USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вояки ОУН-УПА відзначили 9 травня. Фото

9 Травня 2010 12:02
Братство ветеранів ОУН-УПА разом із представниками демократичних сил провело перед центральним корпусом ВНУ імені Лесі Українки поминальну панахиду і мітинг-реквієм із вшанування пам’яті жертв Другої світової війни.

Вояки УПА наголосили: 9 Травня – не День Перемоги, а день скорботи. Розпочався захід перед пам’ятником Кобзареві із поминальної панахиди, яку провів священик Свято-Троїцького кафедрального собору. Охороняв спокій дійства гурт із десятка правоохоронців.

Вояки УПА стояли із плакатами «9 Травня день скорботи, а не перемоги», «Історію України писати українцям!», «Україна не колонія Росії», «Я захисник української держави».

«В Європі цей день відзначається, як день скорботи, а не день перемоги. Це траурна дата. Приємно, що кілька років тому вояки УПА та воїни Червоної Армії подавати одне одному руки на знак примирення», - сказав член правління партії «За Україну» Андрій Бокоч.

Керівник волинського РУХу Володимир Банада зауважив, що 9 Травня потрібно вшановувати жертв війни. Він додав, що День перемоги може стати тієї пуповиною, що об’єднує Україну із Росією.

«Вони боролися із трьома окупантами. Найсвятіша смерть – смерть за Батьківщину», - наголосив Володимир Банада.

Також перед присутніми виступив народний депутат І скликання Андрій Бондарчук. Згадали під час мітингу про те, що Меморіал слави так і не був остаточно перейменований на Меморіал пам’яті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Lapa Показати IP 9 Травня 2010 13:16
Слава Україні! Царство небесне тим, хто загинув у боротьбі з нацистами, фашистами та комуністами! Ганьба тим, хто святкує "Велику Перемогу у Великій Вітчизняній Війні"! В храми, люди, йдіть, моліться за душі загиблих родичів, гріхи наші замолюйте...
дідо Показати IP 9 Травня 2010 14:10
а луцькі "можновладці" з окупантами на Меморіалі під червоними прапорами....ГАНЬБА ШИБІ,ГРІЦЮКУ ТА КЛІМЧУКУ...
Андрій Показати IP 9 Травня 2010 14:57
О ПОГАНІ гІтлярюгі знову свою погану пику відкрили....за часів Сталіна як пацюки ховалися а тепер на площі виступають... ХАЙЛЬ ГІТЛЕР-це ваш лозунг, скотиняки....
Українець до Андрій Показати IP 29 Квітня 2017 13:35
Ід**т! Вони боролися проти Сталіна до останнього!
seal Показати IP 9 Травня 2010 16:58
Як завжди достойно показали себе ветерани ОУН-УПА. Вони і сьогодні, як і тоді 65 років тому, незламанні у своїх ідеях і своїй боротьбі за справжню незалежність нашої держави. Скромно і без лишнього пафосу (чого особисто дуже не люблю) прийшли і пом"янули своїх, полеглих у боях за кращу долю, товаришів. Слава Україні! Героям слава!
Справедливий Показати IP 9 Травня 2010 20:02
Прийшло якихось десять недобитків. І коли вже виздихають?
гість до Справедливий Показати IP 29 Січня 2011 10:37
...твої червоножопі виродки!)
глядач Показати IP 10 Травня 2010 01:05
Слава Україні! Героям слава!
Знаючий Показати IP 10 Травня 2010 13:37
Ховалися по лісам а тепер повилазили! Ганьба. Нормальні люди воювали,а не ховалися і вбивали невинних людей.
seal до Знаючий Показати IP 10 Травня 2010 17:07
Радянські партизани теж ховалися по лісах. Їм, що теж ганьба? Якось не логічно. Особисто я, наприклад, поважаю і тих і цих, адже всі вони проливали кров за свою Батьківщину.
Влад Показати IP 10 Травня 2010 16:55
Бандерлоги всегда будут "скорбити",а ВЕЛИКАЯ ПОБЕДА всегда будет ВЕЛИКОЙ.Это так просто понять.
Влад Показати IP 10 Травня 2010 17:30
сеалам и и иже с ними: За Батькивщину в союзе с гитлером они воевали-это логика?! Оставайтесь людьми,а не зверьем поназывались.Запутаться можно то ли тюлень то ли осел.
Трохи історії Показати IP 10 Травня 2010 21:02
Для Влада - Сподівання на те, що німці, окупувавши Україну, не будуть чинити опір створенню Української Держави, за яку протягом століть поклали свої голови тисячі і тисячі найкращих синів і дочок України, не справдилися. Проголошений 30 червеня 1941 року Акт про відновлення Української Держави та Декрет про створення Українського уряду на чолі з Ярославом Стецьком викликали шалений спротив з боку керівництва гітлерівської Німеччини. УЖЕ 5 липня 1941 року фашисти заарештували та надовго ув’язнили Степана Бандеру. 9 липня був також заарештований Ярослав Стецько. Окупанти ліквідували відомі українські батальйони «Роланд» і «Нахтігаль», на базі яких планувалось створити Українські Збройні Сили. 25 листопада 1941 року фашисти у Львові розстріляли міністра Андрія П’ясецького та 28 патріотів ОУН із уряду Я. Стецька. Така ж доля спіткала інших чільних активістів ОУН, зокрема Олену Телігу, Олега Ольжича, Івана Рогача. Після явної провокації, вчиненої М.Кузнецовим, німці розстріляли сотні українських патріотів, що томилися в Рівненській тюрмі. Розпочалося жорстоке переслідування українських патріотів. Керівництво ОУН Степана Бандери переходить у підпілля. Для спротиву окупантам по всій Україні створюються загони самооборони. ЦЕНТР національно-визвольної боротьби тимчасово переходить на Волинь. Тут 14 жовтня 1942 року на базі добровільних загонів самооборони, створюється Українська Повстанська Армія, яка, за рішенням Проводу ОУН, розгорнула боротьбу на два фронти – проти німецьких фашистів та комуно-більшовицьких партизанів під девізом: «Здобудеш українську державу або загинеш в боротьбі за неї». Унікальним явищем в історії національно-визвольної боротьби була Колківська Повстанська Республіка, створена весною 1943 року на Волині з центром в містечку Колки, що неподалік від м. Луцька. Формування Колківської держави почалося у березні 1943 року. Повстанський загін командира «Олега» (Миколи Ковтунюка) вигнав із м. Колки і навколишніх сіл німців та поліцаїв. Інші повстанські відділи ОУН-УПА звільнили від фашистів та більшовицьких партизанів населені пункти Маневицького, Цуманського, Рожищенського, Ківецівсько-го, Степанського районів Волинської області. Утворився острівець вільної, незалежної Української Держави, яка проіснувала до листопада 1943 року. Народ любовно назвав її Колківською Повстанською Республікою. P.S. Учіть історію не лише по радянським підручникам!
Влад Показати IP 11 Травня 2010 11:09
Еще один соловейко-нахтигалец.Кто придумал украину,что они так бедные теперь мучаются? Все ее освобождают от самих себя. Австрийцы? Поляки? Поляки списывают на немцев... Ну когда вы все уже освоботитесь и зацветете.Всегда под невидимым вам покровом Царицы Небесной была и будет Русь.И именно Святая.Подумайте историки и сами разузнайте кто для вас придумал из окраины земли русской -украину,с какой целью,для чего вам это подкинули.Больше бандерлогам не отвечаю.Надоели эти дремучие аки каки, колки-палки... Вперед в путь знаний,простор открыт!
Психолог Показати IP 11 Травня 2010 13:14
Для людей, близьких до медицини, діагноз Влада і йому подібних сумнівів не викликає - параноїдальна українофобія! Лікуйтесь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus