USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Від батьків у дитсадку ховають документи. ВІДЕО

18 Травня 2013 18:00
Батьки дітей, які відвідують ДНЗ №31 у Луцьку, стверджують, що адміністрація дитсадка підробляла фінансову звітність витрат до того часу, поки вони не стали контролювати гроші самі. Більше того, коли їм вдалося побачити документи обліку внесків, батьки запідозрили фальсифікацію, - інформує «Під прицілом».

«Деякі чеки були без підпису і без печатки. Просто бланк. Не знаю, чи він був справжній той бланк і просто були написані пункти що було куплено, але знизу невідомо було, яка це фірма, надавач послуг - не було зрозуміло, хто це. Не було печатки й підпису. Після того ми запідозрили, що щось не так. І потрібно би було для подальшого розслідування чи вияснення якихось ситуацій чи то обставин зберегти цей чек», - розповідає представник піклувальної ради Сергій Бусько.

Виявивши такі фінансові оборудки, батьки опломбували пакет зі звітами та чеками і залишили його в дитсадку. Тепер його не можуть витребувати. Адміністрація ніби-то довго його розшукувала, а останнього разу виконувач обов’язків завідувачки ДНЗ №31 методист Надія Михайлівна заявила батькам, що документи, які вони просять, залишилися у попереднього діловода, яка кілька місяців тому померла. У піклувальній раді цьому не вірять, а тому будуть і далі вимагати звіти. Крім того, батьки ніяк не можуть збагнути кадрової політики свого дитсадка.

«Це просто цікавий такий папір, який нам відкриє очі на досить багато речей. Ми не розуміємо, чому вихователь повинен мести вулиці, в той час, коли діти залишаються в групі. Ми не розуміємо, чому нянечка більшу частину свого часу повинна ще займатись якимись речами, пов’язаними з підмітанням двору, чи фарбуванням забору, чи підмітанням якихось кущів. Ми не розуміємо, чому на підміну приходить психолог, яка повинна приходити й зустрічати дітей зранку і розбиратися з тими дітьми, з кожним окремо. А вона виходить на замін. Нас не влаштовує, коли приходить вихователькою чи нянечкою в групу працівниця харчоблоку. Хто тоді їжу готує? Тому ми хотіли просто штатний розпис. Але ми його не можемо отримати ще з жовтня місяця», - бідкається голова піклувальної ради Олександр Кралюк.

Днем раніше під час круглого столу щодо стратегії розвитку дитячих садочків головного освітянина міста запросили відвідати піклувальну раду та попросили допомогти отримати фінансову звітність і штатний розпис дитсадка. Олег Гребенюк від запрошення відмовився через звітний концерт, однак визнав, що батьки мають повне право ознайомитися з документами свого дитсадка. Проконтролювати виконання обіцянки адміністрацією ДНЗ №31 він вповноважив головного спеціаліста відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Валентину Гдиру.

Між тим, ні на засіданні піклувальної ради, ні після нього батьки так і не змогли витребувати матеріали, які їх цікавили.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Знайка Показати IP 18 Травня 2013 18:31
Це чудак ще той гультіпака... а тут такий турботливий батько
Знайка Показати IP 18 Травня 2013 18:33
це я про Кралюка
вінтік і шпунтік до Знайка Показати IP 18 Травня 2013 19:17
А до чого тут це? Як Ви виразилися, "гультіпака" не може бути турботливим батьком? Ви взагалі дуже злословні (як я бачу по коментарях), то що, я можу робити висновки про Ваші інші риси???
Штефан, Луцьк Показати IP 18 Травня 2013 19:48
Га-га-га! Найбільше мені сподобались статті витрат "Набір редагування, друк тексту - 3173" та "гобелен - 2962". Для тих, хто не знає, це така картина на текстилі чи полотні. Це у $ чи Є ? Молодці батьки! У знак каяття я готовий з'їсти свою краватку. Але перед тим, хай Б.Клімчук та М. Романюк з'їдять засмальцьовані сумки у яких виносили вкрадені у Ваших дітей продукти.
Валентина Показати IP 18 Травня 2013 20:55
Громада - це сила. Але треба іти до кінця. Боріться за свої права.
Отто Показати IP 18 Травня 2013 21:10
А це той самий директор КП "Автопарксервіс" Сашко Кралюк, який обкрадає місцевий бюджет!!! Отримаючи за рік прибутку більше МІЛЬЙОНА гривень здав до місцевого бюджету аж ВІСІМСОМ ГРИВЕНЬ. І він ще відкриває пельку що його дурять. Першим кричить "Тримай крадія!" той хто вкрав.
Богдан Богонос до Отто Показати IP 20 Травня 2013 17:47
Отто - чесно кажучи я не у темі по Кралюку але як на мене то тут обговорюється зовсім інша тема.
Мама до Богдан Богонос Показати IP 21 Травня 2013 23:54
Але та людина яка краде не у праві мати діло до інших, і за звичаєм саме такі люди найбільше кричать)))) Парадокс!
дідо Показати IP 19 Травня 2013 07:55
На фото типовий Шаріков.
Вінстон Показати IP 19 Травня 2013 08:14
Вражаюче!!! Їм і зарплат не потрібно. За пару років і в Швейцарії жити можна!
Штефан, Луцьк Показати IP 19 Травня 2013 11:29
Богдане Богоносе, зайди на Нововолинський міський сайт nvip.com.ua Там схожа ситуація. Просять у тебе консультації.
Богдан Богонос до Штефан, Луцьк Показати IP 20 Травня 2013 17:50
Штефан- якщо можна то дайте будьласка повне посилання на тему а то нажаль немає часу переглядати увесь сайт. З радістю надам будь-яку консультацію та і представники 31 ДНЗ думаю також допоможуть (досвіду Вони за остані кілька місяців здобули чимало)
Лучанка Показати IP 19 Травня 2013 14:33
Таке коїться в кожному дитячому садку.Куди ідуть ргоші батьків ніхто не знає.А збирають стільки, скільки кому заманеться.Скоро дійде до того, що будуть збирати на новий дитячий садок ,а побудують собі вілу.Чому батьки повинні укомплектовувати групи, робити ремонти,купувати обладнання. Це ж абсурд,якщо держава не має коштів ні на що,то хай це садочок буде приватним,можливо б ці вихователі намагалися хоч трішки дивитися, належно, за нашими дітьми, а то роблять усе,щоб вони швдко похворіли, і вони не мали що робити. Групи переповнені,беруть туди хто-зна звідки дітей, а хто живе близько біля садочка не попаде в нього.Коли закінчиться такий безпредел.Не можуть діти, які живуть по селах, а їх водять у дитячицй садок в Луцьку- це хто перевіряв чи перевіряє коли.Має бути приписка дитини і матері луцька,а не Маневицька,тоі і перевірити можна документи.Такого дурдому ще не було
Богдан Богонос до Лучанка Показати IP 20 Травня 2013 17:52
Лучанка - Можу Вас запевнити що з коштами така ситуація не всюди а лише там де батькам наплювати на це.
з батьківського комітету Показати IP 19 Травня 2013 17:48
Дуже багато недоліків у садках , але не потрібно всіх під одну мірку міряти .Бардак , що у вашому садку по Вашій же вині. Навіщо ви здаєте такі великі гроші.Але починати треба не з садка а з верховної ради, яка не виділяє достатніх коштів на потреби садків , а звикли що батьки дають , примдумали дурацькі тендери на закупівлю продуктів і купляють навіть картоплю по 2- 3 грн, яка восени вартує 0,80 грн. Крім того садкам не виділяють достатньо продуктів на харчування по нормі , а ще за цей же рахунок їдять безкоштовно чорнобильці , наполовину багатодітні за яких держава не відшкодовує коштів взагалі і тому порція ділиться , а няньці варена каша не потрібна , хіба недоїдки свиням і то на балконі їх не тримають, а сосиски ще до них розділені , так що ви не там почали , почніть з управління освіти і запитайте де гроші чорнобильців , багатодітних яких ми кормимо за рахунок наших дітей. У нашому садку все гаразд , а через проблеми у 31 тепер всі потерпають. І чому це ви рішили , що має бути луцька приписка , на даний момент приписка неважлива, а можливо невістку не хочуть приписувати то що їй дитину у маневичі возити . Перш ніж писати дурню то потрібно подумати
Вірна думка. От цікаво чи тойже пан Гребенюк читає вилинські інформаційні ресурси. Можливо почитавши не звинувачував би батьків котрим не байдуже у конфронтації та нагнітанні ситуації.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus