USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Судова тяганина: Луцькрада підтримує незаконну забудову? ВІДЕО

22 Жовтня 2013 09:24
Майже 6 років тривають «військові» дії між двома сусідами. Один із них отримав нежитлове приміщення, а інший, не довго думаючи, прибудувався до нього впритул. Вже 6 років сусіди cудяться. Останній суд нарешті розставив крапки над «і» у право стосунках, - повідомляє ТРК «Аверс».

Ще в 1999 році одна із луцьких фірм отримала право власності на нежитлове приміщення, що на вулиці Сенатора,1, частина якого виходить по проспекту Волі. Через рік ця ж фірма уклала договір оренди прилеглої землі площею 82 метри квадратних строком на два роки. Пізніше виготовила проект на реконструкцію нежитлового приміщення із добудовою магазину. Проектом також передбачили будівництво другої черги. Проте, земельну ділянку, на якій вона мала б бути, підприємство не отримало. Коли будівництво першої черги завершилося, до їхньої зовнішньої стіни впритул звела триповерхове приміщення лучанка Лариса Білоус. Тоді ж у 2007 між сусідами почалась судова тяганина, яка триває дотепер.

Представник підприємства Володимир Поха розповів: «Ці особи, без нашої згоди почали здійснювати прибудову до нашого приміщення. По-перше, використавши наш проект, за який ми заплатили кошти, купили без нашої згоди, замурували нам вікно, крім того, порушили, на нашу думку, будівельні норми: здійснили до нас прибудову».

Із квартири у трохи більше, ніж 24 метри квадратних «виросло» приміщення площею у 149 метрів квадратних. Утім, документів, які б засвідчували право Лариси Білоус на новозведене приміщення, не було, - розповіли сусіди. Окрім того, підприємлива жінка ні у кого з них дозволу на проведення будівництва не взяла. А зі всіх документів мала тільки один – дозвіл на початок будівельних робіт: «Який в принципі був скасований визнаний незаконним, і щодо нього дана правова оцінка судами першої апеляційної інстанції», - зауважив Володимир Поха.

Ще тоді, в 2007-ому році, підприємці написали скаргу до головного архітектора Луцька, а пізніше були змушені звернутися в суд. Феміда заборонила проводити будівельні роботи, однак зведення будівлі продовжилося. Варто зазначити, що ця ж жінка - дружина колишнього головного природоохоронного прокурора Волині Миколи Білоуса, який, до слова, відстоював інтереси своєї дружини у всіх судових інстанціях. Під час останнього засідання у Волинському Апеляційному суді забудовники вкотре програли справу. Цікаво те, що на стороні незаконного забудовника виступив і юридичний відділ Луцької міської ради.

Володимир Поха розповів: «Ми стикнулися з такою позицією міської ради, що, апелюючи до суду апеляційної інстанції, міська рада відстоює сугубо незаконну позицію, щодо захисту права власності сторонньої фізичної особи нотаріуса Білоус».

Зрештою Апеляційний суд скасував свідоцтво на право власності на прибудовану споруду Людмили Білоус, яке жінка отримала в період, коли діяла постанова про продовження будівельних робіт. Між тим, мешканці двоповерхівки, до якої прибудувалась підприємлива жінка, кажуть, що від сусідства із нотаріальною конторою вигоди не отримали ніякої. «У нас тут береза була, тут в нас вишня росла, березу спиляли, вона їм заважала, вишню зламали, бо впала береза, сказали, що посадять дерева, дерава не посадили…».

Утім, це не перше порушення, за яким стоїть родина Білоус, - йдеться в повідомленні. Головне управління Міністерства доходів у Волинський області розшукує Дмитра Білоуса - сина колишнього природоохоронного прокурора Миколи Білоуса та нотаріуса Людмили Білоус. Чоловік організував незаконну фінансово-господарську діяльність приватного підприємства в лісопереробній галузі та умисно ухилявся від сплати податків. Що ж до того, чи закінчиться судова тягинина на рішенні Апеляційного суду, - поки невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Круто Показати IP 22 Жовтня 2013 11:59
Прославились Білоуси... От тобі й взірець.
Александр Показати IP 22 Жовтня 2013 12:42
Драма "Богатые тоже плачут":))
Взгляд со стороны Показати IP 22 Жовтня 2013 21:47
Вместо "зачуханой" доски почёта выросла стильна добудова с фасадом на центральную улицу (Воли). Просто тут ситуация следующая: один хохол обскакал другого - вот и начались нездоровые тёрки про какие-то нарушения строительства. Официально сложно что-то построить, дешевле - решить дело через судебную волокиту

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus