USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку зроблять перші в Україні тролейбуси-гібриди

13 Липня 2011 12:49
У місті Рівне наступного року освоюватимуть перші в Україні тролейбуси-гібриди, які їздять і на електроенергії, і на дизельному пальному – їх готові виготовити на автомобільному заводі «Богдан», що в Луцьку.

Про це пише 13 липня Волинська правда з посиланням на видання ОГО.

Як пояснив міський голова Рівного Володимир Хомко, суть новації у тому, що в звичайні тролейбуси буде вмонтований невеличкий дизельний двигун, який дозволятиме рухатися деякий час без обладнаних ліній.
Виготовити такі гібриди готові на автомобільному заводі «Богдан», що в Луцьку.
Попередньо один такий тролейбус на заводі оцінили у два мільйони гривень, тоді як звичайний «рогатий» коштує 1,8 мільйона.

«Вони для нас виготовлять два ексклюзивних таких тролейбуси, ми їх обкатаємо. Якщо цей експеримент буде вдалим, ми в принципі можемо закільцювати все Рівне саме такими тролейбусами, а не автобусами, – зазначив мер. – З екологічної точки зору – це буде прорив, бо цей дизель (євро 5) дає мінімальні викиди. Та й їхати на ньому тролейбус буде лише той невеликий відрізок, де немає ліній. Вигода в тому, що обладнання кілометра траси під тролейбус коштує близько трьох мільйонів плюс інші витрати. А так ми суттєво економимо.»
Поява таких гібридних тролейбусів можлива вже у першому півріччі наступного року. Затримка не так у луцьких техніках, як у рівненських грошах, - пише видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Роман Показати IP 14 Липня 2011 13:25
Ну і на хіба таке робити?..
TFA Показати IP 14 Липня 2011 14:12
Такі тролейбуси називаються дуобусами
треба Показати IP 14 Липня 2011 16:20
Луцьку теж такі потрібні, наприклад по дорозі на Вишків є переїзд, а отже тролейбусну лінію не встановиш, а так певний участок дороги проїхали б на дизелі.
boXer Показати IP 17 Липня 2011 22:42
а чё, прикольно ;) http://www.youtube.com/watch?v=chaBXZJANC0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus