USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцькій мерії не впевненні, що знайдуть гроші на енергоощадність

17 Червня 2010 16:26
Вартість програми теплозбереження обійдеться громаді міста майже у 45 мільйонів гривень, – вважають спеціалісти з енергозбереження, які провели у Луцьку енергоаудит.
Про це пише ВІП .
Як відомо, у рамках співпраці з Проектом USAID «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» кілька міст, зокрема і Луцьк, приєдналися до проведення інформаційної кампанії з ефективного енергоспоживання. Основна мета заходів – звернення уваги городян до проблеми залежності українських міст від імпорту енергоносіїв та втрат тепла у багатоквартирних будинках, які найчастіше виникають через недбайливе ставлення мешканців до проблеми енергоефективності.
За словами заступника директора проекту «Реформа міського теплопостачання в Україні» Андрія Міцкана, окрім розробки муніципально-енегретичного плану, представники харківської фірми «ОптімЕнерго» провели аудит 15 будівель Луцька. Зокрема спеціалісти відстежували системи теплопостачання 5 муніципальних будівель та 10 житлових будинків.
За умови погодження результатів аудиту з міськими чиновниками, енергетичний план міста буде готовий у вересні цього року, – запевнив Андрій Міцкан. Копії звіту вже отримали перший заступник міського голови Лариса Соколовська та директор ДКП «Луцьктепло» Рустам Дячук.
Рустам Дячук зауважив, що на разі систематизація теплопостачання міста перебуває на завершальному етапі, тому вкрай важливо, аби запропонований енергопроект не йшов у розріз із уже існуючим. Крім того, пан Дячук звернув увагу, що результати енергоаудиту базуються виключно на обліку теплової енергії, тоді як підприємство «Луцьктепло» рік у рік потерпає і зазнає чималих збитків через відсутність обліку постачання гарячої води.
Вже влітку організатори проекту збираються впровадити ряд демонстраційних проектів на будинках. Єдина перепона - брак фінансування, тому Андрій Міцкан запропонував міським чиновникам профінансувати проекти порівну.
Заступник міського голови Лариса Соколовська засумнівалася у можливості втілення цієї ідеї, оскільки мешканці будинків, з яких, власне, і збиратимуть кошти, більше зацікавлені у ремонті дахів та утеплення помешкань, аніж у демонстраційних проектах.
Наразі це питання залишається відкритим. Остаточне рішення луцькі чиновники оголосять після детального вивчення запропоновано звіту з енегроаудиту будівель Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сергій Показати IP 17 Червня 2010 18:14
"...втрат тепла у багатоквартирних будинках, які найчастіше виникають через недбайливе ставлення мешканців до проблеми енергоефективності." Які механізми спонукання до дбайливого ставлення мешканців до енергоощадності розроблено? Субсидії? Ліміти? Відсутність приладів обліку?
Сергій Показати IP 17 Червня 2010 18:22
"...тоді як підприємство «Луцьктепло» рік у рік потерпає і зазнає чималих збитків через відсутність обліку постачання гарячої води." В чиї обов’язки входить забезпечення приладами обліку гарячої води? Чому лічильниками електричної енергії всі давно забезпечені, а теплової і гарячої води - ні? Чому мешканці міста не ходять на базар, кожен зі своєю вагою? Ймовірно – забезпечення приладами обліку – це прямій обов’язок енергопостачальної компанії!!! Хоча значно простіше бідкатись, чи перекладати свою роботу на «плечі» лучан!
дідо Показати IP 17 Червня 2010 18:26
на туалетний папір під назвою "Луцький замок" знайшли 500 тисяч...та безшкоштовно віддали 8 га землі подарили унівеситету,який аж на 83му місці...ГАНЬБА МЕРІЇ...
дідо Показати IP 17 Червня 2010 18:30
шибина програма енергоощадності у дитсадках- шантаж батьків ,щоб заплатили за нові вікна...ГАНЬБА...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus