USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

У Луцьку буде рекламна революція?

19 Травня 2011 15:12
З введенням нової концепції реклами у Луцьку на головних вулицях міста доведеться знести близько десятка білбордів та забрати чималу кількість інших рекламоносіїв.

Про це під час засідання луцького міського виконавчого комітету повідомив начальник відділу розвитку підприємництва та реклами міськради Віталій Мазур.

Нову концепцію розміщення рекламних конструкцій в обласному центрі підтримав виконком 19 травня. Надалі вона буде винесена на розгляд депутатів міськради.

Тільки після того влада розробить правила розміщення рекламних конструкцій, які мають пройти регуляторну процедуру. За попередніми підрахунками, вони можуть вступити в дію через декілька місяців.

«Концепція є своєрідним баченням та «маніфестом» міської ради щодо розміщення об’єктів зовнішньої реклами, аби запобігти захаращенню рекламними конструкціями та непрогнозованому розміщенню об’єктів. Аби реклама не затуляла огляд міста та не вступала в конфлікт зі сприйняттям людини», - сказав Мазур.

Згідно з документом місто поділене на п’ять зон. Для кожної з них вироблений конкретний вид зовнішньої реклами, який може бути тут розміщений.

Зона «А» - це історична частина міста, територія Старого міста, «Б» - центр міста, «В» - «спальні» райони, де розміщенні багатоповерхівки побудовані у 70-90 роках, «Г» - зона садиб та «Д» - райони промислового виробництва.

У зоні «А» при розміщенні реклами враховуватиметься, як вона доповнюватиме ансамбль історичних споруд. Тут передбачено розміщення лише наземних малогабаритних конструкцій, типу «лайт-постер». Не передбачено використання банерних носіїв, що перекривають віконні отвори та міжвіконні ділянки фасадних будинків, а також виносних конструкцій типу «штенедера». Усі вивіски ж повинні бути погоджені з керівництвом історико-культурного заповідника.

У зоні «Б» - центр - дозволені «лайт-постери», а також світлове обрамлення. Не передбачається використання великобагритних конструкцій на проспекті Волі, Перемоги, Винниченка, Шевченка до вулиці Івана Франка, президента Грушевського, Богдана Хмельницкого, Ковельської до перехрестя з Набережною, на Театральному та Привокзальному майданах.
Використання штендерів не передбачене на проспекті Волі, Театральному та Привокзальному майданах, вулицях Винниченка, Лесі Українки, Богдана Хмельницького та Ковельської.

В житлових районах концепція передбачає оновлення об’єктів реклами більш сучасними конструкціями, а також заміну білбордів на двох «ногах» на моно опорні конструкції.

У зоні «Г» дозволені великорозмірні конструкції, лайт-постери, об’єкти індивідуальної розробки. Такі ж конструкції дозволені у зоні «Д», однак тут ще передбачено використання оригінальних великорозмірних конструкцій.

У новій концепції реклами нічого не сказано про зміст реклами. Як пояснив Віталій Мазур, на зміст відділ міської ради не має можливостей впливати.
У випадку ж, коли представники громадськості оскаржуватимуть зміст реклами, яка, до прикладу, погано впливає на суспільну мораль, варто звертатися до управління у справах захисту прав споживачів.

Довідково:

Лайтпостер - засіб зовнішньої реклами, що представляє собою світловий стенд (лайтбокс, короб) з розміром загальної рекламної площі близько 1,2 × 1,8 м незалежно від кількості окремих площин.
Штендер (від нім. Ständer - стійка, штатив) - мобільна (переносна) конструкція зовнішньої реклами, яка встановлюється на вулиці в безпосередній близькості від компанії-рекламодавця.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 19 Травня 2011 16:00
Давно треба було це зробити, але чи реалізують вони такий план? Рекламодавцям треба залучити величезну кількість коштів, щоб привести все до ладу... А може все закінчиться банально - хабарем?
Реаліст Показати IP 19 Травня 2011 16:30
Клоуни! Зпочатку за хабарі білборди ставили кому не лінь і де не лінь - а зараз концепцію розробляють. Знову роздують штат "луцькреклами" до 20 працівників - будуть тинятись один за одним - вивісочки знімати. Робота, яку можуть робити троє працівників - доведено відділом підприємництва. А хабарі будуть - дуже дорого привести все доладу, навіть іногороднім РА, яких у Луцьку більшість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus