USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькраді «пропісочили» керівника «Зеленого господарства»

24 Грудня 2009 18:19
Члени луцького міського виконкому, вислухавши звіт керівника КП «Зелене господарство» Олега Савчука, піддали нищівній критиці його виступ.
Нагадаємо, що Олег Савчук став директор комунального підприємства у лютому 2009 року. Підприємство дісталося йому із численними боргами. Передовсім, керівник «Зеленого господарства» розповів про те, що минулоріч витрати перевищували доходи через недосконале управління підприємством. Зокрема, це перевищення сягало 800 тисяч гривень. Існував борг у 277 тисяч гривень заробітної платні. Олег Савчук також розповів про успіхи 2009 року. «Здійснено оптимізацію штатної чисельності персоналу, тобто скорочено половину працівників. Наразі на «Зеленому господарстві» працює 45 осіб», - сказав Олег Савчук. Також була придбана нова техніка. Серед успіхів – і те, що за 11 місяців цього року підприємство отримало 700 тисяч власних надходжень, що лише на 100 тисяч менше, ніж минулоріч. Зріс і асортимент квіткової продукції «Зеленого господарства», впорядковано місця торгівлі, відкритий ще один магазин «Квіти». У наступному році, сподівається Олег Савчук, розпочнеться і гуртова торгівля.
За одинадцять місяців поточного року підприємство заробило 3 мільйони 328 тисяч гривень, у тому числі – 2 мільйони 716 тисяч гривень воно отримало від департаменту ЖКГ Луцької міської ради, а населенню «Зелене господарство» зреалізувало продукції на суму 612 тисяч гривень. Щодо витрат, то на заробітну платню і різноманітні виплати за 11 місяців було витрачено 1 мільйон 700 тисяч гривень. Також організація заплатила податків і зборів на суму 220 тисяч. Частину коштів використали на закупівлю палива. Проте Олег Савчук розповів, що і нині існує заборгованість із заробітної платні розміром у сумі 210 тисяч гривень. Він зауважив, що планує виплати заробітну платню у першому кварталі 2010 року.
Останні дві фрази директора комунального підприємства і викликали обурення у членів виконкому. Переший заступник луцького міського голови Лариса Соколовська розповіла, що за 10 місяців 2008 року підприємство отримало 330 прибутків, а у 2009 за цей самий час – лише 111 тисяч гривень збитків. Вона нарікала на те, що техніка куплена, а заробітна платня не виплачена, мовляв, це треба зробити першочергово. Також Лариса Соколовська розповіла і про кредиторську заборгованість, яка невідомо звідки виникла. Вона зауважила, що до звіту варто було б додати і приписи державної інспекції контролю за цінами. Соколовська запропонувала або визнати звіт керівника «Зеленого господарства» незадовільним, або заслухати його на наступному виконкомі.
Виявилося, що нормально перевірити «Зелене господарство» не вдалося навіть департаменту економіки Луцькради Любов Ковпак. Вона розповіла, що керівник підприємства розповідав про успіхи організації, проте «паперового» підтвердження його слів перевірка із департаменту економіки не отримала. Зокрема, Любов Ковпак цікавили документи, рух коштів на рахунку. Проте, головний бухгалтер підприємства сказала, що директор підприємства заборонив показувати бухгалтерські документи і дивитися рух коштів. Вона додала, що перевірка приходила на підприємства ще раз, проте лише на третій раз вони отримали відповідні папки, хоча всіх документів там не було.
У підсумку члени луцького міськвиконкому взяли до уваги звіт директора КП «Зелене господарство». Також вони зобов’язали керівника організації провести невідкладні заходи із оптимізації фінансової дисципліни на підприємстві, виплати заробітну як найшвидше заробітну платню. Проте Олег Савчук відповідатиме перед виконкомом ще раз – тепер у лютому 2010 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Схід Показати IP 24 Грудня 2009 19:28
Савчук,кажуть люди,будучи головою РДА в Рожищах,вирішив питання земельної ділянки для Шиби,а мер міста,коли Савчука попросили з посади забезпечив його роботою.Розвалював район,дорозвалить "Зелене господарство".Яка влада,такі і керівники.
OrestN Показати IP 24 Грудня 2009 21:25
порядок появиться якщо КРУ проведе перевірку
Юка Показати IP 24 Грудня 2009 22:29
мало одного "пропісочили" тут треба діяти радикальніше. сподіваюся, що у лютому члени виконкому будуть менш поблажливими до таких серйозних "промахів"
пломба Показати IP 25 Грудня 2009 01:32
увесь послужний список директора встелений подібними здобутками: і навчання українських спудеїв у Польщі в 90х з відкатами, і розбудова партії селян, і адміністрування у рожищанському р-ні, а тепер ще й непосильна робота у якості директора комунального підприємства. Віва Олежик!
seal Показати IP 25 Грудня 2009 10:25
Ну так не даремно ж його висунули номінантом на премію "Пшик року". Після його "непосильного" і "плідного" керівництва від підконтрольної йому організаціїї залишається великий ПШИК.
знайомий Показати IP 25 Грудня 2009 10:28
Гнати його в шию і чим поскоріше.Богдане Павловичу є кращі!!!
Юка Показати IP 25 Грудня 2009 14:05
кращі то є однозначно, але хто за них замовить слівце і пролобіює їхні кандидатури перед міським головою?
Пан Показати IP 25 Грудня 2009 14:12
Олежик классно наварился на студентах-украинцах СГГУ. Требовал с их родителей каждый год платить ему денежки. Многие его послали подальше, но некоторые платили.
знайомий Показати IP 25 Грудня 2009 15:33
Лобійовати нетреба.
goodok Показати IP 16 Лютого 2010 18:43
Ви подумайте: "Лариса Соколовська розповіла і про кредиторську заборгованість, яка невідомо звідки виникла" Це так фінансові питання в міськраді вирішують? За невідому кредиторську заборгованість начальника під слідство треба терміново! Доречі, торговці, що платять Савчуку за місця в парку, кажуть що в рахунках вказано якийсь незрозумілий банк в Києві. Може й отримувач коштів там зовсім не бюджет міста??
Митрофан з Рожищ Показати IP 22 Березня 2010 16:53
Великі знання і багатющий досвід Олег Савчук запозичив у Рожищах, який втілює зараз на теренах "Зеленого господарства". Зараз він буде розвивати зелений туризм та в поїздки в Польщу за рахунок бюджетних коштів, якщо вчасно цього пройдисвіта не зупинять депутати міської ради.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus