USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку екзаменували майбутніх «акул пера». ФОТО

15 Серпня 2013 17:19
Своєрідний випускний школи «The Journalism Workshop» відбувся 15 серпня у коворкінг-центрі «Репортер». Учасники представили свої роботи та отримали дипломи про участь.
Нагадаємо, з 7 серпня всі охочі могли слухати лекторів, та отримати практичні навики в рамках Літньої Школи Журналістики.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ МОЛОДЬ НАВЧАТИМУТЬ ЖУРНАЛІСТИЦІ. ФОТО
Як розповіла одна з організаторів заходу, Юлія Стасюк, «The Journalism Workshop» відбувається вдруге. Щоправда, на цей раз і учасників більше, і тривало навчання значно довше – аж сім днів.

Не дивлячись на переживання організаторів, тижня навчання виявилось не те що забагато, а навпаки – замало. Як говорять самі учасники, було дуже цікаво та захоплююче під час занять і кави-брейків.

«Мені дуже сподобалось все те, що відбувалось тут. Було багато цікавих лекторів, і учасників, які прийшли тому, що їм це все не байдуже. Не дивлячись на те, що зараз літо, пора відпочинку», - ділиться враженнями Юлія.

«Взагалі, приємно, що не зважаючи на свій юний вік, люди цікавляться професією. Випробовують Пробують власні сили, а не думають, що розпочинати потрібно тільки тоді, коли закінчиш університет. Це варто робити ще зі шкільної лави».

Сьогодні був своєрідний екзаменаційно-випускний день: учасники презентували свої роботи, які мали підготувати протягом тижня. Поділившись на групи, учні взялись готувати проекти інтернет-видань, журнали, блоги, та, власне, газети.


Завдання було не з легких, оскільки працювали не лише над назвою видання, але продумували дизайн та концепції ЗМІ. А ще мали б їх наповнити змістовними матеріалами. На це, зі слів учасників, вони витратили чимало зусиль.




«Я була в Острозі під час Школи молодого журналіста, і там нічого подібного не було. Хоча вона тривала два дні, там було не так змістовно, як у Луцьку. Цікаві та корисні речі нам, звичайно, розповідали, але не в такій простій та доступній формах, як у луцькій «The Journalism Workshop», - порівнює учениця гімназії №4 Марта Дорошенко.
Як говорять учні, найбільше їм сподобались зустрічі з Вікторією Жуковською, Мирославом Ватащуком, Олександром Пирожиком, Сашком Стеренчуком, та Юрієм Ричуком.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРО ІНТЕРНЕТ-NEWS ТА БЛОГИ: У ЛУЦЬКУ ТРИВАЄ ШКОЛА ЖУРНАЛІСТИКИ. ФОТО
Кожен із учасників школи хоче стати радіоведучим, або диктором. Були в учнів і досить незвичні, на перший погляд, плани. Так, Анастасія Семенюк, у майбутньому, хоче поєднати журналістське ремесло з її захопленням музикою. «Ця школа – це мій перший досвід у журналістиці. Вона дала мені старт. У майбутньому я хотіла б писати рецензії на концерти та фестивалі – тобто, стати музичним критиком», - ділиться планами дівчина.
Після закінченню презентації робіт, організатори вручили учасникам дипломи, і на прощання почастували присутніх тортом.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
карась олівця Показати IP 15 Серпня 2013 17:45
А де результат цієї школи? Якісь телевізійний сюжет? радіо передача? інтернет стаття.... Де бодай щось??? А то тра-ля-ля-ля.... І нікчемні дипломи...
квіточка Показати IP 15 Серпня 2013 18:03
А хто були лекторами?якось замало інформації. Зрозуміло що це було класно)але де реально хоч щось?хоч якісь результати?
Юлія Стасюк до квіточка Показати IP 15 Серпня 2013 18:07
Результатів ніколи одразу не буває, а тим більше на таких школах. Згодом дізнаємося хто справді стане журналістом. От, наприклад, цей матеріал під яким ви пишете підготував учасник цієї школи. Хіба не результат? - Результат однозначно! а лекторами школи стали: Ніна Долінчук, Олександр Пирожик, Михайло Кузьмич, Оксана Коваленко, Вікторія Жуковська, Анастасія Передрій, Мирослав Ватащук, Юрій Ричук, Максим Нікітін, Юрій Горбач і Мая Голуб,Галина Баран, Вадим Панафідін, Олександр Стеренчук, Іванна Остапчук.
кгб Показати IP 15 Серпня 2013 18:53
юлечко, успіхів тобі у твоїй кар’єрі, але побажав би більше дружити з граматикою, збагачувати лексичний запас і вчитися у справжніх майстрів пера, а їх у тому списку - одиниці, зрештою, ви й сама, напевне, зрозуміла з того матеріалу, який вони вам запропонували ( у вашому повідомленні, як мінімум, 5 помилок - без образ, але з надією, що будете розвиватися). успіхів усім писарчукам.
Madcat (учасник) Показати IP 15 Серпня 2013 21:50
А ви хотіли, щоб ми вийшли зі школи і відразу в лави справжніх журналістів? Може ще в президента інтерв*ю взяти? Резултати будуть, адже практичні знання, нові знайомства та корисні поради накладуть свій позитивний відбиток на подальше життя. А ви, КГБ, самі дуже грамотні. Речення довжелезне написали, проте, коми правильно наставили, хоча від них аж очі вилазять. Повірте, не варто поливати брудом того, чого не пробували на власній шкірі. Школа журналістики - це надзвичайно, а дипломи дипломами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus