USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку таки взялися за один з «довгобудів». Буде не фонтан. Фото

3 Червня 2010 12:44
На Театральному майдані Луцька почали заливати бетоном фонтан, аби збудувати на його місці дитячий майданчик.

Як розповів заступник директора департаменту містобудування Луцької міської ради Ярослав Матвіїв, на місці фонтану буде побудований дитячий майданчик зі штучним покриттям, а поруч буде літнє кафе.

За його словами, міська рада знайшла підприємця, який погодився облагородити це місце. Фонтан надали в короткострокову оренду, а поруч підприємець збудує літнє кафе.

«До 925-річчя Луцька ми плануємо відремонтувати Театральний майдан і знайшли людину, яка погодилась вкласти гроші у облагородження цього фонтану. Між іншим, відповідно до затвердженого проекту будівництва підземного переходу, фонтан підлягає знесенню. Але поки що у виконавця робіт ТзОВ «Магніт» немає коштів. Тому у центрі з’явиться така тимчасова споруда», - розповів Матвіїв.

Чиновник запевняє, що фонтан наданий в оренду не більш ніж на 3 роки. А кафе буде розміщене біля драмтеатру.

Він розповів, що план робіт уже погоджений в міській раді. А підприємець днями отримав команду від мерії негайно приступити до роботи. Навіть пригрозили: якщо він цього не зробить – шукатимуть іншого інвестора.

Щоправда, Ярослав Матвіїв не береться категорично стверджувати, що фонтану в центрі міста лучани уже не побачать.

«Так сказати я не можу. З часом все змінюється, життя вносить корективи. От мав же бути підземний перехід, але поки що ця немає грошей. Може, там колись фонтан і буде», - припустив посадовець.

Нагадаємо, що 1 квітня ТзОВ «Магніт», яке мало намір збудувати в центрі Луцька підземний перехід із інфраструктурою, за посередництва міськради віддало землю на Театральному майдані для літнього кафе . Тоді міський голова Богдан Шиба пояснював, що фірма «Магніт», яка опікується будівництвом підземного переходу і торгового центру під Театральним майданом запропонували надати в суборенду підприємцю Кальному О. В. земельну ділянку для влаштування та обслуговування літнього кафе на Театральному майдані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Заноза Показати IP 3 Червня 2010 12:55
Поверніть дельфінів! Звільніть Віллі! Ви задовбали зі своїми гадюшними кафе. Чого не спитали людей?
Man Показати IP 3 Червня 2010 13:26
Та то тра бити всіх...
Глядач Показати IP 3 Червня 2010 13:59
краще б було поставити палатки з шмотками, і бочку з пивом. якщо псувати площу то вже треба конкретно. Да. і по центру памятник Бандері
* до Глядач Показати IP 3 Червня 2010 18:52
100%!!! Краще і сказати не можна про цей дурний проект. Що це за центральна площа з дитячим майданчиком!
SysR Показати IP 3 Червня 2010 14:10
Пздц, фонтан залють бетоном, здадуть в оренду, а далі? Знов довгобуд? Як мене влада дістала своїми кафешками, коли ж вони вже наситяться відкатами і нарешті візьмуться за Благоустрій міска а не своєї кишені.
yav Показати IP 3 Червня 2010 14:56
Шок! Що це за формулювання "знайшли людину, яка погодилась вкласти гроші у облагородження цього фонтану"?? А конкурс проводили, без якого не можна ні продавати землю, ні здавати в оренду? Я. до прикладу, теж не проти кафе в центрі міста відкрити.. Поставити 3 качелькі - не велике діло, ті гроші ой як швидко повернуться. Що це за порядки такі в місті?
СаньОК Показати IP 3 Червня 2010 16:07
А була така гарна задумка з танцюючим фонтаном... Хіба ж це головна площа обласного центру? Зовсім не схоже.
kotyk Показати IP 3 Червня 2010 16:32
аааа(((((( суки!!!!!!
Александр Показати IP 3 Червня 2010 17:08
Если у тебя есть фонтан - заткни его ! Дай отдохнуть и фонтану! (К.Прутков)
Маркіян Показати IP 3 Червня 2010 17:20
Люди добрі, ви краще туалет нарешті до пуття доведіть! А то жаліються потім, шо на газонах нагажено!!!!
Коля Показати IP 3 Червня 2010 18:26
Не здивуюсь якщо виявиться що це той підприємець, якого 'міська' рада 'знайшла', який намагався поставити ригаловку біля входу в парку Лесі Українки...
дідо Показати IP 3 Червня 2010 18:54
Матвіїв ,тіхушний хабарник ,ще з часів Кривицького негребував дрібними поборами з бізнесу...
Влад Показати IP 3 Червня 2010 19:01
Когда необразованная свинья залезла в главное властное корыто и хрюкает от удовольствия,что нарывает себе земельку...ну какие там фонтанчики,лебедя и дельфинчики...? Предложите этим свиньям землю на кладбище в Гарадже и боюсь они ее захватят.Там печать на лбу,там уже все...
маруся Показати IP 3 Червня 2010 19:13
А я згодна з мерією. а що краще, щоб далі так стояло неотесене,неприбране. Ото мають потім що показувати вдома гості міста. Лише одне - чому нічого не сказали міщанам. Це ж наші податки!Ми повинні мати доступ до інформації! І ще. Навіщо заливати усе бетоном? Поставте качелі, облагородьте края майданчика у вигляді воріт. Батьки вам ще подякують, бо тоді з мавйданчика нікуди малеча не втече, не потрапить під колеса машин і т.д. І потім. Ще таке питання: а що тут буде взимку?
* до маруся Показати IP 3 Червня 2010 23:02
Ну, якщо гості будуть вдома показувати дитячі майданчики, які зроблені на центральній площі міста між собором та драмтеатром, то це буде дуже круто! (Доречи, кажуть що на цьому місці було колись старе кладовище.) Тоді давайте ще дитячий майданчик з кафе зробимо на площі біля обласної адміністрації, там також багато вільного місця. Тоді не тільки гості міста, а і всі закордонні організації побачать дурість наших міських керівників.
SysR до маруся Показати IP 4 Червня 2010 10:55
Ти точно "маруся". Майданчик в центрі міста саме по собі брєд але і його там не буде.
Oper Показати IP 3 Червня 2010 19:35
Вибачте, але там будувати майданчик плюс якесь галіме кафе(яких там багато)......бред від луцької влади.....мозгів в них нема....не, щоб бали собі отримати, а то бетоном заллють....бред і вибачте......пі.......Шиба - точно мером не буде...
геть яничар!!!!! Показати IP 4 Червня 2010 10:02
уроди!!! приїхали в луць відмити бабло. що як місто не рідне, то й не болить? мені боляче, що те, що пам"ятаю з дитинтсва перетворять на якусь баблохрінь. чому не зробити фонтан?!!! звичайний, не треба наворотів, але ж фонтан не дає грошей. продажні с-ки!
NFK Показати IP 4 Червня 2010 11:38
Таких архітекторів треба гнати не просто так, а у відповідні місця, де можна добре подумати про те, що творять такі гнилуші-архітектори. Шиба сяде!
goodok Показати IP 4 Червня 2010 14:00
Мав бути фонтан, а сталось все так: Підприємець: "Слушяй, дарагой, вах, давайтє я там лєтніка заделаю, место харошій, вот вам денгі, кагда магу палатку ставіть?" Архітектор: "Ну, ну то то з ме-мером тре рішити, я ж не при ділах, ви ж разумієте, я ж якби мі-міг, то-то.. Вобщем зара взнаю..." Архітектор (звонить меру): "Паличь, от тут лєтніка поставлять біля фантана, СІРЙОЗНІ люди, та ви їх знаєте напевно, всьоравно в Магніта бабла не ма на стройку підземки, то хай поторгують пару років? ок?" Мер: "Та ну, вибори в жовтні, ща воно мені репутацию тіко спортить!" Архітектор: "Та шо там твоїй репутації! І так нижче плінтуса) А бабло - ОТ ВОНО вже майже в кармані, ну то як?" Мер: "Правду кажеш, мля... Анука там придумай шось тіпа шоб він з фантаном зробив, облагородив, то ми людям покажем шо все в нас продумано, про громаду дбаємо))" Архітектор: "Та ну, ше я тут не думав і не малював проекти, хай заллє бетоном, зробить якусь качелю для дітей, а лєтнік назве "Дитяче кафе", так і ми при дєлах, і фантан пристроїмо, і мами на наш захист стануть, мол накінець-то є куди дитину пристроїти в центрі" Мер: "ну маладца! твої проекти як всігда геніальні, і проблему рішають, і бабло приносять, і ума багато не треба, ДАЮ ДОБРО! хай заливає нах бетоном"
павло до goodok Показати IP 4 Червня 2010 14:15
Гарно!!! Пиши ще :-)
* до goodok Показати IP 4 Червня 2010 17:54
Супер! 5 балів!!!
маруся Показати IP 8 Червня 2010 11:26
нова гумереска вартує крила "Вибору Волині". Пиши, гарно виходить. До SysR, Звідки інформація, що то не майданчик буде? Бо ти кажеш одне, а там все одно працюють! Що пропонуєш взамін майданчика, біжи і тормоши мера своїми ідеями, бо майданчик може таки зявитися і без твого "я".
SysR до маруся Показати IP 8 Червня 2010 13:17
А головою подумати слабо що там буде? Чи мер тебе зазомбував? На рахунок ідей: сама "сходи" до свого "коханого" мера. І ще навчися читати і трішки вдумуватися в те що пишуть, я досить чітко виклав що Я там бажаю бачити.
ManTurbo Показати IP 8 Червня 2010 13:49
Харять!! споять всіх!! і так одні лигарі малалетні кругом!!! goodok! виклав все шоя думав, респект!!!
Сашок Показати IP 8 Червня 2010 16:28
По ходу там ніякий не Кальний буде кафе робити... Там буде Гріша Армян справами заправляти. У нього ще біля Провспілкового готелю і в парку ім.Лесі Українки є генделики... А goodok на 100% правий... так і було!
Лів Тайлер Показати IP 10 Червня 2010 12:20
Що може бути гірше ніж поставити нову обригаловку! в центрі!!! міста. Краще б відреставрували той фонтан що був.
Лучанка Показати IP 10 Червня 2010 16:28
То хай би вже назвали у статті того крутого підприємця з такими чудовими ідеями! Ми будемо йому такі вдячні, що на всі свята наша молодь і не тільки молодь буде пити українське пиво в незмірній кількості! Пий українське! Воно дешеве! А до чого була та стаття, що в парку не дозволять генделики? То ж Грішині генделики? Хто ж йому не дозволить.А архітектор каже, я не люблю тих пивнушок, але шо поробиш, як депутати за них голосують? А ми за кого голосували? А от зараз наставлять біля всіх пивнушок по майданчику типу качеля і попробуй народ, скажи, що місто в нас не облагороджене!
Танюша Показати IP 25 Травня 2012 10:25
Я за фонтан і ніякої дитячої площадки. Не в центрі дітям гратист (там газів багато...)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus