USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку пропонують здаватися СБУ. ФОТО

18 Вересня 2010 10:24
Акція «Приходь, здавайся!» під будинком обласного управління СБУ на захист українського історика Руслана Забілого пройшла 17 вересня у Луцьку.

Учасники акції йшли із центру Луцька, тримаючи руки за головою, як затримані, а на спині у кожного був причеплений напис - «Забілий віз інформацію для мене».

Під стіни СБУ учасники принесли комп’ютерні диски з нібито таємною інформацією, а також два десятки томів книги «Літопис УПА». Все це вони поклали перед дверима обласного управління СБУ.

Такий захід проходив у рамках всеукраїнської акції на захист українського історика, директора Львівського національного музею меморіалу пам’яті жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Руслана Забілого, якого звинувачують у розголосі інформації під грифом «секретно».

Як зазначає голова обласної організації «Національний Альянс» Майя Москвич «сьогоднішня акція була в першу чергу проти того, що починаються репресії проти всіх, не тільки проти Забілого. Історик – це тільки один із інших. А як громадськість, ми проти цього», - зазначає Москвич.

Після акції один з перехожих переконував Майю Москвич у тому, що така акція не дієва –«Хтось використовує вас як фішки або фігури в якійсь дуже складній грі… Якби ви це зробили не так галасливо. А як громадська організація звернулися з запитом, зібрали би підписи – було б справді ефективно», - казав він.











Довідково:

Українського історика, директора Львівського національного музею меморіалу пам’яті жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Руслана Забілого 8 вересня у Києві затримали працівники СБУ та вилучили у нього ноутбук і два зовнішніх жорстких диски. 9 вересня СБУ порушено кримінальна справа за фактом готування до розголошення співробітником СБУ відомостей, що становлять державну таємницю.

Натомість Руслан Забілий запевняє, що на комп’ютері містилися виключно історичні документи, зокрема інформація про політичні репресії, які становлять величезну частину цих архівів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ір Показати IP 18 Вересня 2010 13:18
Альфу потрібно на цих нациків нацькувати!Тоді думаю процентів 97 з них взагаліб відмовилися б пікетувати! Клоуни!Тьфу!
Гузю Показати IP 18 Вересня 2010 15:10
по моєму це вже занадто , шановний депутате. дітей посилати на такі акції, а самому ходити потирати руки. .. це як мінімум не гідно рівню депутата. ця дітвора і незнає хто такий цей Забілий. а на декана писати заяву в прокуратуру за те що він хотів відговорити від безглуздого вчинку) клоуни
Табачнікам-Божидарнікам Показати IP 18 Вересня 2010 19:16
Колись такі діти йшли в УПА і з зброєю в руках стояли на прю проти ворога. Чим сьогоднішній час є іншим? Пан Забілий був у Луцьку рік тому з презентаціями книг ЦДВР якраз по запрошенню Національного Альянсу. Так що члени НА його добре знають! А Ви волинські табачніки тримайтесь - все тільки починається.
FANTOMAS Показати IP 18 Вересня 2010 21:25
Не понимаю , какие еще могут быть секреты у КГБшников , которые мог рассекретить цивильный человек - историк или еще кто - нибудь ? Как эта контора хранит секреты ? Непрофессионально. Хотя , судя по идиотской пристройке к главному входу , не удивительно. Ну и дизайн ! То ли гламурный массажный кабинет , то ли удаление волос в носу , то ли парикмахерская ... Налистались чекисты модных журналов - на гламур потянуло. Типа ... пришей к крыльцу рукав. Солярий , блин.
Журналіст Показати IP 19 Вересня 2010 09:50
В мене вже давно сива голова, але я завжди згадую розповіді мого покійного батька про те, як його били по спині енкаведисти за те, що він не хотів підписувати договір про кабальний займ, який тоді ніби "рятував" державу. Я вже був студентом університету, він піднімав сорочку і показував рубці від шомпола і говорив "Отака влада!". І це зраненого фронтовика, який в піхоті повз на животі до самого Берліну! Не виключено, що сьогоднішя влада примусить нинішніх "енкеведистів" знову залишати рубці на спинах непокірних. А може знайде інший спосіб "впливу": більш "цивілізований" - не шомполом, так шпіцрутенами... Від великого до смішного - один крок, сказав европейський диктатор, тікаючи з рештками розгромленого війска зі славянської землі. Можна інтерпретувати: від великого до драми чи трагедії - один крок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus