USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Родинна гітара Василя Чепелюка поїхала на схід

4 Серпня 2017 18:03
Активісти волонтерського центру «Серце патріота» вирушили у чергову поїздку в зону АТО. Волонтери доставлять допомогу для бійців 128-ої, 14-ої, 30-ої та 13-ої бригад у Слов’янську, Бахмуті, Сєвєродонецьку, Мар’янці, Селідовому, повідомляють у прес-службі волинського УКРОПу.

Спільними зусиллями цього разу вдалось зібрати чималий вантаж. Зокрема, для військових везуть пральні машини, будівельні матеріали, скоби, автозапчастини, холодильник, рації та продукти харчування. Серед найнеобхіднішого й музичний інструмент.

Засновник волонтерського центру, депутат Луцької міськради від фракції «УКРОП» Сергій Балицький розповів, що під час однієї із поїздок танкісти із 14-ої бригади попросили привести гітару.
«Звичайно, речі першої необхідності ми завжди віднаходимо або купуємо та привозимо хлопцям. Проте їхнє дозвілля теж важлива складова бойового духу та морального стану. Інструмент шукали протягом довго часу. Зголосився з цим допомогти народний артист України Василь Чепелюк. Він подарував для бійців свою родинну гітару», – каже Сергій Балицький.

Окрім військових активісти «Серце патріота» також відвідають вихованців школи-інтернату у Слов’янську та дітей Широкинської ЗОШ. Для них підготували одяг, канцелярію, рюкзаки та солодощі. Втілити цей задум волонтерам допомогли колеги німецько-української благодійної організації «Серце для України».
«У березні цього року Сергій Балицький, після чергової поїздки в АТО, підняв проблему матеріального забезпечення школярів початкових класів у прифронтовій зоні. На зборах організації у Німеччині я розповів про цю проблему, ідею забезпечити хоча б частину школярів необхідним підхопила німецька волонтерка Ніна Ріхтер. Вона організувала закупівлю рюкзаків та канцелярії. У 50 шкільних портфелів ми розклали канцелярію і вони тепер їдуть до діток у село Широкине», – зазначив засновник організації «Серце для України» Ігор Климчук.

Зібрати вантаж також вдалось завдяки ПАТ «Теремно Хліб», компанії «Рута», Млинівській громаді (Микола Цимбалюк), ТОВ «Технологія базальту», поліграфічному центру «Формат Друк», Віталію та Юрію Пернарівські, Олександру Шабалі, компанії «Луцьк Експрес», Володимиру Гвоздику, Анатолію Куріліну, Григорію Повару, компанії «Аква», підприємству «Волинські солодощі», Ківерцівській громаді (Сергій Гетьманчук), депутату Луцької міськради від фракції «УКРОП» Сергію Шкоді та Юрію Безпятку та голові фракції «УКРОП» у Волинській облраді Вячеславу Рубльову.

Сергій Балицький також додав, що дорогою назад планують на лафеті забрати медичний автомобіль «таблетку», який потребує ремонту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus