USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Відкриття нового сезону у Луцькому зоопарку. ФОТОРЕПОРТАЖ

5 Травня 2013 15:00
Офіційне відкриття оновленого Луцького зоопарку відбулося на Великдень 5-ого травня. Після важкої зими працівники звіринцю розповіли, що нового вони пропонують відвідувачам.

Директор комунального підприємства «Луцький зоопарк» Людмила Денисенко каже, що до Великодня дуже старалися оновити звіринець: «Вхід повністю зробили новий. Посадили багато нових живих квітів. Зі зрізаних пеньків облаштували квітники. Хочемо поставити більше квітників, щоб вони милували око. Прикрасити ними вольєри, тому що його догляд потребує чимало грошей».

Окрім нових квітів, у зоопарку з’явився новий млин, пофарбували казкові фігури. Оновлення зазнали і «помешкання» звірів. У сови з’явився новий будиночок.

«ЇЇ принесли рік тому казали, що не виживе. Але хвала Богу перезимувала. Не хотіла заходити у новий будиночок, але сьогодні уже признала», - каже директор звіринця.

Нова оселя - і в черепах.

Воль’єри пофарбували, побілили. Тварин порозчісували. Людмила Денисенко каже, усе робили своїми силами. А от деяким птахам доведеться почекати на нове повноцінне житло, оскільки їх вольєр завалився через великий сніг, тож пернаті поки живуть у невеликих клітках.

Після зими спарували левів, тож очікують влітку на поповнення. Хоча поповнюється зоопарк тваринами і по-іншому: мовляв, то ведмедя, який був прив’язаний біля заправки, врятують не байдужі люди, то голуба зі скрученою шиєю принесуть.

У зоопарку місцеві мешканці, буває, влаштовують між собою розбірки, - кажуть працівники. Особливо лебеді полюбляють ганяти качок. А ось маленьких ведмежат, які вільно бігали, довелося закрити у вольєр. «Одна мама поскаржилася у міську раду. Бо вона вийшла з туалету, а перед нею сидів ведмідь і вона злякалася», - розповіла Людмила Денисенко.

Директор закладу каже, що головна проблема - це брак коштів. Так, довелося брати кредит у 10 тисяч гривень, аби оновити зоопарк до відкриття сезону. Також лишилися борги підприємства у розмірі 140 тисяч. Це одна з причин, що підняли ціну квитка на 2 гривні. Нагадаємо, вартість входу була 5 гривень для дітей і 10 - для дорослих, а стала 7 і 12. Натомість квитки стали дещо сипатичніші, візитною карткою є лама.


Серед проблем - зменшення штату працівників. Нині їх налічується всього 18, а було - до сорока. Також поки що лишається підтоплена ще частина зоопарку. Непокоїть працівників звіринця і заблокована дорога від дамби, якою завозили корм звірям.

Утім Людмила Денисенко дивиться в майбутнє з оптимізмом. «З Київським і Рівненським зоопарками зараз співпрацюємо. Ми 14 років були за кам’яною стіною. І зараз хочемо працювати. У нас відкрилися нові можливості».

Постійний відвідувач Луцького зоопарку Олег, який мешкає в Кузнецовську, поділився своїми враженнями від оновлення: «Я скажу так: цього року зоопарк набагато краще облагородився. Я зайшов зараз в зоопарк він став кращим, ніж торік. Я не знаю, чому. Традиція у нас така - щороку на Пасху приїжджати сюди. Це піднімає настрій і нам, і дітям на цілий рік».

Найближчим часом в зоопарку планують облаштувати дитячі майданчики, зробивши кілька лавочок і гойдалок, а також для луцьких школярів організовувати постійні екскурсії.





























































Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
олена Показати IP 5 Травня 2013 15:48
новий директор в зоопарку - і вже такий результат за короткий період! дійсно видно руку професійного керівника і людини, яка дбає за тварин і за обличчя Луцька, а не просто наживається у кріслі посадовця комунального підприємства.
Костянтин до олена Показати IP 7 Травня 2013 10:24
комент здивував! якщо новий млин і дві банки фарби це великий професіфоналізм??? Хочеться запитати в Олени в яких зоо ви бували в Україні і за її межами?
сова Показати IP 5 Травня 2013 16:30
ось маленьких ведмежат, які вільно бігали, довелося закрити у вольєр. «Одна мама поскаржилася у міську раду. Бо вона вийшла з туалету, а перед нею сидів ведмідь і вона злякалася», - розповіла Людмила Денисенко. цю маму треба закрити у вольєр і більше не пускати до людей. це зоопарк, але це не означає, що всі повинні сидіти у клітках, лебеді теж кусаються, пташки сруть на голову, козел може раптово мекнути за спиною і їй вже не потрібно буде йти до туалету. більшу загрозу становлять бійцівські собаки, яких вигулюють у парку без намордників і повідка, міліція це бачить, але закриває очі. ведмедиків негайно випустіть з вольєру!
Валя Показати IP 5 Травня 2013 17:07
З дитинства ходжу до зоопарку. Люблю тварин і природу
Леонід Показати IP 5 Травня 2013 17:14
Сова! Медвідь біля туалету - це нормально?!? Святкуємо????
Леонід Показати IP 5 Травня 2013 17:34
Сова! І "білочок" також випустити! Да! Свята йдуть...
юрій до Леонід Показати IP 5 Травня 2013 19:23
Так, маленьке ведмежа - це біда краще побачити великого добермана або некерованого бультерєра, яких і справді,багато вигулюють таи де граються діти
Саша Показати IP 6 Травня 2013 08:43
бідна "жіночка" напевно в зоопарк лише тому і зайшла, щоб туалет відвідати - а не на тварин подивитись))) і швидше всього вона напевно далі Луцька ніде не бувала))) чи знає вона щось про зоопарки, де всі звірі вільно пересуваються, а туристи можуть наближатись до них (правда - у авто)?))) в Рівному і Києві, наприклад, є господарські подвір"я на території зоопарку, де дітки можуть вільно погладити чи погодувати тваринок.
Анатоль Бідзюра, Нововолинськ Показати IP 6 Травня 2013 08:51
У ці пасхальні дні Воскресіння Христового вітаю весь творчий колектив "Волинських новин" - найбільш демократичного і політично незаангажованого видання, яке не переходить на галоп намагаючись сподобатись владі. Довголіття, духовності, щирості, достатку Вам і Вашим родинам!
мама Показати IP 6 Травня 2013 21:54
я сьогодні була, як і десятки інших сімей, з маленькою дитиною в зоопарку. Враження різні: дитині сподобалось, але.... 1. 30 % території- болото, не пройти, не проїхати, а поруч(в 5-ти метрах) лежить каміння і дошки. довелося нашим татам трошки попрацювати, бо їти по щиколотки у багнюці не хотілося 2. доріжки вузькі, з коляскою важко проїхати
Оля Показати IP 27 Жовтня 2015 20:39
Але класно те що багато місця для ведмедів тигрів левів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus