USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку ОСББ створили без відома жителів?

18 Серпня 2011 11:10
Мешканці будинку, що на проспекті Соборності, 37 в Луцьку випадково дізналися, що невдовзі стануть членами ОСББ – на відповідні документи вони натрапили у міській раді.

Як повідомили 17 серпня у випуску новин на телеканалі «Аверс», документи на створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку на Соборності, 37 подали на затвердження невідомі особи.

«Жильці будинку випадково дізнались про це. Випадково дізнались… Маємо можливість зайти у міськраду чи виконком. Випадково побачили документи свого будинку, запитали, що це таке», – розповів мешканець цього будинку Анатолій Брухлий.

Дослідивши папери, люди виявили, що ОСББ взялось створювати ТзОВ «Енергосервісна компанія «Луцькі комунальні системи».

Нагадаємо, ця компанія була підрядником, який восени 2010 року утеплював будинок на проспекті Перемоги, 10, аби зекономити кошти його мешканців на теплопостачання.

Як стверджують власники квартир будинку на проспекті Соборності, 37, жоден з них не погоджувався на створення ОСББ.

«Мій підпис там підроблений. Я нічого не підписувала. Ніхто не приходив», – розповіла місцева жителька Катерина Грабовська.

Щоправда деякі мешканці таки ставили свої автографи, тільки на інших паперах. Напередодні квартири цього будинку обходили якісь громадянки і нібито проводили соцопитування.

«Приходило дві молоді дівчини. Вони ніби опитування проводили, чи задовольняють послуги «М.Ж.К.» (комунальне підприємство, яке обслуговує цей район, «ВН»). Так, не задовольняють. Я підписався. Але це ж ніякі не були збори, просто опитування», – говорить ще один мешканець будинку Віктор Солодкін.

Звідки з’явились завірені документи, - жителі проспекту Соборності, 37 не розуміють. Між тим, окрім погодженого статуту, у мерії побачили і протокол зборів, на яких головою ОСББ обраний власник однієї із квартир цього ж будинку Богдан Волицький.

Мешканці розповіли: якби могли, то вимагали б пояснень у цього чоловіка, але Богдан Волицький – це 73-річний пенсіонер, який нещодавно пережив інсульт, а нині постійно хворіє.

Сусіди думали, що пенсіонер і досі госпіталізований, бо ніколи нікому не відчиняв двері. Проте сусіди та журналісти таки додзвонились у квартиру, і двері він відчинив. Проте у розмові кволий чоловік не міг пригадати, хто і коли призначив його керівником майбутнього об’єднання.

Мешканці будинку запевняють: уже склали ініціативні групи по під’їздах, які опитали жителів. Всі мешканці кажуть одне: жодних зборів не проводилось і ніхто не радився, чи хочуть вони у ОСББ.

А мешканці іншої багатоповерхівки на проспекті Молоді, 23 нещодавно дізнались, що уже мають ОСББ і теж з подачі ТзОВ «Енергосервісна компанія «Луцькі комунальні системи». Заяви про відміну рішення реєстрації їхнього об’єднання жителі цього будинку вже подали у мерію та прокуратуру.

Нагадаємо, нині на Волині діє 322 ОСББ. Проте до кінця 2014 року в області повинно бути 1 266 таких об’єднань – таку вимогу ставить Волині Міністерство регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
))) Показати IP 18 Серпня 2011 11:19
опять на Стема наезд, чоли? ;-)) случайностей в бумажных делах не бывает
лор Показати IP 18 Серпня 2011 12:25
я підписував, і якщо буде нас 50 відсотків тоді все рівно створим обєднання
))) Показати IP 18 Серпня 2011 14:56
А почему "Аверс" у Стемковского комментарий не взял по этому поводу? ;-)))))))))))
Свідомий Показати IP 18 Серпня 2011 16:37
Та при чому тут Стем, він давно уже забув наш Луцьк , Давидюк хоче бути головою ОСББ. Тільки видно не вміє , бо як збирався працювати . якщо підписи підробив? ОСББ - це не армія і не ЖЕК , тут чесним треба бути обов"язково.
))) до Свідомий Показати IP 18 Серпня 2011 23:36
думаете, забыл? не соглашусь ;-))) от ЛКС он никуда не делся
Люся Показати IP 22 Серпня 2011 20:55
Без підтримки влади Давидюк Г.Г. не може постійно порушувати закон. Його підтримує та покриває Соколовська Л.М. Саме вона його призначила на спеціально введену посаду начальника округу.Тож поки при владі буде Соколовська Л. то корупція буде процвітати.
ПИЛИП Показати IP 4 Січня 2013 14:33
як добре буде усіх ініціаторів створення кожного осбб автоматом відсилати на громадські роботи без зайвої паперової тяганини ,а ще краще їх гуром продати арабам в якості євнухів тоді усім відразу стане краще і самим ініціаторам бо отримають достойне себе заняття а не "паритимуться" над осбб і казні бо прибуток значний чинуші менше нарікатимуть на нестачу коштів місцевго бютжету і араби матимуть таких породистих євнухів ,тай громадськістя напевне через "нестачу" ліберальнутих "совків" не надто засмутиться!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus