USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Войнаровський таки стане директором Палацу культури

4 Листопада 2009 14:31
Результатом переговорів луцького міського голови Богдана Шиби з працівниками колишнього Народного дому «Просвіта» стало те, що наступного понеділка Юрій Войнаровський таки стане директором Палацу культури, а нинішній його директор Юрій Поліщук обійме посаду начальника управління культури Луцькради. Про це 4 листопада інформує репортер «Волинських новин».
Передовсім, переговори між луцьким керманичем та працівниками «Просвіти» відбувалися у кабінеті міського голови за зачиненими дверима. Зауважимо, що відповідна профільна комісія Луцькради, яка б мала опікуватися цим питання не зібралася, адже на сесії були відсутні 2 члени із трьох цієї комісії. Принаймні, так цей факт пояснила керівник ІАЦ «Луцьк» Мирослава Радавська. Додамо, що журналістів не впустили до кабінету луцького очільника. Радавська мотивувала це тим, що триває переговорний процес. Мовляв, усю інформацію представники ЗМІ дізнаються після закінчення переговорів. «Переговори – річ закрита від преси», - зауважила вона. Через півгодини переговорів до кабінету міського голови увійшли депутати Андрій Козюра та Світлана Мамосюк.
Пояснення журналістам надав очільник департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Сергій Годлевський. Він розповів про «рокіровку по-луцьки», зауваживши, що наступного понеділка відбудеться зустріч між Юрієм Поліщуком та Юрієм Войнаровським. Оскільки останній виявив бажання стати директором Палацу культури, то він і буде призначений на цю посаду, щоправда він позбудеться посади начальника управління культури Луцькради. А Юрій Поліщук, який відучора очолює Палац культури, стане начальником управління культури. Мовляв, таким є рішення міського голови Богдана Шиби. «Прийнято «соломонове» рішення», - зауважив Сергій Годлевський. Він додав, що Войнаровський таки написав заяву на звільнення його із посади начальника управління культури, проте луцький мер не підписав її. Також Годлевський пояснив, що на посаду очільника Палацу культури призначає луцький міський голова, а Юрій Поліщук – людина творча, викладач і довго працює на сцені. Сергій Годлевський також розповів про наболіле: ремонт художньої і музичних шкіл, заробітну платню для вчителів цих навчальних закладів, збереження Старого міста та його підвалів.
Керівник ансамблю «Юність» Анатолій Янчук, який брав участь у переговорному процесі, розповів, що очікував революційних настроїв. Проте луцький міський голова Богдан Шиба із розумінням поставився до проблеми, і у підсумку сторони конфлікту прийшли до консенсусу. Він додав, що Юрію Поліщуку як керманичу Палацу культури було б некомфортно у колективі. Загалом, люди, що прийшли на засідання сесії Луцької міської ради, були задоволені результатом перемовин. «Надіємося, що в понеділок нічого не зміниться», - зауважили вони
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Антивойнер Показати IP 4 Листопада 2009 15:08
Войнаровський підняв бучу, бо його справедливо прибрали з "хлібного місця", що принесло "заслуженому діячу" при зарплаті в 2000 гривень 2 круті іномарки, магазин для сина, а на додачу ще і заступницю - коханку Тетяну Гнатів, яка теж має окрім Юри, ще й "ручки - загребучки": вкрала на "Відкритій ночі Луцького замку" понад 100 000 гривень, а після "Поліського літа" Юра і їй купив іномарку. А який "патріот" Войнаровський, свідчить його фрвза польським танцівницям:"Які ви гарні та порядні, з вами завжди домовимось, бо українці - то бидло". Джерела лівих доходів "Юрасика" та Гнатів давно відомі. Це відкати: а) на ремонті "Просвіти"; б)на приїжджих феєрверках; в)на орендах "Просвіти" від КВНів; г)на іноміському звукотехнічному обладнанні; д) на закордонних добових; е)все, де можна щось поцупити(до слова, хай Поліщук прискіпливо прийме "Просвіту" від хапуги Войнаровського).
Антивойнер Показати IP 4 Листопада 2009 15:13
Войнаровський підняв бучу, бо його справедливо прибрали з "хлібного місця", що принесло "заслуженому діячу" при зарплаті в 2000 гривень 2 круті іномарки, магазин для сина, а на додачу ще і заступницю - коханку Тетяну Гнатів, яка теж має окрім Юри, ще й "ручки - загребучки": вкрала на "Відкритій ночі Луцького замку" понад 100 000 гривень, а після "Поліського літа" Юра і їй купив іномарку. А який "патріот" Войнаровський, свідчить його фрвза польським танцівницям:"Які ви гарні та порядні, з вами завжди домовимось, бо українці - то бидло". Джерела лівих доходів "Юрасика" та Гнатів давно відомі. Це відкати: а) на ремонті "Просвіти"; б)на приїжджих феєрверках; в)на орендах "Просвіти" від КВНів; г)на іноміському звукотехнічному обладнанні; д) на закордонних добових; е)все, де можна щось поцупити(до слова, хай Поліщук прискіпливо прийме "Просвіту" від хапуги Войнаровського).
песиміст Показати IP 4 Листопада 2009 15:47
п....дець Луцькый культурі...
Красавец Показати IP 4 Листопада 2009 16:14
Вот если бы Полищук стал директором, тогда бы пришла жопа Просвите, Войнаровский много лет отдал НД, и заслужил по праву дальше руководить Просвитой. А Полищук на должности начальника культуры никакого ни вреда ни пользы не принесёт, ибо это должность только для того, что бы зарплату получать, ведь все вопросы решает Годлевский,а "начальник культуры" это уже временное явление.
Красавец Показати IP 4 Листопада 2009 16:39
Интересно, а Полищук к настоящему времени продолжает активные концертные действия? если да, то как то немного не вяжутся афиши по городу : "Сьогодні, в пивному клубі Майдан відбудеться концерт Гурту Чорні черешні, на чолі з його фронтменом, начальником міського управління культури Луцької міської ради Юрком ПОліщиком,приходьте всі!! пиво за рахунок міської ради !!!))) а если серьёзно, то как то очень поспешили с этим выдвижением Полищука на руководящие посты.
Прохожий. Показати IP 5 Листопада 2009 01:58
А откуда ж уважаемый "Антивойнер" знает такие подробности? Видать,тоже рыльце в пушку? А?
Знавець Показати IP 5 Листопада 2009 03:50
Не розумію призначення Поліщука. Людину, яку погнали з Рівненщини , призначили керівником культури міста Луцька...це нонсенс. Як людина, яка має інтелектуальний рівень "кабачного лабуха" буде опікуватись культурою міста, керувати людьми, до рівня яких йому ще дуже-дуже далеко...(((
просто я Показати IP 5 Листопада 2009 10:01
Це відкати: а) на ремонті "Просвіти"; б)на приїжджих феєрверках; в)на орендах "Просвіти" від КВНів; г)на іноміському звукотехнічному обладнанні; д) на закордонних добових; е)все, де можна щось поцупити(до слова, хай Поліщук прискіпливо прийме "Просвіту" від хапуги Войнаровського). найбільше мене цікавить те, чи КВН проходить платно в Просвіті....це брєд..бо ігри відбува.ться там безкоштовно..а, якщо і платно..то нажитись на тих грошах не сильно зможеш... А як Поліщук "прийме" Просвіту,так він її і " відійме", тобто нажреться ще більше...надто Подлевський вже хоче позбутися суперника, мабуть разом з Шибою убирають тих людей ,щоб не стояли на заваді при виборі мера ![вирізано]
Добрий чоловій Показати IP 5 Листопада 2009 10:51
Давно пора було зробити такий,свого роду "переворот".Тепер вже точно видно хто є хто.Войнаровський ще раз показав усім,що він є сила!І його сила саме в людях,які його оточують,працівниках,творчих досягненнях!Хто пише,що він корупціонер-хай вкусить себе за дупу.Культура-не така вже й прибуткова структура.Розумна людина це розуміє.І якби Войнаровський захотів-давно став би мером Луцька.Але він порядна людина,тому не хоче "вимазуватись".Хто з наших владних мужів,начальників може похвалитись такими зв'язками з цілим світом?Так що не перевелись ще в нашій продажній державі справжні патріоти,які віддані народу!УРА ВОЙНАРОВСЬКОМУ!!!
независимый Показати IP 5 Листопада 2009 11:28
Уважаемый "Антивойнер",простите за грубость,но только дебил может написать что-то подобное.Раз Вы такой хорошо проинформированный герой,напишите своё настоящее имя!Чтобы писать такие вещи,нужно иметь доказательства.За такое и под суд можно попасть.Я г-на Войнаровского,как человека не знаю,но то,что он профессионал в работе-это факт.Когда он организовывал фестиваль,на который приезжало пол-мира,думаю,что и Вы,уважаемый "Антивойнер" ходили и на шару глазели на экзотику.За такое надо платить деньги,а Войнаровский делал всё это для города бесплатно.А кто такой Полищук?Лабух простой,каких в городе полно.Даже не представляю,как он сейчс будет начальником управления культуры.То есть:с понедельника по пятницу-на работе,вечерами в кабаке,а на выходных по свадьбам!Да,хороший начальник!!!Во смеху-то будет!Наша беда в том,что мы не ценим,что имеем.Правильно написал "Добрий чоловік"-теперь стало видно кто есть кто.Войнаровский молодец!
так Показати IP 5 Листопада 2009 14:04
Так - багато лайна сховано у міській раді і буде воно поступово вилазити то з одного, то з іншого боку.
Порядний Показати IP 5 Листопада 2009 20:14
Сміявся пів-години,як прочитав про іномарки Войнаровського!На одній з них мені довелось з паном Войнаровським їхати,але це не його власна,а державна крута іномарка "Дачія".Хто назвав її крутою-тому бажаю все життя на таких крутих машинах їздити.А якби в ньго був джип за 100 тисяч умовних,то я б пана Юрія поважав ще більше,бо на "культурі" важко заробити на хороші черевики,а на хорошу машину зараз простіше заробити,працюючи водієм маршрутного таксі.На рахунок Поліщука-це взагалі анекдот.Це те саме,що Саша Главацький був би мером Луцька.Куди ми котимось?
Усім Показати IP 5 Листопада 2009 22:03
Насправді ситуація дуже класична! Прийшла нова влада 4 роки тому у місто, погана вона чи хорошп через років 100 напишуть, але закон життя - усі, хто вірно служили попереднику повинні піти, так як це гордо зробили багато ключових осіб у міськраді. Помилка Шиби, що він не попросив Войнаровського піти раніше, бо не має незамінних людей є просто люди однієї і іншої команди. В іншому випадку завжди будуть конфлікти. Войнар не поганий, просто трохи зверхньо поводить себе у Просвіті - ніби то його приватна власність, нерви вже не впорядку і дідулі. А култтура така сфера, що генієм бути не потрібно, а Юрко вуб геній, щей консервативний, тому то не має у нам нічого, окрім Поліського літа, а ми ж прикордонне місто, чи не так, панове, пора уже і альтернативні фестивалі проводити. Видихнувся вже Войнар, тай не з команди Шиби він. Виграє вибори хтосб інший, може його ще пригріють, а поки, що дпвайте поважати рішення діячого міського голови, який доречі, уже 2 рояльчики новеньких купив у Просвіту, за що Войнар і дякую не сказав, а його синок намагався втюрити рояль на 20 тисяч гривень дорожче, ніж купили в Одесі (ну це так, до слова, жити ж усім портрібно)!!!
alex Показати IP 6 Листопада 2009 07:49
Антивойнер - це один зі слуг Шиби.
Прохожий. Показати IP 6 Листопада 2009 12:43
"пора уже і альтернативні фестивалі проводити" А що це означає? Приклад? Знову "таланти" на кшталт золотого голосу Олега Скрипки?
Куратор Показати IP 6 Листопада 2009 13:40
"для Усім" - тобто фестиваль "Різдво у Волинській родині", "Ніч у Луцькому замку" - це не враховується? Це заходи, які не представляють місто з "культурного боку"? А ще є фествиаль кіно (який чого цього року не проводили, певно через брак грошей, але це вже не до Войнаровського), фестиваль вертепів, колядок, релігійних конфесій "З іменем єдиним". Це теж не враховується. Звичайно якщо ви, шановний/на весь час сидите в "Майдані" і крім учасників Поліського літа не бачите інших заходів, то так можна багато чого на говорити. Не компетентні - не говоріть
Тверезість і культура Показати IP 6 Листопада 2009 14:05
Куратору: Шановний Кураторе, можливо, ви не в курсі, як увесь Театральний майдан бачив, як Войнар відкрито перетворив "Різдво у Волинській родині" у п'яний шабаш: відкрито розливав і чаркував разом з "артистами" перед їхнім виступом. Щодо "Ночі у Луцькому замку" - це всеукраїнський фестиваль короткометражних фільмів "Відкрита ніч", ідею якого Юрасик зі своєю пасією Гнатів перетворив в алкогольний бардак у місці, яке входить до двадцятки найзнаменитіших чудес України.А 3 роки тому на міській новорічній ялинці, яка 20 років підряд проходить по одному і тому ж сценарію, зажав гроші для реклами спонсора і дав прапори спиртогорілчаного комбінату у руки неповнолітнім школярам. Цей "безпридєл" припинив тодішній губернатор Бондар. Ось так за свою доброту і закривання очей поплатився наш міський голова.
Куратор Показати IP 6 Листопада 2009 14:36
Вельмишановний "Тверезість і культура". Я справно відвідую різні заходи, які відбуваються в нашому місті, тому все про що ви пишете бачила. Але... п’яний шабаш - (із тлумачного словника) За середньовічними повір'ями – нічне збіговисько відьом, чортів, чаклунів і т. ін., яке супроводжується диким розгулом. Цього, нажаль ;) я не те що на театральному майдані, в цілому Луцьку!, ще не бачила (нічні клуби не враховувати). А якщо артисти з Войнаровським випивали, то я не бачила, щоб він носив і продавав, наливав САМ комусь щось. Якщо ви не помічали (чи не хотіли), то приїжджі артисти постійно таке практикeють (фестиваль "Берегиня", етнографічні майданчики під час якихось свят). Щодо "Ночі у Луцькому замку" - це не фестиваль "Відкрита ніч". Цей фестиваль проходить у Києві, на Андрієвському узвозі, з прямою трансляцією по ТБ (раджу хоч колись подивитись). А якщо організатори ТОГО фествиалю привезли якісь роботи до Луцька, так це тому, що вони певно знайомлять пересічного глядача з "непопулярним, студентським" кіно. Я була на всіх "Ночах в замку" і помітила, що кожен раз формат заходу мінявся, та й прес-релізах про це писалось. А щодо "Ялинки", та того, що войнаровський "зажав гроші для реклами спонсора", то я думала, що спонсори САМІ дають гроші для своєї реклами. І ще я не знала, що у Войнаровського є прапори спирто-горілчаного заводу (дякую за інформацію)які він роздає школярам. Де це зазнято? Фото, відео? Дайте посилання, цікаво глянути на ДОКАЗИ.
Валерій Пельц Показати IP 7 Листопада 2009 11:48
Звертаюсь до коментатора Антивойнар. Я є керівником Ліги КВН Волинь, і відповідно всі проплати за зал також здійснюю я. І не можу хрозуміти , як людина може писати таку нісенітницю про відкати з оренди залу за КВН. Всі КВН які відбувались за останній рік , були проплачені в повному обсязі. Тому якщо писати щось , треба володіти фактами а не просто ляпати язиком, аби було більше пунктів!!!!!!! Цілком підтримую Юрія Васильовича як керівника палацу культури. Професіонал він і в Африці професіонал. Співаки нехай співають, орговики нехай управляють!!!!
тетяна Показати IP 7 Листопада 2009 14:29
невже нарешті автопарк будинку просвіта переїде в гараж, а невідомі іномарки будуть ночувати на вулиці?
люблю правду Показати IP 8 Листопада 2009 08:32
Противникам Войнаровського пропоную подивитись цю ссилку http://www.voynarovskiy.openua.net/bio.php А чим може похвалитись Поліщук?Він має досвід у проведенні стількох заходів?А може має стільки нагород?І,взагалі,я чула,що Поліщука пан Шиба подав на звання?Мабуть скоро "Героя України" будуть давати за пів-літру.Куди ми котимось?
Николай Показати IP 8 Листопада 2009 10:47
Ну и я выскажу своё мнение по даному вопросу: обратил внимание на то, что люди, которые прячутся под никами типа антивойнера, пишут высосанную из одного места информацию,за которую,как минимум, надо отвечать в суде.Многолетняя практика работы Войнаровского как начальника управления культуры, так и директора НД Просвита, показывает, кто есть кто.Мне довольно часто доводится бывать в Просвите (люблю я посещать культурные мероприятия):) да и Ночи в Луцком замке, Поліське літо з фольклором, а ведь всё это заслуга, в том числе и Войнаровского. И ещё... если бы Ю.В. действительно не соответсвовал занимаемых должностей, разве бы столько народа поддержало его? это не студенты, которые за отметку в зачётке готовы подписаться под любым документом, это взрослые, состоявшиеся в жизни, публичные люди, начиная от вахтёра Просвиты, и завершая народными, заслуженными артистами, вот это и есть показатель работы с колективом, а не писать про какие то откаты от КВН и прочую ерунду.ИМХО
БЛІНДЕР ВАЛЕРІЙ ЛЕОНІДОВИЧ. Показати IP 28 Серпня 2012 20:50
ШАНОВНЕ ПАНСТВО. ЮРІЙ ВАСИЛЬОВИЧ ВОЙНАРОВСЬКИЙ -ЛЮДИНА ФАХІВЕЦЬ СВОЄЇ СПРАВИ. Я ДУЖЕ БУВ БИ РАДИЙ, ЯКЩО ПЕРЕСТАНЕ ЛЮД УБОГИЙ ЗАЗДРИТИ ТАЛАНТУ, ЛЮДИНІ ПРОФІ. БАЧИВ ЙОГО, СПІЛКУВАВСЯ З НИМ, І МАЮ СВОЄ ВРАЖЕННЯ ВІД НЬОГГО, ВІД ЙОГО РОДИНИ.ДАЙ БОЖЕ, ЩОБИ НА НАШІЙ УКРАЇНІ БУЛО БАГАТО ТАКИХ ВІДДАНИХ СВОЇЙ СПРАВІ ЛЮДЕЙ. ЗДОРОВ"Я ВАМ, ШАНОВНИЙ ЮРІЄ ВАСИЛЬОВИЧУ І НАСНАГИ. БОЖОГО ВАМ БЛАГОСЛОВІННЯ НА МНОГІЇ ЛІТА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus