USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

У Луцькому зоокутку замерзають тварини

27 Січня 2010 12:23
У понеділок, 25 січня, в Луцькому зоокутку через морози загинуло 5 тварин: антилопа, орел, степовий сокіл балабан, павич і маленьке польське ягня.
Як повідомив один із працівників, зоопарк просто виявився не готовий до таких сильних морозів. Для того, щоб уберегти тварин від холодної смерті, потрібно облаштувати спеціальні утеплені приміщення – зимники. Та в них немає навіть скла. Кілька днів тому їх затулили поліетиленом.
Працівники зоокутка кажуть, що максимальне зниження температури, яке не загрожує життю тварин, – 5 градусів морозу. Зимники ж почали утеплятись уже під час морозів, що було надто пізно. Тому тварини, особливо африканські, мерзнуть у літніх павільйонах.
Частину тварин – ягнят і кіз – ще перед морозами перевезли у підсобне господарство села Промінь. Великих же тварин, особливо хижаків, транспортувати неможливо. Для цього потрібна духова рушниця, з допомогою якої хижій тварині можна вколоти снодійне чи якісь ліки. Така рушниця коштує понад 2000 гривень і у луцькому зоокутку її немає. Щоб якось вийти зі становища, домовляються з колегами з рівненського зоопарку.
Працівники відзначають, що, крім морозів, для тварин, які залишились  на зиму в зоопарку, є й інші загрози: не вистачає харчування, бракує ліків. У зоопарку немає навіть води. Працівники набирають воду зі ставка, або розтоплюють сніг.
Ще одна серйозна проблема для зоопарку – зграї безпритульних собак. Перед новим роком бродячі пси загризли олениху.
Немає в зоопарку і карантинної кімнати, де можна було б лікувати тварин. Ветеринар, який щодня приїжджає із Володимира-Волинського, працює лише вдень. Однак якщо тварині потрібна невідкладна допомога ввечері чи вночі – врятувати чотириногого мешканця просто нікому.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Роман Показати IP 27 Січня 2010 12:39
Навіщо взагалі тримати тварин в таких умовах.Повіддавати тварин що залишилися в інші зоопарки,а цей закрити і не мучити нікого.
Петро Показати IP 27 Січня 2010 14:10
пі***ц! бідні тварини! Кому взагалі належить зоопарк? Це ж можна на ньому організувати нормальний прибутковий бізнес (хоч і сезонний), і на прибутки утримувати тварин в нормальних умовах! Мабуть немає хорошого інвестора, який би вклався в зоопарк...
Ангеліна Показати IP 27 Січня 2010 15:09
От якби в таких умовах заставити хоча б кілька днів поседіти відповідальних за зоопарк, то б ситуація відразу ж змінилася!!!!!
іруся Показати IP 27 Січня 2010 19:10
Не хотілось би тут писати щось погане про дирекцію зоокутку, вони теж животіють. Багато розмов - мало діла. Чому б не зробити шефство міськради над цими тваринами: закріпити кожного депутата за якоюсь твариною (тоді б і проблем ті тварини не мали б ні у їжі, ні в "хаті"). А ще пропоную розподілити кожній організації (яка є в Луцьку)частинку території, щоб допомогли і прибрати, і облаштувати тощо. А то говорити усі ми вміємо. Ще одна пропозиція стосується ветеринарів. НЕ РОЗУМІЮ!!!! А ЩО В ЛУЦЬКУ ПЕРЕВЕЛИСЯ ВЕТЕРИНАРИ??? Чи лікарі тільки про гроші думають, а як же покликання?
І Показати IP 27 Січня 2010 21:00
Підтримую Романа. Такий зоопарк треба закрити!!!
іруся Показати IP 28 Січня 2010 13:51
закриття розвяже руки тим дільцям, котрі щороку заявляють про свої наміри заволодіти тою територією і побудувати там власні котеджі. а там і цілий парк прикриють. що хочете ліквідувати зелені легені і так забрудненого Луцька? НІ! Піднімайся народ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus