USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ірина Дацюк хоче переробити пам'ятник Кузьмі

17 Лютого 2016 21:40
Ірина Дацюк розповіла, чому досі не переробили скандальний пам'ятник Кузьмі Скрябіну, який спричинив хвилю дискусій не лише у Луцьку, а по всій Україні. Скульпторка пообіцяла, що всі недоліки виправлять. Про це йдеться у сюжеті Громадського. Волинь.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини писало, що ще восени Ірина Дацюк обіцяла переробити скандальний монумент. Однак до цього часу на території «СітіПарку» стоїть ескізний Кузьма.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СКАНДАЛ НАВКОЛО ПАМ'ЯТНИКА КУЗЬМІ: КОМЕНТАР ЛЬВІВСЬКИХ СКУЛЬПТОРІВ

Так, Ірина Дацюк розповіла, що на виготовлення цього пам’ятника було небагато часу, а також працівники ливарного цеху втрутилися у роботу автора, і змінили риси обличчя. Авторка знову обіцяє переробити скульптуру, однак коли саме не уточнює.

«Мій обов’язок – його переробити, зробити заново. Планувалося ще там біля пам’ятника зробити сцену. Зимою такі речі не робляться. І під кінець року жодне виробництво б не прийняло щось там відливати, ліпити, бо самі розумієте, у людей свої плани.

Як би там не було, пам’ятник Кузьмі має бути ідеальним. Я щиро дякую всім, що люди мають пильне око, що помічають. Але, знаєте, хочу, щоб як діткам маленьким в книжечках малюють «знайди 10 відмінностей» — візьміть фотографії ті, що були і те, що вийшло. Там виправлені очі, все піднято… Можливо, майстер хотів зробити, що він усміхається — підтягнув йому очі, підтягнув йому губи, зробив йому зморшки, зробив надбрівні дуги досить великі, хоча на ескізі їх немає. Подивіться, які зморошки біля очей — тут в мене немає таких. Дружина його просила: не робіть ніяких глибоких зморшок.
Я не можу коментувати того людського фактору. До того ж, коли таку скульптуру відливають, то хоча б часу більше було, можливо, воно би встиглося, бо скульптор має побачити складену ту роботу, пропорції рук і ніг, десь наварили більше, десь зрізали більше — вийшов торс довгий, а ноги закороткі. Сьогодні вже немає сенсу виправдовуватися. Просто треба прекрасний гарний пам’ятник встановити».

Зауважимо, що обурені лучани після втановлення скандального пам'ятника Кузьмі Скрябіну навіть зареєстрували петицію проти «шедеврів» Ірини Дацюк у місті, яка набрала необхідних 300 голосів для розгляду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Честь маю Показати IP 17 Лютого 2016 23:01
Пані Ірино ! Ви зробили все, що могли. Ідіть ! Пане Покровський ! Сприйміть як належне - окрім благих намірів і грошей має бути ще щось. Пане мер! В ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" конкретно прописано вашу компетенцію. Ви не дотримались вимог закону. Ваш триумвірат спричинув ганьбу. Якщо є мужність - визнайте . Бо якби ви не клеїли розбите скло - тріщини буде видно. Соромно перед батьками і Україною усім лучанам. Характерно, що так званий скульптор, хоч стрілки переводить. А що ж меценат і влада мовчать !? Надіються, що поговорять і присохне. Ні . Наказати, знести, переплавити, переробити, вибачитись, відкрити !
АС Показати IP 17 Лютого 2016 23:01
Знов на ті самі граблі? Треба руки поламати за такі карикатури жах яка бездарь
мама Показати IP 18 Лютого 2016 00:32
пані ірино, не потрібні ваші шедеври в Луцьку, закрийте в ср*ку ваші амбіції......дітям неможливо пояснювати кого ви хотіли, не хотіли відтворити....... ПОЗОР ВАМ
пф Показати IP 18 Лютого 2016 02:46
та він навіть на екскізі на себе не схожий! що за оправдовування? ми читали статтю людей, які виготовляли скульптуру і вони тут ні до чого, це мабуть ясно всмі. а ви така розумниця, знайшли на кого все звалити. скажіть вибачте, налажала, не змогла, передаю це завдання іншому.
Я Показати IP 18 Лютого 2016 06:33
Бездарність
ДЯ-КУ-Є-МО! Показати IP 18 Лютого 2016 10:02
Ні, ні.. досить мегатворінь. Не переробляйте вже нічого! Вже наробили... Хай інший хтось нормально зробить, а не хз що...
User Показати IP 18 Лютого 2016 10:23
Памятник Кузьмі має бути у джинсах і футболці тому що він у такому вигляді провів більшість своїх виступів! Про обличчя взагалі мовчу, це жах! Те що поставили у Луцьку це взагалі навіть і близько не схоже на нього!
Добряк Показати IP 18 Лютого 2016 11:07
Або скульптор був п,яний,або руки ростуть....ну ви самі знаєте звідки
Сергій Показати IP 18 Лютого 2016 11:29
ВІН НА ЕСКІЗІ ЗОВСІМ НА СЕБЕ НЕ СХОЖИЙ!!! ЦИМ ВСЕ СКАЗАНО
Архітектор Показати IP 18 Лютого 2016 20:34
Талант і совість є нерозривними. Таке оправдання є свідченням рівня культури.А чому Ірина Дацюк не скаже, що винесе свій "твір мистецтва" на розгляд художньої ради, як це роблять в усіх містах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus