USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У міськраді не дійшли згоди щодо каналізації для мікрорайонів Луцька

5 Жовтня 2015 18:09
Доопрацювати проект рішення щодо програми будівництва мереж водовідведення у Луцьку просять представники бюджетної комісії міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 5 жовтня.

Депутат Наталія Бунда зауважила, що багаторічною проблемою міста є відсутність каналізації в окремих мікрорайонах, наприклад, Вересневому та на Маломелянівському масиві. Мешканці користуються водою з криниць та самозбудованими зливовими ямами, що призводить до підтоплення підвалів будинків, створює загрозу їхньої руйнації. Минулого року виділили кошти на розробку проектної документації каналізаційних мереж (2,5 мільйона гривень для Малоомелянівського масиву та 4,3 мільйона – для Вересневого). Згодом з державного фонду регіонального розвитку виділили 11,5 мільйона гривень для Вересневого та 6 мільйонів – для Малоомелянівського масиву на будівництво мереж. Проекти передбачали будівництво каналізації центральними вулицями, передбачалося, що мережі на прилеглих вулицях будуватимуть за кошти мешканців. Оскільки доходи громадян не дозволяють оплатити будівництво мереж, у програмі пропонується співфінансування – 60% коштів виділять з міського бюджету та 40% становитиме частка мешканців. Програму, що розрахована на три роки, пропонують використовувати не лише для двох вказаних мікрорайонів, а й для всього міста, адже в інших мікрорайонах також є вулиці, де досі відсутня каналізація.

Депутат Юрій Корольчук запитав автора проекту рішення, яким чином охочі мешканці зможуть внести свої кошти, на чиєму балансі перебуватимуть мережі та яким чином відслідкувати цей процес. З його слів, проблему може створити те, що частина мешканців не бажатиме витрачати гроші на будівництво каналізації, або ж той, хто вже здав кошти на будівництво, захоче їх повернути. На його думку, проект рішення потрібно доопрацювати, врегулювавши це питання.

Наталія Бунда відповіла, що для цього старші вулиць збиратимуть кошти, подаватимуть протокол про бажання провести каналізацію на своїй вулиці в управління капітального будівництва міськради, вони ж вноситимуть 40% вартості мережі на рахунок підрядника. З її слів, такий механізм працює щодо інших програм та є простим і зрозумілим.

Попри таку відповідь, депутат не підтримав проекту рішення, тож члени комісії не змогли досягти одностайної думки щодо програми водовідведення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus