USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ціну на проїзд у маршрутках не знизять, – Шиба

2 Листопада 2010 12:27
Підстав для перегляду вартості проїзду у громадському транспорті в Луцьку немає – постанова суду, яка, мовляв, зобов’язує міськвиконком скасувати своє рішення про тарифи, претензій до ціни проїзду не висловила.
На цьому під час прес-конференції 2 листопада наголосив луцький міський голова Богдан Шиба.
Очільник Луцька стверджує, що нині собівартість проїзду становить 2,6 гривні, відтак зменшувати ціну проїзду в маршрутівках та тролейбусах буде вкрай збитково.
До того ж вартість проїзду напряму впливає і на прибуток Луцького підприємства електротранспорту.
«Багато чого можна пообіцяти. Можна поїхати до Львова і рішення суду привезти. А жити то треба», – вважає мер.
Крім того, каже мер, суд першої інстанції визнав тарифи обґрунтованими, однак апеляційний суд знайшов огріх у регуляторній процедурі проведення громадських слухань, яка не стосується тарифів. І на основі цього порушення суд постановив скасувати рішення виконкому про вартість проїзду.
«Яке рішення – таке й виконання…» – висловився Шиба.
Лише два маршрути в Луцьку влаштовує ціна квитка у 1,5 гривні – №15 та №15а, оскільки ці маршрути замкнуті, відтак пасажиропотік значно більший. Окрім того, частина пасажирів цих маршрутних автобусів їде лише декілька зупинок.
За словами Шиби, міська влада виконувати вимоги апеляційного суду не збирається. Мер каже, що юристи міськради оскаржують це рішення – касація вже спрямована до Верховного Суду України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
ааа Показати IP 2 Листопада 2010 12:30
собівартість проїзду становить 2,6 гривні - скоро власники-бідолахи обанкротяться... Мовчки возять собі в збиток.
Helge Показати IP 2 Листопада 2010 12:45
За что нужно уважать БЫВШЕГО мега, так это за его принципиальное и последовательное отношение к проблеме собственного обогащения))) Наверное, во Львове маршрутчикам, которые возят пассажиров по 1,50 грн их мер Садовой из бюджета города доплачивает)))
Hunter до Helge Показати IP 2 Листопада 2010 13:32
У Львові "маршрутка" коштує 1,75 грн.
Helge до Hunter Показати IP 2 Листопада 2010 23:18
1,50-1,75
Оксана Показати IP 2 Листопада 2010 12:45
В збиток ніхто б і не возив.. А проїзд дійсно могли б знизити, адже в Києві зарплати набагато більші ніж у нас..
Антон Показати IP 2 Листопада 2010 12:47
А Козюра будував свою виборчу кампанію тільки на цьому документі!!!
boretc Показати IP 2 Листопада 2010 13:34
Ось чому Шиба не переміг і ніколи більше не буде мером - треба меньше про прибутки думати, а більше про людей!!! Зробив "заморочку" зі своїм лізінгом, а тепер не знає як вилізти з тої ями! А порахував які зарплати у Лучан, а які в Києві або у Львові - а платити однаково??? Вилазь вже з свого кабінету!!!
шибанутий Показати IP 2 Листопада 2010 13:35
Мені,як царю всеодно на рішення суду, як хочу так і дро... а лучани всеодно за МЕНЕ!
от так Показати IP 2 Листопада 2010 13:59
"Підстав для перегляду вартості проїзду у громадському транспорті в Луцьку немає" – як і у нас не було підстав обрати йго мером на свою голову вдруге.Все просто.Лучани молодці.
ну-ну Показати IP 2 Листопада 2010 14:04
тіштеся-тіштеся. Янек теж обіцяв дешевий газ... Якщо Ви сподіваєтесь, що зробили кращий вибір, то помиляєтесь і дуже скоро у цьому переконаєтесь. А якщо Романюк дійсно порядний, як про це говорилось, то він не буде , як це робить теперішній уряд, усе валити на попередника, а сам усе вирішуватиме.
Пац Показати IP 2 Листопада 2010 14:16
До шибанутий! А я ще прочитав інакше - шиба ну ти й
жжжж Показати IP 2 Листопада 2010 14:52
Подякуймо Андrієві Гrигоrовичу за прискорення процесу: попереднє прийняття тарифів оскаржив саме він, тому в міськраді оце перед виборами ініціювали розгляд нових, і почали приймати пропозиції перевізників; а перевізники (цікаво знати, що не всі вони Шиба) пропонували ціну до трьох гривень. Піднімуть знову, а як оте вбоге буде скаржитися, то і ще піднімуть, і так до нескінченності. Тому краще переходити на велосипеди.
Саша Показати IP 2 Листопада 2010 16:06
В Рівно маршрутка 1,5 грн. Чому та ціна влаштовує всіх рівенських перевізників, а в Луцьку - ні. Чия це провина? Кому за це повинна подякувати луцька громада? Мер каже, що рішення суду (про скасування підняття міською владою ціни проїзду з 1,5 грн до 2 грн)оскаржується... Але ж на сьогодні воно ще не оскаржена - значить дійсне і на нього можна посилатися, як на документ, що має юридичну силу...
Олександр Показати IP 2 Листопада 2010 17:12
Ото дають! Власник автобуса водія кормить, сам прибуток має (ну, звичайно, що більший, як у водія), податки сплачує. І при цьоиу собівартість проїзду більша, аніж платять люди! І за маршртути війни йдуть! Ото арифметика! Чи це нас за таких дурнів мають?
Начальник ЖЕКу Показати IP 2 Листопада 2010 18:16
Від будинку міської ради до палацу культури 400 метрів. Однак Шиба ніколи не йшов туди пішки, а їхав на машині. Коли ж сідав у тролейбус, то це знімали всі місцеві телеканали. Мовляв, бачите як цей пан може опуститися до народу.Тепер цей телепень може відчує, що таке їздити на брудних і напівзруйнованих тролейбусах, що таке платити за проїзд. Візьму його до себе сантехніком і не більше. І то з випробувальним терміном.
гак Показати IP 2 Листопада 2010 18:31
ау! козюра не мовчи! де ти?
Абиш Показати IP 2 Листопада 2010 18:47
Чому маршрутки у Луцьку дорожчі як у Львові і Рівному? Ніхто ж не їде кільцевим 15-м маршрутом від початку і до кінця. За один рейс кілька разів міняються усі пасажири. Зробите тариф три гривні і знову возитимете одне повітря. Хіба Шиба був колись у ролі пасажира. Він знає все зі слів перевізників. А тим завжди усього мало. Це щось схоже на "збиткові" аптеки та автозаправки.
ЛітРедактор Показати IP 2 Листопада 2010 22:15
,Ото нехай вже Романюк тим займеться, щоб зразу ж зробив конкретну справу для людей!!
Тетяна Показати IP 3 Листопада 2010 20:46
Погоджуюся з тим, що тарифи завищені. У Тернополі проїзд також коштує 1,5. Я 6 років там навчалася і ціна не змінювалася. Просто нашим людям потрібно не мовчати, бо з таким успіхом тарифи в Луцьку будуть як у Києві.
M Показати IP 6 Листопада 2010 22:25
Нехай новий мер покаже, що він не дарма обраний. Нехай виступить по ТБ і радіо і розповість все, що стосується тарифів на транспорт і того рішення суду.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus