USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Християнські поети вперше зібралися в Луцьку. ФОТО

19 Квітня 2010 13:34
На Волині відбувся всеукраїнський семінар для християнських поетів-початківців - ініціаторами заходу стали Луцька студія християнської поезії та журнал «Благовісник».

Для спілкування та навчання до Луцька приїхали люди різного віку та творчого досвіду з Рівненщини, Тернопільщини, Київщини, Львівщини та Вінниччини, - повідомляє Релігійно-інформаційна служба України

На учасників чекали виступи відомих поетів старшого покоління, членів Національної Спілки Письменників України, що поділилися секретами натхнення та творчої праці. Для цього з Дубна до Луцька приїхали Сергій Рачинець, Любов і Микола Пшеничні.

Зокрема, Любов Пшенична розповіла про свій досвід роботи з обдарованими дітьми в літературній студії. Микола Пшеничний наголосив на важливості спілкування для творчого зростання кожного, хто починає свій шлях у мистецтві.

Поет Сергій Рачинець розказав молодшим колегам, який шлях проходить твір: від першого задуму, вдалого рядка через авторедагування – до книжки.

«Мусить бути відповідальність поета перед своїми читачами. Бо через глибоке поетичне слово людського серця торкається Бог, натомість легковажність і недбальство відштовхують читача», - каже поет.

Увечері всі учасники мали можливість в ході імпровізованого творчого вечора розповісти про себе, свій шлях до творчого слова та почитати вірші.

Під час семінару прочитано дві лекції: теоретична – «Поезія, як образність» і практична – «Вправи на розвиток поетичного сприйняття, робота зі словником, основи само редагування». Викладачем виступила редактор, співкоординатор проекту «Християнська читанка» Зоя Жук.

Як зазначають організатори заходу, наразі важко казати про якісь підсумки семінару. Адже тільки через кілька місяців можна буде побачити плоди такого творчого навчання. Проте всі учасники висловили прохання, щоб подібні зустрічі проходили частіше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus