USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Суд скасував незаконне рішення Луцької міської ради

12 Березня 2015 21:00
Прокуратура Луцька не дозволила віддати під забудову зону зелених насаджень. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Вивчивши стан додержання вимог земельного та містобудівного законодавства органами державної влади та місцевого самоврядування Луцька, прокурори встановили незаконність рішення міської ради від 24 грудня 2014 року, яким депутати внесли зміни в детальний план території мікрорайону в межах вулиць Карпенка-Карого, В`ячеслава Чорновола, Ветеранів і проспекту Соборності.

Таким рішенням обранці Луцької громади змінили цільове призначення частини території цього мікрорайону із зелених насаджень загального користування на територію під забудову групи дев`ятиповерхових будинків з підземним паркінгом і внесли відповідні зміни в Генеральний план міста Луцька, чим неодноразово порушили вимоги чинного законодавства.

Змінюючи цільове призначення території, депутати Луцької міської ради проігнорували утведжений державою у квітні 2011 року 5-річний мораторій на зміну призначення земельних ділянок рекреаційного призначення незалежно від форми власності в містах та інших населених пунктах.

Відтак, аби визнати це рішення міської ради протиправним та скасувати його, прокурор міста Луцька звернувся з позовом до суду.

Волинський окружний адміністративний суд 12 березня 2015 року задовольнив усі позовні вимоги прокурора. Рішення Луцької міської ради, яким незаконно зменшили зону зелених насаджень в обласному центрі Волині, визнали протиправним та скасували.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що торік прокуратура міста оскаржила 9 незаконних рішень Луцької міськради та виконавчого комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
zz Показати IP 13 Березня 2015 08:42
Отож зелена зона буде знову використовуватися для вигулу собацюр, пиятик, шашликів, гулянок пяних підлітків , і т.д. (з дитиною страшно йти) Ось це і означає - верховенство права! Функція - виконана!!! і це за місяць до відбору комуняцкого ЗАГАЛЬНОГО НАГЛЯДУ А 10 сімей з числа учасників АТО так і не дочекаються житла, іньші категорії тих, хто потребує житла - теж, сотні працівників - не матимуть гідної роботи і зарплати .......
Моль до zz Показати IP 13 Березня 2015 15:35
То мо усі парки і сквери вирубати бо там собачки гуляють?
свідок Показати IP 13 Березня 2015 22:39
Хвала міському прокурору.А чому не надали провової оцінки рішалам які готували таке рішення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus