USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Задумалися, як зберегти кіно після продажу «Променя»

20 Квітня 2012 08:50
Основні вимоги до претендентів придбати кінотеатр «Промінь» у Луцьку: збереження цільового призначення, проведення ремонту чи реконструкції фасаду і внутрішніх приміщень, завершення робіт до квітня 2015 року.

Про це під час засідання постійної комісії з питань комунального майна та приватизації Луцької міськради під час засідання 19 квітня повідомив начальник відділу управління майном міської комунальної власності Луцької міськради Тарас Яковлев.

За словами посадовця, загалом вимог до претендентів - більше. Так, вони муситимуть вказати про наявність достатньої кількості власних чи запозичених коштів для проведення робіт, та надати іншу документацію, що засвідчить їхню платоспроможність і серйозність намірів щодо налагодження прибуткової й доброякісної роботи кіноконцертної зали «Променя».

Голова комісії Олександр Пилипович бідкався, як би то «прописати» в умовах вимогу, аби претендент засвідчив наявність фінансових ресурсів для відродження кінотеатру: «Мова не про те, щоб продати, а щоб там зали були, кіно було. Бо купити - то вигідно, а от робити там щось? Як убезпечити себе, щоб його не купили і він потім не стояв».

Яковлев зауважив, що на 100% все одно не вдасться «застрахуватися», адже ризик існує завжди. Однак додав: «Якщо клієнт заключить з нами договір і заплатить гроші, а тільки після того, отримує право власності на майно, то це певна гарантія».

Утім, Пилипович переконував, що це не гарантує успіху, адже власник зможе перепродати приміщення так і нічого в ньому й не зробивши. «А чи можна передбачити, щоб до завершення реконструкції не було в нього права перепродати приміщення» - поцікавився депутат. Але у відповідь почув, що з цього приводу треба консультуватися з юристами.

Також Пилипович наполягав на тому, щоб внести до переліку обов’язкових умов конкурсу пункт, відповідно до якого претенденти на придбання приміщення «Променя» мали б підтвердити платоспроможність довідкою з фінансової установи.

«В Європі ніколи б не продали об’єкт соціального призначення, назву його так, не маючи паперу такого від фінансової установи» – апелював до європейського досвіду обранець громади.

Зрештою, члени комісії вирішили додати новий пункт. Звучатиме він, зі слів Пилиповича, приблизно так: «Надання гарантій фінансової установи про можливість фінансування реконструкції даного об’єкта».

Слід зауважити, що остаточне рішення щодо умов, на яких продаватимуть «Промінь», депутати ухвалять під час чергової сесії міськради.

Нагадаємо, дискусії щодо доцільності продажу приміщення кінотеатру «Промінь» в Луцьку тривали у березні цього року, а вперше про пошук інвестора для відновлення повноцінної й конкурентоспроможної роботи об’єкта йшлося майже рік тому.

Рішення щодо продажу кінотеатру обранці громади ухвалили під час сесії міськради 28 березня, тоді ж вирішили визначатися з умовами конкурсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
... Показати IP 20 Квітня 2012 09:40
А как же СЕВЕН и ВЕРСАЛЬ?
вася Показати IP 20 Квітня 2012 10:55
так мельник і буде землю носом рити, щоб викупити.....
Руся Показати IP 20 Квітня 2012 13:05
Мельник там ні до чого. Там такий собі Покровський хоче викупити та перепродати. А Пилиповичу в ляльковому театрі треба працювати,-з останнім в нього все домовлено!
deputat Показати IP 20 Квітня 2012 14:24
Руся, раджу язичок прикусити. Йди додомку борщик варити, а не в дорослі справи рильце своє пхати(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus