USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Романюка – не проти приватизації «хлівів»

1 Березня 2011 15:18
Заступник луцького міського голови Святослав Кравчук вважає, що депутати міськради на останній сесії неправильно вчинили, не прийнявши рішення передати частину приміщення колишнього кінотеатру «Зміна» Центру дитячої і молодіжної творчості «Диво».

Про це Кравчук сказав 28 лютого під час засідання «круглого столу» «100 днів нової влади в Луцьку: оцінка громадських експертів».

Нагадаємо, це питання піднімалося на сесії міськрали 23 лютого.

Плюс 300 квадратів і 2 мільйони гривень

Того дня більшість депутатського корпусу відправила на доопрацювання питання про надання в оренду 600 квадратних метрів приміщення на Хмельницького, 40, Центрові дитячої і молодіжної творчості «Диво».

Проектом рішення передбачалось передача в оренду цього приміщення на 10 років з платою 1 гривня щороку.

До слова, вихованці «Дива» вже тривалий час займаються саме в цьому приміщенні, проте нині Центр займає лише 300 квадратних метрів і претендує на ще 300 «квадратів», які пустують.

Депутат міськради Андрій Калахан нагадав, що в проекті рішення, яке розглядалось на сесії, до «Дива» ставилось декілька умов, серед яких – здійснення капремонту у приміщенні та реконструкція даху.

На виконання цих умов «Диво» протягом двох років зобов’язане було б знайти два мільйони гривень.

Саме тому, що у депутатів виник ряд запитань до проекту рішення, зокрема і те, де громадська організація знайде такі великі кошти, питання про надання в оренду приміщення спрямували на доопрацювання.

«Очевидно, там є певні бізнесові інтереси, оскільки громадській організації пропонувалося знайти фактично за рік часу два мільйони гривень коштів, що для громадського сектору є нереальним», – сказав він під час «круглого столу».

Геть комунальні «хліви»!

Натомість заступник міського голови Святослав Кравчук сказав, що не варто боятися подібних рішень, мовляв з цього може бути користь.

«Чому боятися на тих умовах, які сьогодні є, дати людям можливість, вибачте мене, з того хліва, у якому сьогодні займаються наші діти, отримати якийсь позитивний результат?» – апелював до Калахана віце-мер.

«Якщо сесія прийме рішення не приватизовувати, то ніхто його не приватизує», - пояснив чиновник.

«Але те, що на протязі десяти років там займаються діти, і там є результат, і людина хоче зробити щось добре, чому така підозра в тому, що як тільки з’являється людина, яка хоче, щось зробити добре для територіальної громади, завжди ми її підозрюємо в тому, що вона хоче використати у власних цілях або забрати собі в карман?» – висловився заступник мера.

«Як воно валиться, на нього страшно дивитися, то ніхто не звертає уваги. Ждуть поки розвалиться, тоді ми будемо його продавати. Я рахую, що це неефективне управління територіальною комунальною власністю», – заявив Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 1 Березня 2011 17:41
на 100% згідний з Кравчуком,якщо виникають сумніви з приводу "Дива", яке знає весь Луцьк - то що говорито про інших теж чесних і підприємців і громадських діячів. Здається мені перегинають наші депутати зі своєю турботою про місто, а може самі чекають якоїсь вигоди!!!
Anti-Mafia Показати IP 1 Березня 2011 19:47
Пан Кравчук забув сказати одну дрібничку - про родинні відносини з власниками, чи точніше орендарями фірми (а не громадської організації, чи благодійної структури) яка орендує "Диво", ЗДАЮЧИ ЙОГО В СУБОРЕНДУ - що це його КУМИ і що він сам особисто зацікавлений в цій приватизації спроби якої робив ще будучи секретарем ради.
Ексімер Показати IP 2 Березня 2011 09:35
Хтось пустив чутки в залі засідань міської ради про те що Кравчук хоче прихватизувати кінотеатр використовуючи мутні схеми із підставними фірмочками от і не підтримали. Ги-ги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus