USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Фестиваль Іваницького і Коцана замахнувся на Юрмалу. Фоторепортаж

9 Липня 2010 15:33
Святковим гала-концертом під стінами Волинського національного університету завершився цьогорічний фестиваль «На хвилях Світязя», який вже другий рік поспіль іпроходить у статусі студентського.

Фестиваль тривав чотири дні й завершився гала-концертом у Луцьку.

Фінальний концерт зібрав небагато глядачів та почався на півгодини пізніше. Молодь, яка прийшла раніше, не знала куди себе подіти. Хтось нудьгував, хтось розважав себе сам.



Дітвора теж прийшла подивитись на дорослих дядь та тьоть.



Не оминули увагою останній фестивальний день й окремі викладачі ВНУ. Подивитись, хто ж переміг у конкурсі, прийшли декан факультету романо-германської філології Оксана Рогач та її заступниця Тетяна Лісінська.

Поки організатори затягували з початком концерту, голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк та луцький міський голова Богдан Шиба говорили «про своє» та позували фотокамерам.

Чемно очікували початку дійства і народний артист України Василь Чепелюк та ректор ВНУ Ігор Коцан.

Учасники «Хвиль...» тим часом чекали, поки їх попросять на сцену. Одні розспівувались, інші поправляли свої концертні вбрання та демонстрували нагороди.





Люд підтягнувся до сцени тільки, коли почав лунати славнозвісний гімн фестивалю. Ведучі нарешті з’явились на сцені. Слідом за ними вийшли і конкурсанти.


Для вітального слова одразу ж запросили на сцену і поважних гостей – митців та посадовців. Вони бажали здебільшого щастя і творчих успіхів.


Слово брали Грицюк, Шиба, Коцан, Чепелюк та Віталій Іваницький. Привітав конкурсантів і заступник губернатора Олександр Курилюк. Останній виявився чемним і не прискіпувався до ведучих, які кілька разів назвали його чужим прізвищем.



Після цього власне і розпочався концерт. Хлопці-конкурсанти вразили своїми «дімабіланівськими» танцями, дівчата ж були скромніші. Кожен виконував одну пісню.








Останньою серед конкурсантів виступала переможниця – студентка з Мінська Інга Кисельова. Вона заспівала дві композиції. Втім білоруською мовою Інга не порадувала. Одна пісня виконувалась англійською, інша – українською.

Білоруська співачка виявилась приємною співрозмовницею. Вона розповіла, що участь у конкурсі для неї була своєрідним ризиком, оскільки вибрала пісню на українській мові.

«Пісню «Чорнобривці» я присвятила своїй мамі, яка родом з Тернопілля. Хоч співати на чужій мові було для мене великим випробуванням. Але виконання пісні українською було обов’язковою умовою конкурсу. Страшно було їхати на конкурс зі знанням, що зазвичай перемагають українські виконавці. Але я така щаслива, що перемогла. В нас була така дружня атмосфера – одне задоволення!», – поділилась враженнями переможниця.

Окрім конкурсантів, на гала-концерті виступили Алла Опейда та В’ячеслав Судима, вокальний колектив «Нота Нео», чоловічий квартет «Акорд».



Народний артист Василь Чепелюк також тішив своїм співом публіку, хоча не обійшлось і без казусу – фонограма зазвучала раніше, аніж очікував співак. Однак він не розгубився – пояснив, що сталась «технічна заминка» і почав співати знову. Крім того, Чепелюк висловив думку, що «Хвилі» мають шанс стати справжньою українською «Юрмалою».

Завершили гала-концерт показом колекції етнічного одягу луцького дизайнера Оксани Тарасової.




Осучаснені вишиванки та сукні з національною символікою дизайнерської студії «Ксенія» демонстрували дівчата з «Модельного клубу Марини Занюк».



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus