USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Камбоджійський «мауглі» презентував свої картини у Луцьку. ФОТО

29 Жовтня 2009 09:15
Камбоджійський художник Ук Дара Чан, який у 2004 році отримав українське громадянство, вперше презентував свої картини у Луцьку в холі редакції газети «Волинь». Виставка триватиме протягом трьох тижнів. Роботи відображають унікальне бачення художника України та рідної Камбоджі. Про це повідомляє репортер «Волинських новин».
Серед представлених художником картин - роботи написані маслом на полотні та аквареллю на папері. Як зазначали присутні на виставці художники, тематика робіт унікальна, адже тут можна побачити екзотичні пейзажі Азії разом з українськими соняшниками.
 

Організатором виставки є міська влада міста Березань. Заступник міського голови Березані Микола Пушкар повідомив, що художник є справжнім камбоджійським «мауглі». Адже він пережив буремні часи громадянської революції у Камбоджі, коли з сім’єю переховувався у джунглях в одному з місцевих племен, де боровся за своє життя.  
Ідея провести виставку у Луцьку виникла після зустрічі мера Березані з голової Волинської обларади Анатолієм Грицюком під час звітного концерту Волинської області у Київському Палаці мистецтв «Україна». 
 

Картини Ук Дара Чана експонувалися в приватних виставках країн Америки, Автралії, Європи, Азії, деякі його роботи перебувають у приватних колекціях по всьому світу. Після експозиції у Луцьку картини поїдуть до Ковеля.
«Виставка ― це вагомий поштовх у моїй творчості, крок, завдяки якому я буду продовжувати творити. Україна стала моєю другою батьківщиною, яка мене надихає, я виховую тут дітей, одружився. А рідна Камбоджа народила мене, навчила поважати інші культури. Усі свої емоції від пережитого я передаю на полотно і вважаю, що незважаючи на перипетії у політиці і економіці, варто жити мистецтвом. Адже в мистецтві немає кризи» ― зауважив художник. 

Довідково:
Ук Дара Чан народився 14 грудня 1961 року у Камбоджі. Виховувався в інтелігентній родині королівського генерала Ук Чана. Закінчив факультет Королівської школи мистецтв та факультет живопису Київського Державного художнього інституту. Одружений з українкою, виховує двох дітей. Має вчений ступінь магістра мистецтвознавства. З 1995 року повноправний житель міста Березань.
Займається спортом Таеквон-До, навчає бойовому мистецтву дітей. В 2008 році був атештований федерацією Таеквон-До України як володар 4 дану.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Наталія Кириленко Показати IP 10 Лютого 2016 13:59
"Ук Дара Чан народився 14 грудня 1961 року у Камбоджі. Виховувався в інтелігентній родині королівського генерала Ук Чана". Як не соромно після цього називати художника камбоджійським "Мауглі"? Такий гарний теплий відгук про виставку і такий "ляп" від автора.Не знаю, чим вражена більше...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus