USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Водії луцьких маршруток – хами?

15 Грудня 2011 11:02
Скарги на водіїв маршрутних транспортних засобів постійно надходять до мерії. Мовляв, вони кидаються посвідченнями, розкидають по салону квитки та виганяють дітей-інвалідів.

Про це йшлося 15 грудня під час засідання постійної депутатської комісії міськради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Обговорюючи третє питання порядку денного, голова комісії Олена Голєва повідомила, що лучани у соціальній мережі Facebook скаржаться на роботу маршрутних таксі міста.

Зокрема водії деяких автобусів влаштовують «перегони» між собою та колегами з інших маршрутів, довго стоять на деяких зупинках та самовільно не виходять у рейс.

«Таке враження, що їм скидаються таксисти, аби ті десь затримувалися, бо 80% пасажирів, які чекали з нами маршрутку, зрештою викликали таксі», - процитувала Голєва одного з користувачів соціальної мережі.
Ще одна лучанка, зі слів Голєвої, поскаржилася на маршрутки китайського виробництва, називаючи їх «різнокольоровими трунами на колесищах».

«Постійно роблю зауваження водіям, які курять за кермом. Водій їде з запаленою цигаркою. У салоні стоїть дим. Чому, я, як пасажир, маю їхати у прокуреному салоні? До того ж, бути вимушено пасивним курцем?» – зачитала голова комісії слова ще однієї користувачки Facebook.

Заступник міського голови Василь Байцим розповів, що в 2011 році до міськради надійшло 204 телефонних та 34 письмових скарги на роботу маршрутівок міста.
Він розповів, що перевезення пасажирів в Луцьку здійснює чотири підприємства: АТП № 1, ВТП «Санрайз», Луцьке підприємство електротранспорту та АТП № 10701.

«І як тільки в мої руки потрапляє подібне звернення, я відразу зустрічаюся з перевізником та повідомляю про те чи інше порушення», – зазначив Байцим.

Як стверджує посадовець, вирішити багато проблем, зокрема порушення графіку маршрутних таксі, допоможе відкриття Центру управління рухом. Мовляв, всі маршрутівки обладнають GPS-навігаторами і міські владці бачитимуть, «хто і як їздить».

Таким чином, на його думку, легше визначатимуть порушників графіку, бо з’явиться можливість відслідковувати рух автомобіля протягом рейсу. «За три порушення ми розриватимемо договір на перевезення», – зауважив Байцим.

До того ж, повідомив посадовець, підприємство «Візор» зменшило ціну на облаштування в луцьких маршрутівках системи GPS. Нагадаємо, раніше ця сума становила 8 тисяч гривень за встановлення обладнання в одному транспортному засобі. Зі слів посадовця, наразі ця сума – 5,8.

Поза тим, Байцим прочитав частину письмових звернень. Деякі лучани скаржилися на хамську поведінку водіїв. Для прикладу, водій транспортного засобу, який курсує по маршруту № 3, викинув посвідчення інваліда у вікно; водій маршрутки № 22 18 лютого висадив 12-річну дівчину інваліда ІІ групи, бо її посвідчення, нібито, не дає пільг на проїзд; водій таксі, яке обслуговує маршрут № 47, на прохання видати квиток влаштував скандал та викинув у салон стрічку талонів.

Депутат Василь Гриб підсумував: «Тобто є три основні види порушень: порушення графіку руху, хамство зі сторони водіїв та кондукторів та порушення прав пасажирів, зокрема пільговиків».

Присутні на засіданні представники перевізників розповіли, як вони борються з подібними порушеннями. Для прикладу, керівник АТП 1 Олександр Шаміс повідомив, що водіїв-хамів штрафують. З його слів, якщо такого працівника звільняють, він потрапляє до «чорного списку» і знову працювати на підприємстві не зможе.

Водночас Шаміс розповів, що наразі професія водія маршрутного транспортного засобу не така престижна як раніше, і молодих працівників на його підприємстві - дуже мало. «А якраз молоді водії – найкультурніші», – зауважив фахівець.

Щодо чинних тарифів на проїзд, то, додав Шаміс, вони - замалі і не дозволяють виділяти додаткові кошти, для прикладу, на придбання форменого одягу, який міг би дещо дисциплінізувати водіїв.

Натомість, заступник начальника транспортного відділу міськради Олександр Середа зазначив, що з 1996 року перевізники не направляли працівників на курси підвищення кваліфікації.

Також перевізники незадоволені облаштуванням в автобусах систем GPS. Мовляв, вартість обслуговування обладнання на підприємстві «Візор» становить 165 гривень у рік, тоді як є установи, які надають аналогічні послуги за 36. Вони запропонували припинити співпрацю з «Візором».

Середа зауважив, що для контролю руху маршрутівок потрібно наймати багато працівників, яким теж необхідно виплачувати заробітну плату. Тому така висока плата. «Та й юристи муніципалітету попередили, що розірвання договору з «Візором» матиме серйозні наслідки для мерії», – додав Байцим.

Тож, подискутувавши, члени комісії вирішили 19 грудня відвідати підприємства перевізників, які користуються системами GPS.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 38
найцікава Показати IP 15 Грудня 2011 11:11
Усе це можна витерпіти! А ОСЬ ЩО РОБИТИ ,КОЛИ КУРЯТЬ В САЛОНІ?! І НЕ ДІЄ НІЧОГО!!!! ПРАКТИЧНО ВСІ ТАК РОБЛЯТЬ!
c до найцікава Показати IP 15 Грудня 2011 15:28
зазвичай я роблю зауваження, це точно допомагає. робіть і ви, будуть вчитися культурі
Сітовська Софія до найцікава Показати IP 23 Квітня 2012 19:30
Сьогодні 23.04 я була свідком однієї не приємної події яка сталася у маршрутному таксі №3,номер таксі 1083,який їхав у 14.30 з Госпіталя в Гараджу. Пенсіонерка,ветеран праці,інвалід другої групи,маючи при собі всі потрібні документи які пітверджують,що громадянка має право на пільги та не платити у маршрутному таксі. Водій маршрутки почав голосно кричати на Лучанку,на людину похилого віку,людину з хворим серцем. Вона ті нещасні 2 грн.заплатила,але повідомила,що це в спокої просто так не залишить,адже повинна бути установа яка пітверджує те,що інвалідам другої групи,ветеранам праці у маршрутних таксі безплатно,даної установи не було. А водій маршрута №3 номер таксі якого було 7749,показав похилій жінці постанову в якій написано про дані пільги,добре віднісся,показав та все детально розказав.Тому прошу звернути на це увагу.Винних накарати,адже через таких волів вибачте на слові,страждають люди похилого віку в яких мала пенсія . дякую!
Петро Показати IP 15 Грудня 2011 11:26
"""......«Та й юристи муніципалітету попередили, що розірвання договору з «Візором» матиме серйозні наслідки для мерії», – додав Байцим.....""" - скоріш за все це призведе до економії витрат на послуги "зажерливого та дорогого" "ВІЗОРА"!
пасажир Показати IP 15 Грудня 2011 11:26
самому закурити
Санрайз Показати IP 15 Грудня 2011 11:53
Голєва 16 ю марить от і вирішила китайчики подос...ть. Ви ж найбільший перевізник цього тендеру, нахапалась маршрутів, автобусів не маєте на всі маршрути, здаєте в оренду тим же приватникам і3 грубими водіями. Ці ж водії ваші працівники. От хай Дівіцкий наводить порядок, а не кармани набиває вашими грошима, а робить вигляд, що він такий чесний, порядний директор. Знаїм ми багато чого.
11 Показати IP 15 Грудня 2011 12:47
А кому належить ВІЗОР?
Віта Показати IP 15 Грудня 2011 13:18
ще й які хами. Це злі люди і мабуть без освіти і виховання. Чому вони зляться на простих людей,які їздять у транспорті?
приколіст Показати IP 15 Грудня 2011 13:39
А пані Оленку не коробить часом КОНФЛІКТ ІНТЕРЕСІВ (вона-власниця перевізника, вона-голова депутатської комісії). В принципі це називається просто - КОРУПЦІЯ зведена в ранг закону. Це - ненормально, ТАК не повинно бути.
Олена Голєва до приколіст Показати IP 15 Грудня 2011 17:15
Ні,не коробить :)
VSC до Олена Голєва Показати IP 16 Грудня 2011 13:08
Леночка, а от чего вас коробит? (Только без морализаторства. Ваша биография этого не позволяет.)
дивак Показати IP 15 Грудня 2011 15:22
Щоб в 5 раз відрізнялась ціна? Цікаво, що входить в 36 і 165 грн? І які там такі-сякі послуги?
Elvis Показати IP 15 Грудня 2011 15:54
"Також перевізники незадоволені облаштуванням в автобусах систем GPS. Мовляв, вартість обслуговування обладнання на підприємстві «Візор» становить 165 гривень у рік, тоді як є установи, які надають аналогічні послуги за 36. Вони запропонували припинити співпрацю з «Візором»." На скільки мені відомо, то вартість обслуговування обладнання на візорі 135 грн в місяць. А в тексті, то певне, помилка. Який рік може бути??? А врахувати, що маршрутки їздять щодня, включно з суботою і неділею, з 5 ранку до 24 ночі і то протягом всього часу нада все обслуговувати, провіряти, не дрімать. А моменти всякі бувають. Нашому народу звісно хочеться всього якісного з цілодобовою підтримкою і шоби платити за всьо то "руб-двацать" в рік і ще щоб здачу давали у вигляді барбарисок. А за 36 грн в рік...Звідки такі ціни? Не вірю, що якась кантора за такими цінами шото пропонує. Міф.
Саша Показати IP 15 Грудня 2011 16:33
Вона з найпомаранчевіших помаранчевих, вона - лице європейської партії
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2011 16:41
От для чого той "Візор", Байцим? Київ пропонує все в одному (моніторинг, можливість відеонагляду за салоном, контроль за оплатою і т.п.), таких об'яв в інтернеті повно. Та й обслуговування буде невеликим. А моніторинг взагалі можна в інтенет викласти щоб всі мали змогу бачити де зараз яка маршрутка чи тролейбус знаходяться. Чому ми знову при бажанні йти до європейських цінностей занурюємо голову в гівно? Ну невже ви хоч раз не можете щось хороше зробити для жителів міста, відмовитись від того відкату? "«І як тільки в мої руки потрапляє подібне звернення, я відразу зустрічаюся з перевізником та повідомляю про те чи інше порушення», – зазначив Байцим." - а, можливо, вже настав час якихось покарань за такі дії, чи тільки повідомляти будемо? Щодо Чина-авіа (16), то в мене є фото, де замість вогнегасника стоїть дуже потерта 1,5 літрова пляшка води. Я теж не хочу в такий "аеробус" сідати. Мені всерівно хто буде перевізником, аби було зручно, в салоні не курили та не хамили, їздили за розкладом та й оплата була справедливою, відповідно до наданих послуг!
Олена Голєва Показати IP 15 Грудня 2011 17:23
Маю безліч скарг на цих "китайців" , яких ще називають "труни на колесах для карликів". Але ніяк не можу достукатись до міського голови, що їх потрібно зняти та замінити звичайними, адже підприємців, які мають новенькі Богдани та бажання працювати по місту і без роботи - дуже багато. Або пасажирам потрібно просто байкотувати ці "диво-автобуси" і вони з'їдуть з маршрутів за відсутності достатньої для їх обслуговування виручки або прошу допомоги лучан у вигляді "скарг та пропозицій" на ім'я Луцького міського голови. Фото і інший "компромат" надсилайте,будь-ласка, на партійну пошту
Taras Now Показати IP 15 Грудня 2011 17:49
Треба, щоб П.І.Б водія було у салоні на видному місці разом з координатами відповідного перевізника!
Ой Показати IP 15 Грудня 2011 19:00
Давайте будемо слати компромати на китайців Альонці на пошту, бо в суді Голєва вже стільки бабла за 16 вкинула, щоб цей маршрут взяти, що незнає коли і відіб є ці гроші. Мені тоже ці диво машини не подобаються, але слухати що стільки перевізників мають хороші автобуси, щоб курсувати на 16, аж смішно читати Олено Василівно. Ви спите і бачите цей маршрут. Війна кланів Гардей and Голєва.
Я з Луцька. Показати IP 15 Грудня 2011 19:26
а я хочу поскаржитись на Санрайз, яке має право вигравати тендер і маршрути підприємство, яке не має достатню кількість автобусів для здійснення цих перевезень. Ви ж Олено Василівно здаєте в оренду маршрути приватним перевізникам, яких самі і вигнали з ринку перевезень. За 12 з Вітинським гризлись, зараз вже половину маршрутів плануємо здавати в оренду бо заправка велика, а остальні машини які їздять по 12 маршруту хочете на 16 пустити. То ви про це також Романюку скажіть, ще про те, що з/п не платите офіційно і соц пакета у вашому такому класному підприємстві не має( як і в усіх інших доречі). Але якщо ви вже в міськ раді представляєте прблеми транспорту так покажіть приклад як треба правильно робити бізнес, і щоб лучани бачили, що для них щось робиться, а не для задоволення своїх космічних грошових потреб.
Андрій Лучик Показати IP 16 Грудня 2011 00:14
Байцим зустрічався з перевізниками 238 разів у 2011 році? 0_о
Vic Показати IP 16 Грудня 2011 02:34
Треба просто платити достойну зарплатню. Бажаючих піти на таку роботу збільшиться. Водії матимуть гарну мотивацію працювати.
маршрутчик Показати IP 16 Грудня 2011 07:12
Така ця Голєва хижа, як рись. Забезпечена краще, ніж хто, має багатого чоловіка, хоч і пристаркуватого, а така хижа. Як сірчана кислота! Слів немає! У неї все найкраще, а якщо у когось краще то "смотри пункт первый".
лучанин Показати IP 16 Грудня 2011 10:45
Маю безліч скарг на цих "китайців" , яких ще називають "труни на колесах так бідкається ця Голєва- а я маю таке авто- Чері -правда легкове- бо на Лєксуса чи Мерседеса( певно)як у неї не зароблю за все життя- мене ці її випади ображають і принижують.Нехай подумає про це.
Волинь Показати IP 16 Грудня 2011 13:39
В неї Крайслер для поїздки в міськраду, а лексус в магазин. Хоча яка різниця, яка машина, тож ясно, що не за людей вона переживає і які машини їх возять, а ХТО возить. Треба, щоб тільки Санрайз здійснював перевезення на 16. От і хоче за рахунок скарг лучан виперти китайців.
Василь Показати IP 16 Грудня 2011 13:46
Мабуть суд про тендер на 16 знов перенесли, що Оленка таку статейку вліпила.
СВС Показати IP 16 Грудня 2011 13:52
Я думаю что водители у нас нормальные.Видели бы Вы водителей в Днепропетровске,на Донбассе,где ветеранов войны высаживают с маршруток.Так что .........
ГПЗ Показати IP 16 Грудня 2011 15:22
В мене таке враження складається, що в нас в місті більше проблем не має крім транспортних. Ніде по Україні не має таких вимог як у Луцьку. На Півдні їздять наші старі Газелі і Мерседеси. Взагалі то це добре, що стараються вдосконалити перевезення. На рахунок водіїв є хами, але не всі, є і нормальні,так як і в кожній роботі.
Лучанин до ГПЗ Показати IP 16 Грудня 2011 21:34
А в мене таке враження що в нас взагалі тільки одні проблеми, це якщо порівнювати з нормальним рівнем життя, але якщо порівнювати з Півднем, то тоді проблем немає - якщо подобається валятися в багні. "Китайці" та "недоБогдани", які їздять 9 та 9а я, власне, завжди ігнорую бо вестибулярний апарат таких знущань не витримує. Сидіти в них ще можна, а от стояти... А ще одне - в маршрутних таксі стоячих місць бути не повинно, це не автобуси. Давно вже пора перестати вішати лпшу на вуха та називати речі своіми іменами. Автобуси, які працюють в режимі маршрутних таксі - це автобуси, тому і оплата повинна бути як за автобуси, а якщо тільки сидячі місця - то як за маршрутні таксі.
007 Показати IP 16 Грудня 2011 16:02
Нормальні ті китайці, що всі вчепились до них, дійсно когось муляє. Головне, щоб безпечно було. Поки що тільки Богдани і Івани їздять по зупинках з людьми. Треба спорити не які машини їздять ,а які водії. Вимоги більш жорсткі, щоб були.
Лучанка Показати IP 16 Грудня 2011 18:07
Насчет-Визора-аппетиты у них еще те, ведь все можно сделать намного дешевле, НО откаты у нас еще никто не отменял.....
Зараз Показати IP 16 Грудня 2011 22:33
Олено, а у вас які водії? Качан, що їздить на 17 і Макабука, що їздить на 12 (реклама пролісок) вдівають по двоє пар очків за рулем. То нормально...
ss Показати IP 16 Грудня 2011 23:19
Тут згадуються водії маршруток. Мовляв вони такі погані та не культурні, та так вже погано ставляться до пасажирів,а особливо до пільговиків! Скажіть тоді як наші пасажири до цих пір ще їздять в цих самих маршрутках? А хто з цих самих пасажирів хоч один раз спробував придивитися чи поцікавитись на які поступки і умови їм приходиться погоджуватись аби втриматись у стані психічної рівноваги. Водії влаштовують перегони?! Порушують розклад руху?! Потрібно встановити GPS?! А я вам скажу наступне: ви створіть водіям умови для виконання своїх обовязків, щоб в них не було бажання все це робити (а особливо це стосується того ж Санрайза). Як можна працювати на маршруті, коли отримуєш за це справжні копійки. Та щей за ці копійки тебе змушують купувати до того ж Богдана запчастини, паливо чи скати. При тому план здай на всі 100%. Або якщо не згідний змушують писати заяву на розрахунок за власним бажанням. А скільки водіїв вже за останніх пів року змінилося в тому Санрайзі. І що всі такі не добрі??? Та кожен радий був би працювати так як слід. І не залежно від власного віку. А коли ти за зарплату тільки розписуєшся а фактично її не отримуєш вже не один рік , так само як і лікарняних чи відпускних, то яке бажання до такеї роботи не було б, і те пропаде вмить!!! А до автобуса вимагають щоб купував запчастини та частину палива за власний рахунок. І це при тому що кожен маршрут в Санразі щодня приносить не меньше 6000гр. чистого прибутку. То це один з кращих перевізників міста? Створіть належні умови для праці і не треба буде нічого встановлювати чи когось так ганити!!! А деякі пасажири нехай також подумають як слід себе поводити в тих маршрутках. Китайчики дісно таки не дуже зручні. А проте іншого варіанта людям та ж міська рада не залишила. Шановна пані Олено при всій повазі до Вас прошу звернути увагу на той безлад і бардак який створили керівні особи вашого підприємства та на те які насправді планові завдання вимагають з кожного водія. Та чи бачили Ви хоча б раз роздрукований аркуш (на віконечку в диспетчерскій) з вказаними на ньому планами? Та на яких скатах їздять Ваші автобуси і т.д.
Цікаво Показати IP 18 Грудня 2011 19:53
Мені також цікавить, чи це Голєва такі правила дикі встановила в Санрайзі, чи це ініціатива Діві- Гіві? Я пропоную написати колективну заяву водіїв санрайза до міського голови, до Клімчука і в усі інші відповідні органи. Бо це вже начинає заходити дуже далеко.
Софія Сітовська Показати IP 23 Квітня 2012 19:37
23.04 сталася не приємна пригода з водієм маршрута №3,номер таксі 1083.Водій накричав та нахамив похилій людині,ветерану праці,інваліду 2 групи,тому що громадянка відстоювала свої права,в яких йшлося про пільги надані ветеранам праці та інвалідам 2 групи.Змусив жінку платити за проїзд,хоча є постанова яку жінка не однаразово зустрічала в маршрутних таксі в яких йшлося про пільки для старших людей. Прошу звернути увагу.Та винних накарати,адже жінка має хворе серце,і ніхто не повинен вислуховувати таких волів як водія маршрутки №3,1083. Дякую!
лучанка Показати IP 29 Квітня 2012 17:47
01.04.12 прочекала 4 маршрутку з 6.30 до 8.15..запитала водія(він виїхав згідно свого графіку)чого стільки часу нічого не було він не знав!
лучанка Показати IP 29 Квітня 2012 17:53
13.04.12 простояла на зупинці біля 5 школи з 21.30 до 23.30 ні однієї маршрутки 24 в сторону цукрового не було..а в сторону крз 24 за 24 їхали!
дада Показати IP 12 Травня 2013 17:59
а курять бо наприклад водіїї 15го маршуту не стають на відстій а постійно по кругу вас бе3 перерви на обід навіть во3ять. Викиньте свої липові посвідчення. Тоді будуть гроші на солярку на колеса і так далі. А не дивитесь як то на xаляву проїxатись. До би*ла і водії ставляться відповідно. 3аправитись по посвідченню не получиться. А пільговиків в нас липовиx як ***на. Чого ви в тролейбус не сідаете який їде на електриці 3а раxунок дерави яка вам і видала ці посвідчення. А сунете свої дупи в приватний транспорт. Xліба по посвідченню піди купи. бо катають вас неблагодарщину по катакомбаx.Xай Голева тобі свого Лексуса дасть під с*аку і не 3абуде 3аправити. Це тебе стосуеться Сітовська і будете пільговиків катати
fgh Показати IP 12 Травня 2013 18:28
Попривикали на xаляву. Сервіс їм подавай. Та вам на коняx їдити а не маршутками. Посвідчення ліпові понаберали. 3а xабарі і ше кричать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus