USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Фестиваль «Стравінський та Україна» завершився у Луцьку

19 Червня 2014 12:00
Музичний фестиваль «Стравінський та Україна», що відбувався у Луцьку за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», завершився концертом солістів зі Львова та Академічного камерного оркестру «Кантабіле».

За час фестивалю відбулася луцька прем’єра «Реквієму» Ігоря Стравінського під час концерту симфонічного оркестру та камерного хору Чернівецької обласної філармонії за участю відомого диригента Ігоря Блажкова. Дуже тепло глядачі приймали виступ академічного симфонічного оркестру Хмельницької обласної філармонії та солістки Волинської обласної філармонії, заслуженої артистки України Етели Чуприк. У Волинському краєзнавчому музеї презентували виставку «Маестро і джаз». 17 червня, у день народження великого композитора, відбувся концерт в Устилузі.

Завершився XI музичний фестиваль «Стравінський та Україна» концертом у Луцьку вчора, 19 червня. Солісти Назар Федюк та Ігор Муравйов віртуозно виконали класичні твори не лише Ігоря Стравінського, а й Баха, Вівальді, Паганіні, Вільямса… Як відзначив професор Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка Володимир Заранський, це був вечір високої інтелектуальної та нерозважальної музики, враховуючи поважність імпрези та подій, які відбуваються у державі. До слова, виступи львівських солістів та Академічного камерного оркестру «Кантабіле» (художній керівник – народний артист України Товій Рівець) супроводжувалися влучними коментарями Володимира Заранського, якого запросили не лише як творчого керівника львівських солістів, а й ведучого.
З вітальним словом звернулася до присутніх заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який традиційно щорічно підтримує фестиваль, Ірина Констанкевич: «Всупереч і не зважаючи на обставини, одинадцятий фестиваль «Стравінський та Україна» відбувся у Луцьку завдяки зусиллям багатьох людей – ентузіастів, подвижників великої справи мистецтва. Відбувся завдяки тому, що в нашому місті впродовж тривалого часу сформувалося коло таких музикантів, які є представниками високого мистецтва. Відбувся він і тому, що збирає в концертних залах велике коло прихильників і шанувальників музики Стравінського, Моцарта, Баха, Бетховена. Це висока музика і такі фестивалі потрібні. Вони вивершують нашу душу, спонукають нас до роздумів, роблять нашу культурну ауру глибокою, насиченою і змістовною».
Ірина Констанкевич вручила дипломи учасникам фестивалю та оголосила музичне дійство завершеним. Проте, у планах організаторів на наступний рік – чимало концертів, які будуть і надалі радувати луцьку аудиторію високою інтелектуальною музикою.





















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus