USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У День скорботи – «Аццкє DARчілово»?

26 Листопада 2011 11:34
У День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій 26 листопада розпорядженням міського голови Миколи Романюка заборонено розважальні заходи. Натомість низка комерційних закладів Луцька влаштовують різноманітні гулянки та вечірки.

Про це у блозі на Волинському інформаційному порталі написав депутат Луцької міськради Андрій Калахан.

Розпорядженням Луцького міського голови у цей день заборонено звучання розважальних мелодій у закладах ресторанного господарства. Керівникам підприємств та установ міста рекомендовано утриматись від проведення 26 листопада розважальних заходів.

«І що ж наша славна комерція? Схоже, що вона зовсім не збирається цього дотримуватись. У багатьох гроші понад усе. Понад пам'ять мільйонів замордованих голодом і кулями. Логіка дикого капіталізму. Звідки такі висновки? Достатньо проаналізувати афіші луцьких розважальних закладів, що знаходяться у вільному доступі і викладені у мережу Інтернет. Звісно, щоб народ знав своїх «героїв», для яких поняття «прибуток» важить більше, ніж поняття «скорбота», варто назвати і власників цих об’єктів:

Клуб-кафе «Ейнштейн», яке належить до бізнесу пана Василя Токарського, запланувало розважальний захід під назвою «SubCult Drum'n'Bass Party aka Аццкє DARчілово».

Теж «паті», але вже інше – «R'n'B Party» проводитимуть в шоу-барі «7» (підприємець Хорзов Роман Вікторович).

У нічному клубі «Золото» (власник ТзОВ «Оксіджен») обіцяють «грандіозну вечірку», де «за пультом розважатимуть найкращими хітами сьогодення».
Натомість клуб «Зефір», який належить ТзОВ «Тіро», запланував «Шалений вікенд», де «найкращі та найгарніші дівчата Луцька танцюють на барній стійці, диванах», - пише Андрій Калахан.

«Але два нічних клуби показують, що цинізму їх власників і/або менеджменту просто немає меж. У закладах «Метро» та «Голівуд» у день, коли згадують про мільйони замордованих голодом і розстріляних українців, планують проводити… стрип-шоу. Особисто мені цікаво, як власники вказаних клубів підприємець Собчук Сергій Дмитрович та підприємець Подляшаник Руслана Василівна аргументують необхідність такого оригінального «вшанування» жертв Голодомору?» - йдеться у депутатському блозі.

Калахан зазначає: «І, наостанок, зовсім інший приклад показали клуби «Оболонь» та «Майдан». Там прямо зазначили - у День пам'яті розважальних заходів у них не буде».

«Щоправда, хоча наш міський голова Микола Романюк і передбачив заборону на розважальну музику в цей день, але механізму відповідальності за порушення не вказав. Зрештою, поведінка у День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій – це, навіть, не питання заборон, а питання поваги до себе і власної совісті. А їх навіть за найбільші гроші хіба купиш?» - пише Андрій Калахан.

Він закликав: «Для тих же лучан, хто пам’ятає про жертв окупаційного режиму – прийдіть сьогодні о 15-й годині на Театральний майдан. Звідси розпочнеться скорботна хода до Замкової площі, де відбудуться поминальні заходи. О 16-й годині – вшануйте замордованих хвилиною мовчання і запаліть свічку на згадку про невинно убієнних!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Vigilante Показати IP 26 Листопада 2011 13:05
Чого-чого, а тупих малоліток, які люблять поDARчіти під дибільне умц-умц-умц в нас вистачає, і ніякі моральні норми їм не указ. Ну і відповідно, розважальні заклади не хочуть втрачати гроші. Це ринок: є попит - є пропозиція.
я Показати IP 26 Листопада 2011 13:31
1 - Ейнштейн заходи не планує і сам не проводить. Є низка організаторів, котрі роблять це там час від часу. 2 - Наскільки я знаю, в Ейнштейні буде святкування дня народження. Чи в цей день і народжуватися заборонено, бо скорбота???
Пэтя Показати IP 26 Листопада 2011 16:13
А де це кафе енйштерн? по чому пускають?
ПРОХОЖИЙ до Пэтя Показати IP 27 Листопада 2011 11:30
До ЕНЙШТЕРНУ пускають тільки по граматності. Ви проходите.
Ткачук Захар Показати IP 26 Листопада 2011 16:50
Справа не у кафе чи нічних барах, а у моральних якостях власників. Ось вам імена і клуби... висновки робіть самі.
вася Показати IP 26 Листопада 2011 17:44
а про версаль ні слова... чи Калахан там сам буде?
Калахан Андрій до вася Показати IP 26 Листопада 2011 23:39
Так, ні слова. Як і про деякі інші заклади. Чому? При написанні блогу я користувався відкритими джерелами, насамперед сайтом http://www.WalkPM.com Окрім нього є кілька інших луцьких ресурсів, де вивішуються афіші розважальних заходів і офіційні сайти, офіційні групи нічних клубів у соціальних мережах. Виходячи з цієї інформації і бралися ПРИКЛАДИ. Список не є вичерпним. Тут справа не в конкретних назвах клюбів, а у принципах. І навіть попередній огляд прикладів показав, що принципи є лише в одиниць.
ИВАН до Калахан Андрій Показати IP 3 Грудня 2011 19:24
А что значит "заборонено звучання розважальних мелодій" - это по моему нонсенс . В каком законе прописано ,что можно запрещать звучание каких либо мелодий? И что такое - розважальна мелодия?
Думка Показати IP 26 Листопада 2011 18:30
ну немає чого робити товаришові Калохану...чи може в який клуб не пустили, що вирішив сміття підкинути? є риторична ситуація: День Скорботи 26-го, а усі вечріки в клубах починаються не раніше 24.00, тобто 27-го...хто і що порушує? циніст - це той, спекулює на даній темі заради якихось мізерних політичних дивідендів...
Калахан Андрій до Думка Показати IP 26 Листопада 2011 22:58
На афішах значиться інший час початку вечірок - 22:00. Чи ви хочете сказати, що заклади свідомо вводять своїх відвідувачів у оману? Кудись не пустили? По клубах ходити, дякуючи Богу, я не маю потреби
Свідок до Калахан Андрій Показати IP 27 Листопада 2011 18:53
Звичайно не маєш потреби, бо минулого року получив по шапці в "Золоті", а потім розписав що то тебе за політичні переконання відгепали))) І чому ж ти тут не згадав ще один заклад, а саме Черрі яке належить свободівцю Олегу Чернецькому?
до Ткачука Захара Показати IP 26 Листопада 2011 23:59
Захар, власники закладів нікого силою не примушують приходити на вечірку. То, скоріше всього справа у моральних якостях всіх людей.Чому не пишуть статті і не оголошують імена тих, які відвідали в день скорботи розважальні заклади???
Ткачук Захар до до Ткачука Захара Показати IP 27 Листопада 2011 23:16
Ви хочете сказати, що комерційний клуб робить захід і не заохочує, чи не рекомнедує на нього прийти??? Згоден, що це мораль кожного йти чи не йти, але власник чи адміністратор теж людина, і які тоді в них моральні якості??? якшо вони роблять масове гулянню в день скорботи?
Max Freeman Показати IP 27 Листопада 2011 00:49
Поправьте меня, если я не прав. Мне кажется, что проведение развлекательных мероприятий в такой день нужно не "не рекомендовать", а строго запрещать и следить за соблюдением запрета и штрафовать за нарушения. А когда власть толком сама не может определиться с формулировкой постановления - глупо ожидать, что развлекательные заведения сами проявят инициативу. Голодомор был. А раз в истории была такая трагедия - значит должен быть день, в который эту память следует чтить. И Украине негоже тратить время и силы на обсуждение с другими государствами на предмет "признаете вы нашу трагедию или нет". Принять закон и соблюдать его всей страной, а не "не рекомендовать". Вот тогда и у развлекательных заведений не будет выбора...
Хатуль Мадан до Max Freeman Показати IP 27 Листопада 2011 17:20
Ви абсолютно праві.
111 Показати IP 27 Листопада 2011 06:35
Кафе Ейнштейн ніяких офіційних заходів не організовувало. інформація взята з сайту вконтакті
а мені все рівно Показати IP 27 Листопада 2011 11:23
в мене вчора було д.н. :)
Юрко Показати IP 27 Листопада 2011 17:10
Думається, що міським органам влади необхідно при видачі чи продовження ліцензій згаданим закладам, згадати таке їхнє блюзнірство...Ось якби вони (ці підприємці) зазнали (не приведи Господь) такої біди - то не допускалися до всіляких стрип-танців та розпродажу горіляки! Ганьба таким горе-підприємцям та горе-підприємствам! Ще отримають небесну кару!
Мария Власивна Показати IP 27 Листопада 2011 19:29
Клуб * Голiвуд* П-ць Пiдляшаник (читай Коцан Iгор). О времена ! О нравы!
Андрій Показати IP 27 Листопада 2011 22:59
Статья - полный бред. Нечем заняться больше чтоли? Какая кому разница кто скорбит, а кто нет. Пусть это будет на совести у каждого кто пришел на эти дискотеки или вечеринки там... И все фамилии прям, как заявление в милицию или на доску "почета", всех сдал)))
Anonymous Показати IP 28 Листопада 2011 01:15
лично мне глубоко на...ть на этот день голодомора .... если у меня гости и застолье то что мне скучать и плакать??? а если бы не был женат то и рванул на дискотечку..... была б моя воля я вообще все советские праздники поотменял ...
Max Freeman до Anonymous Показати IP 28 Листопада 2011 01:45
Хех, а уж советские праздники при чем тут? :) День Памяти жертв Голодомора - как раз анти-советская дата. И потом, как-то уж чересчур грубовато у вас вышло не находите? У кого-то тогда прадеды умерли, а вам "насрать". Вас, конечно, никто не лишает демократического права "насрать" на что угодно, но в демократическом обществе люди еще и с уважением относятся друг к другу...Независимо от политических взглядов.
Spaceman до Max Freeman Показати IP 28 Листопада 2011 11:25
Max Freeman, +1. Людина явно хвора на всю голову, раз язик повертається таке сказати.
Гоблін Показати IP 28 Листопада 2011 09:23
(підприємець Хорзов Роман Вікторович)-це продажний альфонс.
yav Показати IP 28 Листопада 2011 09:41
А ЧОГО ПІДПРИЄМЦІВ НЕ ПОВІДОМИЛИ ПРО ТЕ, ЩО НЕ ПРОВОДИТИ МАСОВИХ ЗАХОДІВ? І, ПО_ДРУГЕ, В ТЕКСТІ РОЗПОРЯДЖЕННЯ МЯР НЕ БАЧУ ЖОДНОГО СЛОВА ПРО ВИЩЕ ЗГАДАНУ ЗАБОРОНУ???? http://www.lutsk.ua/prescription/pro-vidznachennya-dnya-pamyati-zhertv-golodomoriv
Олексій Показати IP 28 Листопада 2011 12:17
Стаття написана по ділу, адже дуже велика к-сть людей котра спекулює на тему голодомору , була причетна до організації чи проведення розважальних заходів саме в цей день. Результат ми бачимо безхребетну владу, що заглядає в рот підприємцям і дешевеньких політиків. Андрій молодець що підняв цю тему, але справедливості заради варто було б згадати за Чері. Чому ми тут осуджуємо когось за певні слова чи вчинки замусорюючи інтернет простір ви просто задумайтесь, що це таке голодомор (нам і на десяту частину невладно усвідомити яке це було пережите страшне горе), тож ці люди заслуговують вшануваня їх пам’яті. А спекулювати навкруг цієї теми - принизливо
Vic Показати IP 1 Грудня 2011 03:15
Переважна більшість населення вже морально деградувала: відсутність здорового глузду й адекватності помітно "кидається в око". Це частково пояснює розважальні заходи в нічних клубах. Але якщо подивитись на це з іншої сторони, то власники, можливо і розуміючи всю "вагу" Дня памяті, всього-навсього орієнтуються на відвідувачів, а люди...людям байдуже. І з огляду на те, що в Україні життя не стабільне, вимушені працювати й в такі дні. Адже не відомо, що "подарує" завтрашній день.
Анонім Показати IP 23 Квітня 2016 18:25
Жирують Подляшаники!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus