та без сутичок.













Координатор луцького Євромайдану Майя Москвич нагадала студентам, що Євромайдан скінчився, коли «беркутівці» побили молодих людей на майдані Незалежності у Києві. З її слів, 1 грудня розпочалася нова національна революція. Мітингувальники підтримали її, скандуючи «революція».





Депутат Луцькради Андрій Козюра закликав учасників мітингу не піддаватися на провокації, тому що «у влади трусяться коліна» і до майдану під’їжджає «Беркут».

Як розповів Волинським Новинам народний депутат України Анатолій Вітів, представники комітету національного спротиву у Волинській області вимагають відставки голови облдержадміністрації Бориса Клімчука, голови облради Володимира Войтовича та скликання позачергової сесії Волиньради, яка повинна засудити дії Януковича, у середу, 4 грудня. З його слів, Борис Клімчук та Володимир Войтович попрохали час на роздуми до вечора.







«Я розумію, що голова ради не може думати без голови Клімчука. За нього думає Клімчук, от як він надумає, так вони і вчинять», - зазначив Анатолій Вітів.

Під час мітингу учасників закликали вирушати до Києва, батьків просили відпускати туди своїх дітей.

Учасники мітингу скандували «відставка» на адресу очільників області. Як зазначив координатор луцького Євромайдану Володимир Бондар, допоки голова Волиньради та голова облдержадміністрації не підуть у відставку, лучани повинні перебувати на майдані.

Як зазначив Анатолій Вітів, Володимир Войтович зобов’язаний скликати позачергову сесію облради, під час якої депутати повинні визначитися, на чиєму вони боці. Під час сесії у приміщенні облради перебуватимуть мітингувальники.

Мітингувальникам він повідомив, що Борис Клімчук «впирається руками і ногами» та не бажає йти у відставку.

До слова, рішення про позачергову сесію облради вже прийнято. Вона відбудеться 4 грудня о 10.00. Відповідне рішення підписав голова Володимир Войтович.

Депутат Луцькради Сергій Григоренко повідомив. Що під час спілкування з керівництвом області підтвердилися ганебні речі. Так, з його слів, очільник міліції на Волині Олександр Терещук підтвердив, що волинський «Беркут» був у Києві під час кривавих подій на майдані Незалежності. У відповідь лунали вигуки «ганьба».

Під час позачергової сесії облради у середу мітингувальники планують створити коридор, яким заходитимуть депутати. Тим обранцям, які з’явилися на сесію у четвер, кричатимуть «Слава героям!», а тим, хто проігнорував сесію, кричатимуть «Ганьба!».

Депутат міської ради Андрій Козюра повідомив хороші новини з Києва. У столиці мітингувальники заблокували кабмін, а прес-служба Миколи Азарова повідомила, що питання надзвичайного стану не піднімали. Він закликав мітингувальників до порядку, адже влада лише чекає на те, щоб спровокувати конфлікт.

Окрім гасел проти влади, лунало гасло «Студенти за ЄС!».

Депутат облради Ігор Гузь повідомив, що завтра о 7.00 мітингувальники блокуватимуть входи до будівлі, у разі, якщо Борис Клімчук та Володимир Войтович не підуть у відставку. Він закликав протестувальників організовуватися. З його слів, у Луцьку, як і в Києві, потрібно створити загони самооборони, які допомагатимуть охороні громадського порядку. Студентів медколеджу він закликав організувати пересувну медичну опіку. Він повідомив, що працівники міліції не застосовуватимуть силу проти мирних мітингувальників.

Підтримати студентів на Київський майдан прийшли волинські фермери, вчителі та лікарі. Так, голова Асоціації фермерів Волині Віктор Лук'янчук звернувся до учасників мітингу.



«Сьогодні фермери Волині мають чітку позицію – ця бандитська, злочинна, корумпована влада повинна негайно піти у відставку. Я зранку приїхав з Києва, ми разом там зайняли майдан Незалежності. Ви знаєте, як сьогодні ця влада знущається над волинським селом. Ми їх просимо – підіть геть. Я щойно Борису Петровичу сказав: Ви нам остогидли, підіть, будь ласка. Ми просили його. Але він сказав «я подумаю». Якщо буде потреба, ми, фермери Волині, дамо спецтехніку, трактори, машини, ми заблокуємо це адмінприміщення, адже воно належить нам», - розповів Віктор Лук'янчук.

Він порадив Борису Клімчуку їхати у свої маєтки у Шацькому районі або у Межигір'я до Януковича.

Після цього група депутатів міської, обласної та Верховної Рад вирушили у приміщення облради, щоб зняти портрети Януковича. З портретами мітингувальники вирушили на Театральний майдан.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
партия психов Показати IP 2 Грудня 2013 14:01
Ау..люди вы куда пошли....идите в школы в которых собирают бабло на окна двери стены телевизоры ...а вы в администрацию..там зарплата.1200гр....оформить в школу № 9.около500у.е.куда идут деньги поборы....там кроется наш Пи...ц....в 21 около700.....куда они несут бабки куда ..А.! ну не хотите иди те на Киевскую.
петро Показати IP 2 Грудня 2013 14:31
Але не дай Господи допустити до влади ''колишніх'',''сьогоднішніх'' і опозицію-всіх протокомуністів,протокомсомольців гнати на роботу,хай ідуть працювати або на пенсію. До влади молодь,а вони хай беруть собі в помічники незаплямованих інтелігентів,науковців і т і. Скоротити бюджети обладміністраціі на 70%,поскорочувати непотріб чиновницьку-хай працюють,створюють фірми або на пенсію. Шлях до европейськості через молодь у владі. А Козюр, Війтівих, Боднарів і близько нне пускати-вони вже накерувались і накрались. Молодь з глибокою освітою- до влади, за вами май бутне Украіни. Голову облдержадміністраціі вибирати загальними прямими виборами.
Валюха Показати IP 2 Грудня 2013 14:35
Овва, а Грицюк вже тут як тут-знов до влади преться, що, грошики вже скінчились, що за вибори-точніше за їх провал отримав, але шкура продажна, вже швиденько попристроювались крупні "діячі-лодарі", які працювати не хочуть і до дітей приліпились, чи мало накрали-паразити нещасні!
Наталка Показати IP 2 Грудня 2013 14:47
Шановні відомі громадяни Луцька- лауреатити державних премій, заслужені вчителі, лікарі, актори, герої спорту, письменники, професори вишів, громадські діячі!!! Де Ви, Ваше слово, Ваша підтримка ? Чому Вас немає серед виступаючих на Майдані? Чого чи кого боїтесь? Не чекайте запрошень, самі виходьте до нас! Позиція авторитетних людей набагато важливіша, ніж думки політиків. ПРИЄДНУЙТЕСЬ!!!
інга до Наталка Показати IP 2 Грудня 2013 20:30
Шановна, а до кого ж приєднуватися? до дітей якими маніпулюють засра..ці такі як Григоренко, Шиба, Бондар та стародупі Грицюк і Банада чи нарваний Гузь??? То невже в когось є сумніви стосовно їх мотивів???? Гриц , Банада і особливо Бондар хочуть знову "впливти в свої колишні кабінети" на Київському майдані. Гузь все заробляє бали до ВР, ну а амбіції Григоренка в 100 разів більші його мозок. А замість того , щоб ці пустобрехи горлянки провітрювали нехай краще про свої "досягнення та подвиги" розкажуть бо ж більшість з них вже побували біля керма: хто області, хто ради, а хто міста. Чи хтось з майданівців думає що ці політ чортяки їх життя покращать і прямо до Європи заведуть??? ВИ НАЇВНІ. Видно нинішні посади пустобрехів не особливо прибуткові раз так рвуться у владні кабінети. Та й що ж це за цирк з носінням портретів Януковича. Ви ще зробіть ляльку-мотанку Януковича наколіть голками та наведіть загальну порчу. КЛОУНИ.
Тартак Показати IP 2 Грудня 2013 15:08
Жаль, що немає доступу до наказів "Беркуту"-там і прізвище тих є ,хто отримав посвідчення на відрядження в м. Київ і на скільки діб.
Народ до Тартак Показати IP 2 Грудня 2013 21:08
і для чого тобі ці прізвища? будеш людей виловлювати по одному?
Міля Показати IP 2 Грудня 2013 16:07
Правильно сказавсна мітингу у Львові нардуп от Свободи Міхальчишин шо студєнти то сопляки.
Ольга Показати IP 2 Грудня 2013 16:12
Волиняни! Не дивіться на обличчя, які там стоять, зараз це неважливо. Головне і ключове питання - повалити існуючу владу. Зайдіть на YOUTUBE і подивіться яка у нас влада, які накази вона віддає Беркуту. Як вони знущаються і катують наших студентів, старших людей, жінок. Їм всім наплювати на нас, і пану Климчуку, в тому числі. Відкрийте очі, включіть мізки, бо якщо не підтримаємо цих молодих людей сьогодні, то завтра буде вже пізно.
me Показати IP 2 Грудня 2013 16:26
А студентам аби тільки пари прогуляти!!
студент до me Показати IP 2 Грудня 2013 18:33
ні!!!!!!!!!!!!!!!студенти нашого навчального закладу повернулися на пари після мітингу!!!!!!!!!
(((( Показати IP 2 Грудня 2013 16:49
А де був координатор луцького Євромайдану Володимир Бондар попередні роки??? Чому жив у Києві , а координувати приїхав у Луцьк? На гребені хвилі будь-якої революції спливає....
))) до (((( Показати IP 2 Грудня 2013 17:47
100 %
Кодддзюрі Показати IP 2 Грудня 2013 18:39
Пане кодддзюра ось ви на майднані волаєте наче вам яйця чимось прищемило СТРАЙК СТРАЙК а чому ж ваше буратіно не страйкує, чи коли йде питання про власні гроші то економічні інтереси мають верх над політичними????
lutchanka Показати IP 2 Грудня 2013 19:36
шановні модератори. у моєму коментарі не було нічого крамольного - куди він подівся?
Лучанка Показати IP 2 Грудня 2013 20:50
Шановні, а згадаймо історію, хто захищав країну від фашистських загарбників, такі ж молоді студенти а то і молодші юнаки і юнги. Студенти відстоюють своє майбутнє що б закінчивши виший навчальний заклад з відзнакою не їхати за границю на чорну роботу, а працювати і розвивати структуру, економіку своєї країни і виховувати та бачити як ростуть їхні діти.........
Марина Показати IP 2 Грудня 2013 21:31
Ганьба дорослому населенню міста, яке не підтримало прагнення молодого покоління! Торгуючі на ринках, лежачі на диванах, батьки і матері, вам має бути соромно! Опозиції теж ганьба, тому що бігати біля облради, а потім залишити дітей ганебно. З кожним днем все більше пересвідчуюсь, що більша МАСА волинян - сіра, тупа, не здатна на вчинки. І тільки дякуючи волелюбності та громадській свідомості деяких жителів Волині, які представляють наш регіон у Києві, розумієш, що не все так погано! А опозиціонери нічим не відрізняються від представників влади.
Корінний лучанин до Марина Показати IP 2 Грудня 2013 22:15
Ганьба дорослому населенню міста, яке не підтримало прагнення молодого покоління! ЩО ТИ МЕЛЕШ НЕДОРОСЛЬ!!! НА МІТИНГУ В НЕДІЛЮ ДУЖЕ БАГАТО БУЛО ЛЮДЕЙ ДОРОСЛИХ , ПОВАЖНОГО ВІКУ! У ІТАЛІЇ, ЧЕХІЇ і інш. країнах такі люди мають ПОВАГУ У СУСПІЛЬСТВІ - ТІЛЬКИ Я БАЧУ НЕ У НАС. КУЛЬТУРИ ТА ПОВАГИ НАВЧИСЬ!!! Я БУВ НА МІТИНГАХ, ЗОВСІМ З НЕЗНАЙОМИМИ ЛЮДЬМИ РОЗМОВЛЯВ ЗНАХОДИЛИ СПІЛЬНУ МОВУ. ЦІ СТАРШІ ЛЮДИ ТАКОЖ БУЛИ ДУЖЕ НЕЗАДОВОЛЕНІ, ЩО УГОДА НЕ БУЛА ПІДПИСАНА! І ВОНИ ВИСЛОВЛЮВАЛИСЬ І ГОЛОСУВАЛИ ЗА ВІДСТАВКУ УРЯДУ ТА ЯНУКОВИЧА!
Марина до Корінний лучанин Показати IP 3 Грудня 2013 09:03
Коли закінчуються аргументи, деякі особи перетворюються на хамів. Я була разом з цими дітьми, а ви? Що було в неділю я знаю і без Вас...а в понеділок, де були ці поважні в понеділок, вчора ввечері, коли студенство мерзло на площі? Я з Вами свиней не пасла, так що не будемо про ВАШУ культуру. Смішно говорити про "дискут" на тему "незадоволеності", не по пустих балачках, а по діях говорять про людину, тим паче про чоловіка. Так що " висловлювались" і "голосували" звучить по меншій мірі смішно.
Марина до Корінний лучанин Показати IP 3 Грудня 2013 09:12
ЩО ТИ МЕЛЕШ НЕДОРОСЛЬ!!! ....Не знаю Ваш вік та знаю, що не всім життя розуму добавляє.
Інга до Марина Показати IP 3 Грудня 2013 11:33
А жерти схочуть ці всі крикуни то прийдуть до батьків і матерів, котрі мерзнуть ""торгуючи на " щоб до хати хліба й крупи купити і ,щоб мерзнучим шапки й рукавиці придбати і щоб за їхні заліки й екзамени заплатити .? Чи може лідери майданівські на це дадуть?? Чи Гузь чи Бондар. Чи може сам Яйценюк з Тягнибиком. Знову використають протестувальників як прерватив, щоб дійти до своїх омріяних цілей . До чого ж тут вже Європа - тут одні політикани хочуть посісти місця інших . Поки сьогодніші студенти там бродять їхні батьки добре памя тають як їх уже раз використали.
Марина до Інга Показати IP 4 Грудня 2013 08:05
Ще раз повторюся - народ повстав проти жорстокості, свавілля, беззаконня та бандюків, до чого тут опозиція? Цікаво чи думали б Ви про торгівлю шкарпетками, якби покалічили Вашу дитину. Ганьба навіть про таке думати, не то, що говорити. СІРІ АМЕБИ! ГАНЬБА! Хто вас породив?
иван Показати IP 3 Грудня 2013 02:15
діти-діти підведуть ці пройдисвіти вас під монастир-ви до сіх пір так і правди про крути незнаете а жаль а ця правда була незручна як для банкіра юща і його спільникам ;-так і сьогоднішня правда невигідна тим що на ваших плечас вони знову рвуться в недавно залишині кабінети :-тай про них ви нічого нехочите знати-а взнаете буде гірке розчарування -але це ваш шлях памятайте що в серця е завжди багато друзів а розум в людини постіно самотній ;
поради Показати IP 3 Грудня 2013 09:14
Вітів - розпусти дітей на пари -їм вчитися пора майя Москвич - помитися і в ліжко. спати Козюра- додому, обдумувати, як і кого обдурити Лукянчук - гній на поля вивозитти Гузьо - додому в Смідин і працювати пора, а не рватися в крісло тепле на плечах студентів Клоуни, ви ж тих дітей на другий день забудете, ви ж колотили воду на минулих виборах, потім залягли на дно і спливли, як те лайно
лучанин Показати IP 4 Грудня 2013 23:46
Такі поради можуть давати тільки раби тупі раби. Мені вас щиро жаль.
Петро Показати IP 14 Січня 2014 03:54
Захисник і лицемір КОЗЮРА , все то корита рветься.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus