USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Луцьку вулицю перетворили на полігон для сміття. ФОТО

19 Листопада 2013 18:42
Кінець вулиці Миру жителі навколишніх домівок перетворили на сміттєзвалище. І поки вдень екологи їздять проблемними вулицями міста, уночі лучани тачками чи навіть камазами продовжують вивозити сміття на власноруч створений «полігон» для сміття, - інформує «Під прицілом».

«Люди самі зробили з земельної ділянки смітник. Камазами вивозять туди будівельні та побутові відходи. Немає смітників, ба навіть площадки, щоб їх там поставити. До нас з усього Красного возять сміття. А куди ж дивиться влада? Я писав скарги в департамент ЖЕКу та відділ екології, то вони смяття вивезуть, полігон загорнуть землею, а через 2 дні там знову гори відходів», - скаржиься чоловік, який мешкає неподалік.

Заступник начальника відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда пояснює: «Це - «злоякісна пухлина», з якою ми намагаємося боротися. Вдень, разом із муніципальними машинами ми робимо об’їзд найбільш проблемними вулицями Луцька, проте, нікого застати на «місці злочину» нам не вдається, адже люди викидають сміття вночі. Передбачений за такі дії штраф сягає 80 гривень».

Працівники СКАП «Луцькспецкомунтранс», які займаються проблемами сміттєзвалищ, теж нарікають на відсутність культури у людей: «Ми лише 2 тижні тому загортали цей смітник, а таких місць у Луцьку багато. На вулиці Вороніна, наприклад, схоже звалище. Ми тільки загорнемо, як тут же чоловік з тачкою везе сміття, мовляв, більше нікуди його подіти».

«Відповідальні органи зробили там все, що можна. Спочатку вивезли все звідти, а потім зрівняли землю. Там могли залишитися залишки відходів, проте вони пергниють», - пояснює начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури та санітарного нагляду Микола Осіюк.

Як говорять самі жителі вулиці, які незадоволені поведінкою тих, хто вивозить сюди непотріб, навіть сміттєвози, які проходять два рази у тиждень цими вулицями не дають ніякого ефекту, бо людям легше викинути нишком відходи на полігон, а не здати пакети зі сміттям «жеківцям».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus