USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Волинські волонтери допоможуть захисникам відремонтувати БТРи

2 Жовтня 2015 14:10
Чергову партію допомоги для бійців, які боронять цілісність України, повезли на передову добровольці із волонтерського центру «Серце патріота». Так, цього разу активісти привезуть захисникам буржуйки, маскувальні сітки, запчастини до БТР, кабель, а також актуальний для осіннього сезону теплий одяг, термобілизну, ковдри та подушки.

Нагадаємо, волонтерський центр «Серце патріота» працює з початку ведення військових дій на території України. Волонтери майже кожного тижня передають бійцям продукти харчування, засоби особистої гігієни, таблетки для очищення води, медикаменти, одяг, взуття, обмундирування, запчастини до спецтехніки, адресно доставляють посилки від рідних та близьких. За час роботи волонтери здійснили 88 відряджень у зону АТО.

«Якщо дасть Бог до листопада дожити, то буде рік нашої роботи. Почали займатися волонтерською діяльністю з травня 2014 року. Спочатку фінансували передачі, а потім почали їздити самостійно», - розповів волонтер із Млинова Любомир Волошин.
Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що 18 вересня волинські волонтери відвідали бійців, які несуть службу у Донецькій області, а саме до підрозділу протитанкових керованих ракет, підрозділу 14-ої окремої механізованої бригади, а далі до хлопців із 93-ої бригади, першої танкової бригади, на полігон у селі Чугуєво і на штаб «Сармат».

Тож, цього разу на схід відправились два мікроавтобуси з невтомним екіпажем в 5 чоловік.

Як розповів кореспонденту ІА Волинські Новини керівник волонтерського центру «Серце патріота» Сергій Балицький, під час цієї поїздки один завантажений автомобіль поїде у Луганську область до 53 ОМБ, а інший – у Донецьку, де стоїть 30 ОМБ «САУ».
«Веземо хлопцям «буржуйки», берці, теплі речі, харчі, ковдри й подушки, запчастини до БТР, 250 метрів кабелю, маскувальну сітку, продукти й воду. Не обійшлось і без індивідуальних адресних посилок, в нас їх три. Поїдуть вони у Констянтинівку та Краматорськ», - зазначив волонтер.

До слова, лише запчастини до БТРів коштують понад 25 тисяч гривень.

Окрім вищезгаданої допомоги підприємець Олександр із Києва передав українським захисникам велику партію рукавиць – понад 500 пар, а також скоби і мішки для піску в кількості біля 1000 штук.

Також Сергій Балицький щиро подякував підприємцям Федіру Янчуку з Рівного, Володимиру Дейна і Олександру Куцу з Ківерець, а також консервному заводу міста Берестечко.

Особливо привертала увагу присутніх синьо-жовта скринька, яку волонтери привезли з передової від танкістів.
«У ній зберігались боєприпаси. Ми її взяли, а художниця Людмила Панасюк її привела в гарний вигляд. Один бік скриньки прикрасив уривок із вірша Ліни Костенко, а на передньому плані – невмирущі слова великого Кобзаря. Окрім цього, веземо для воїнів 500 іконок Божої матері з молитвою, які передав солдатам хлопчик з Прилуцького», - пояснює очільник «Серця патріотів».
«Хлопцям були вкрай потрібні запчастини до БТР-ів, тому, відповідно, ми забезпечили напрямок їх постачання на передову. Не обійшлось і без продуктів харчування, бо дуже хочеться хлопців, які воюють на сході порадувати чимось смачненьким. Веземо й інструмент для налагодження спецтранспорту. Патріотизм – це широке поняття. До цього долучаються не лише волонтерські й політичні організації, а й звичайні люди, які хочуть безкорисливо допомагати нашим хлопцям. Бо патріотизм - це не лише участь й бойових діях, а й праця в ім’я того, щоб хлопці мали все необхідне», - зауважив голова Волинської регіональної парторганізації політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» В’ячеслав Рубльов.
З його слів, за станом на сьогодні волонтери зауважили на те, що люди втратили колишню активність у плані допомоги військовим, бо засоби масової інформації показують усе, що відбувається на передовій кожного дня.

«Це щоденні перестрілки в більшій чи меншій мірі. Й люди починають до цього звикати, сприймати усе як рутину. Але справжнє відчуття патріотизму нікому не знищити. Як би не було, а війна є війною. Та маса людей цього не відчуває. Вони перестають цікавитись подіями на сході, й, відповідно, допомагати бійцям. Тому особисто закликаю усіх волинян до того, аби вони не були байдужими й не боялись допомагати нашим хлопцям», - звернувся до небайдужих краян пан В’ячеслав.

До слова, 28 вересня цього року під час церемонії нагородження «Люди року-2015. Волинь» керівник волонтерського центру Сергій Балицький разом із Костянтином Зінкевичем отримали почесне звання «волонтер року».
Фото з минулої поїздки «Серця патріота» на схід
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus