USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Зсув на Вишкові може завдати шкоди на 23 мільйони

21 Червня 2013 15:12
Про проблеми з забудовою на вулиці Героїв УПА у Луцьку губернатор Волинської області доповів Прем’єр-міністру України. Збитки у разі виникнення надзвичайної ситуації можуть сягнути 23 мільйонів гривень.

Про це повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

Протягом останніх років на території житлової забудови на вулиці Героїв УПА, 13-73 (непарна сторона) у Луцьку, вздовж берегової лінії стариці річки Стир, спостерігають зсувні процеси ґрунту.

28 травня 2013 року комісія Луцької міської ради, з залученням відповідних фахівців, обстежила вищезазначену територію та виявила, що житлова забудова (одно- і двоповерхові цегляні будинки), розташована на правій терасі річки Стир із перепадом відміток між заплавою річки і терасою у 6 - 10,4 метра.

Біля підніжжя тераси розташована стариця річки, яка заповнена водою, течія відсутня. Значна частина дерев, які росли на терасі, діаметром 40 - 60 сантиметрів, у результаті зсуву повалена і опинилась у стариці річки.

Лінія обриву до деяких будинків розташована на віддалі 1 - 2 метри, а на віддалі 2 - 3 метри від території забудови утворились тріщини, які свідчать, що найближчим часом, при певних метеорологічних умовах, виникне загроза зсувних процесів.

Основною причиною зсуву ґрунту на території житлової забудови фахівці називають інтенсивну суфузію ґрунту, адже геологічна будова схилу складається із лесовидних суглинків, які при їх насиченні водою опливають, створюючи так звані козирки, які обвалюються в старицю.

Процеси, що відбуваються з непарної сторони вулиці Героїв УПА в Луцьку, на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 17 червня 2013 року визнали такими, що можуть загрожувати життю або здоров'ю населення внаслідок їх руйнування.

За висновками обласної комісії, у разі виникнення надзвичайної ситуації проживання населення на цій території (70 осіб) та провадження господарської діяльності стануть неможливими, а збитки можуть досягти 23 042 850 гривень. Така загроза відноситься до регіонального рівня.

Про небезпеку, яка загрожує лучанам, голова облдержадміністрації Борис Клімчук сьогодні доповів Прем’єр-міністру України під час особистої аудієнції.

Він надав Уряду держави пакет документів та фотоматеріалів для прийняття в установленому порядку рішення про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету для запобігання загрозі надзвичайної ситуації, що виникла на території житлової забудови по вулиці Героїв УПА, 13-73, у Луцьку.

Микола Азаров з розумінням поставився до потреб волинян та дав відповідні вказівки профільним міністерствам для ліквідації загрози надзвичайної ситуації. При цьому він наголосив, що «Президенту та Уряду держави негаразди мешканців чи Східної, чи Західної України - однаково болять».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Факт Показати IP 21 Червня 2013 18:48
Тут Микола Янович правду сказав: йому та ПРзиденту однаково начхати на проблеми як жителів Східної так і Західної України.
Александр до Факт Показати IP 21 Червня 2013 19:46
А 23 миллиона мы возьмем, спасибо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus