USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи розпадеться «Тартак», - Положинський в Луцьку

27 Жовтня 2014 14:00
Інформація про можливий розпад « Тартака» шириться мережею. На сторінці фронтмена гурту Сашка Положинського у фейсбуці мало місце підтвердження цього факту.
Інформаційне агентство Волинські новини дізналося, чи вирішено це питання остаточно, та чи має майбутнє інший проект Сашка – «Був’є».

Чи вирішилося наразі питання існування «Тартака»?
- Ні, не вирішилося. Це питання постає кожного разу, коли виникає ситуація з концертом чи без концерту, чи до концерту, чи після концерту.

Хто може визначити подальшу долю гурту?
- Або всі разом, або хтось один скаже, що все, я більше не хочу, не можу, а інші з ним погодяться.

Чи плануєте вести «Був’є» по стопах «Тартака»?
- «Був’є» – самостійний повноцінний проект, який не залежить ніяким чином від існування «Тартака». В нього окремий репертуар, всі нові учасники, крім мене. Я не думаю, що якимось чином варто пов’язувати існування цих двох колективів. У будь-якому випадку зараз «Був’є» активно працює над альбомом, плануємо до кінця року (в крайньому випадку до кінця зими) закінчити і оприлюднити його. Це свідчить про те, що ставлення до роботи серйозне і плани перспективні.

Коли плануються найближчі виступи?
- Виступи «Був’є» поки що не обговорюються, тому що немає жодних пропозицій. Та й в принципі розраховувати на великий інтерес з боку організаторів концертів, поки вони не дуже знають матеріал, не доводиться. Винятком звичайно став цьогорічний «Бандерштат», але там, власне, спрацював фактор «волинськості», тому що «Був’є» - це наш, волинський, проект і фестиваль «Бандерштат» це наш, луцький, проект. Взаємна довіра і, певною мірою, мій власний авторитет в очах оргкомітету фестивалю дав можливість нам виступити. Фактично, ми були темними конячками. Не всі організатори концертів, фестивалів мають такі земляцькі почуття. І знову ж таки, більшість із них, на відміну від «Бандерштату», який, першою чергою, акцентує увагу на змістовності творчості, все-таки хочуть щось заробити. А заробляти простіше на тому матеріалі, який люди знають. «Був’є» поки що не настільки відомі.

Тобто «Був’є» - проект для душі, а не для заробітку?
- В мене обидва проекти для душі – і «Тартак», і «Був’є». І обидва проекти для душі мають шанс стати комерційними, у випадку, якщо те, що ми будемо робити, сподобається людям. Ні в «Тартаку», ні в «Був’є» ніколи заробіток грошей, комерція не ставилися за ціль. Але для того, щоби колектив міг повноцінно існувати, міг творити наполегливо та багато, то, звичайно, хочеться, щоб ця творчість ставала ще й заробітком. І це не тільки для «Тартака» чи «Був’є», а й для будь-якого музичного колективу, який намагається працювати на серйозному професійному рівні.

А як ставляться до «Був’є» інші його музиканти?
- Інші музиканти «Був’є» дуже задоволені, що існує такий проект, всі працюють з великим натхненням. Мені здається, що те, що в нас виходить, всім подобається. Можливо, звичайно, я помиляюся в людях і в їх реакціях, та, на мою думку, всі учасники «Був’є» отримують, крім чисто професійного, ще й естетичне задоволення.

Розмовляла Ольга ВІРУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus