USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку дороги розчищали …тепло і колеса автомобілів

29 Листопада 2010 19:02
Комунальні служби Луцька «провалили» перший день боротьби зі снігом – на дорогах обласного центру навести лад таки не вдалось: деякі дороги підчистили лише трохи, на інших снігову масу розганяв транспорт.

Виною всьому, кажуть комунальники, є те, що сніг не припиняє падати. Радує одне – погода не морозна.

За словами директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міськради Івана Кубіцького, до морозів комунальники мусять максимально зібрати зайвий сніг з доріг, бо, коли вдарить мінусова температура, на дорогах сформуються льодяні груди, які унеможливлюватимуть безпечний рух транспорту та пересування пішоходів.


Разом з тим посадовець запевняє – нині комунальники роблять усе, що в їх силах. Кубіцький розповів, що очисні машини виходили на прибирання міста від снігу протягом 29 листопада двічі, а то й тричі. Каже, що працюватимуть навіть вночі.


Тим часом снігова «хляпа» стала бідою не лише для пішоходів, а й для самих водіїв – їхати слизькими вулицями не тільки важко, а й небезпечно – ризик створення аварійних ситуацій суттєво зростає.


Окрім того, на багатьох ділянках луцьких доріг складалося враження, що сніг просто розтанув або ж був розсунутий потоком автотранспорту.

В другій половині дня на проспектах Перемоги, Грушевського, вулицях Рівненській, Відродження, Гордіюк, Соборності, Конякіна, Ковельській та Глушець сніг на проїжджій частині перетворився на рідку «кашу», якою машини на швидкості обляпували перехожих.

Сліди від роботи очищувальної техніки тут ледь помітні – на узбіччях доріг невеликі кучугури снігу. Значно більший ефект дає сам транспорт, який рухається містом – на дорогах видно чіткі сліди від машин у кожній смузі руху.

Трохи підчистили сніг на кільцях – кучугури тут були помітніші, ніж просто вздовж доріг. А от вулицю Набережну прочистили тільки до половини.

Ще гірша ситуація з «неосновними» дорогами, по яких не рухається громадський транспорт, або якщо й курсує, то хіба одна чи двій маршрутівки. Так, вулиця Кравчука 29 листопада лишилась геть незайманою комунальниками.

Головний комунальник Луцька пояснює, що до деяких вулиць техніка просто ще «не дійшла», а «стратегічні вулиці охоплені практично всі».

«Станом на п’яту годину вечора більш-менш розчищені вулиці Гордіюк, Відродження, Рівненська, Карпенка-Карого, Конякіна, Ковельська, Володимирська, Львівська, проспекти Перемоги, Волі Соборності. Є проблеми з розчищенням вулиць Грушевського і Боженка, також по деяких бокових вулицях – таких, як Ветеранів, Молоді, Теремнівська», – пояснив він.

Вивозити сніг за межі міста комунальники поки не збираються, оскільки, за словами Кубіцького, перед комунальними службами зараз стоїть єдине і головне завдання – розчищення доріг».

«Опісля того, як ми справимось з розчисткою доріг, будемо вирішувати, де той сніг буде створювати проблему для пішоходів, і буде прийматися рішення по вивезенню», – повідомив він.

Загалом на вулицях Луцька в другій половині дня працювало понад 20 одиниць очищувальної техніки, яка позбавляла тротуари, двори, площі і дороги від небажаних снігових заметів.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
vgolos Показати IP 29 Листопада 2010 19:17
Коли вони це встигнуть зробити, якщо сьогодні вночі вже мороз буде, а до середи знизиться до -20?!
Суліко Показати IP 29 Листопада 2010 19:33
Отакого мера вибрали собі лучани. Перший екзамен не витримав. Так і далі буде, якщо комуналкою керуватиме бабка ківерцівська. Уроки шиби це показали
Стрийко до Суліко Показати IP 29 Листопада 2010 19:40
Суліко! Це у вас така жіноча солідарність? Ай-ай-ай!
Слава Україні Показати IP 29 Листопада 2010 19:48
Так Романюк перший іспит провалив. Але закликаю не зловтішатися, а допомогти нашому меру. Люди візьміть лопати і відкиньте сніг.
Правдолюб Показати IP 29 Листопада 2010 19:49
Кубіцький підставляє нового мера? А, може, не професіонал-з тролейбусами не справився, сніг, також не виходить прибирати...
Мишка Показати IP 29 Листопада 2010 20:08
Таких керовников департаментов - лопатой под зад и на улицу!!!
Мишка Показати IP 29 Листопада 2010 20:28
Он по ТВ показували як у Рівному комунальники машинами наярювали, а у нас??? :(
йован Показати IP 29 Листопада 2010 20:33
кращого момента підставити мера годі й шукати було,тепер по сценарію. мають бути оргвисновки
ye ytpyf. Показати IP 29 Листопада 2010 20:56
АЙ-АЙ-АЙ!!!
Provokator Показати IP 29 Листопада 2010 20:58
"коли вдарить мінусова температура, на дорогах сформуються льодяні груди, які унеможливлюватимуть безпечний рух транспорту та пересування пішоходів", - канцеляризмами так і тхне...
камил Показати IP 29 Листопада 2010 21:24
шакали, не розказуйте що ви гарно все прибираєте, а тим більше вночі( обірвав сьогодні захист двигуна(сніг набився, а він то зараз важкий) на 40-вому((
подорожній Показати IP 29 Листопада 2010 22:56
Колеги, треба було ще кількох пішоходів у кадри втнути, особливо коли вони намаглися перйти вулицю, а нема куди ногу встромити:) Там такі кадри можна було закоцати :) Мені шкода не стільки автовласників, скільки пішоходів, бо в місті і так передепідемічна ситуація, а три дні борсання в калюжах з талого снігу вкладуть в ліжко не одну сотню лучан, бо й меру відомо, що коли ноги мокрі - пиши "пропало". Принаймні під кінець понеділка можна було вивести на тротуари снігоочисну техніку і двірників. Чи попередня влада винувата й тут? Микольцю Ярославовичу, пройдіться пішака від Боголюб до Богдана Хмельницького або принаймні від Набережної по даргомижського до Б.Х. Чи по Лесі Українки пройдіться, позбирайте у колоші талий сніг, який знов (от гад!) випав так раптово...
Українець Показати IP 29 Листопада 2010 23:08
Та гнати в шию того головного комунальника на ....Треба не шукати причини проблем а вирішувати проблеми.Як керував тролейбусниками то теж куча відмазок була,тільки він один у всьому не винен.Не справляєшся з проблемами,іди вахтером в гуртожиток.А остання фотка з туалєтом просто супєр,теж люди маються все життя і ніодин мер так цю проблєму не може вирішити.
Сергій до Українець Показати IP 30 Листопада 2010 10:06
Підтримую. Не справляєшся - звільни місце іншому, хто зможе це зробити.
Міля Показати IP 30 Листопада 2010 07:42
Всі за лопати, а не тільки Романюк. А то тільки язики розпускаєте, як лопати.
Правдивий Показати IP 30 Листопада 2010 09:50
Люди добрі, якщо уважніше придивитись до фотографій, то вулиці всетаки прочищені, тротьуари теж, навіть чистяться прибудинкові території. Чесно кажучи, в минулому році було гірше, і це правда. А те, що лежить сніг в кучугурах, на машинах і по інших місцях, що незаважають руху - так зима не літо. Їздити треба уважніше, а нелетати як придурки. В цілому враховуючи відсутність коштів, необхідної кількості техніки справились комунальники на тверду четвірку. Я вважаю, що преса предвзято ставиться до комунальників. краще візьміть лопату і прочистьте хоч метр квадратний снігу біля свого офісу, прилеглу територію якого згідно Закону України про благоустрій зобовязані утримувати в належному стані. Дякую комунальникам, я чекав гіршого!!!
НоГГано до Правдивий Показати IP 30 Листопада 2010 17:34
вам наверное очки мешают увидеть какие сугробы были на тротуарах и дорогах пока не потаяло.НИКТО НИЧЕГО НЕ УБИРАЛ.Каждый день езжу по городу и с тех пор как пошел снег ни одной снегоочистительной машины не было.Так что уважаемый не выдумывайте и не оправдывайте
ВВ Показати IP 30 Листопада 2010 10:56
Правдивий- твоє прізвище напевно Кубицький, через те і дякуєш сам собі. Не приьира.ться прибудинкові території ніколи. ЧУЄШ, ніколи. Не тіш себе, бо на тих тобою прибраних територіях можеш і впасти.
Dyssja Показати IP 30 Листопада 2010 22:00
дороги потрібно розчищати відразу а не тоді коли вдарив мороз і вже треба топити лід і глиби через які нереально проскочити, по ТВ казали шо в нас 6 одиниць очисної техніки і 2 трахторці з щітками але за цих пару днів я ніодної такої машинки не бачила і навіть слідів її роботи не видно. В нас нічого не змінилось сніг випав несподівано холода почались невчасно і взагалі ця вся зима ламає такі геніальні плани влади про гарне майбутнє лучан. Романюка на мило.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus