USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Лідер гурту «ВВ» замовив портрети у волинських дівчат

26 Квітня 2014 18:18
Художня виставка сестер Іванни і Ксенії Дацюк та Олени Звягінцевої «Українська весна» відкрилася у редакції «Волині-нової» у Луцьку.

До експозиції ввійшли найновіші картини юних майстринь на весняну тематику. Дівчата зобразили на полотнах ювіляра Тараса Шевченка, великодні атрибути, перші квіти і навіть співачку Тіну Кароль, - повідомляє «Волинь-нова»

Загалом у творчому доробку кожної сестри — понад тисячу робіт.

« Надихнути може і рожевий світанок, і революція в країні. Треба лише уважно придивлятися до того, що відбувається навколо» , — мовить Ксеня.

«Трапляється, глянеш на когось — і відчуваєш, що хочеш цю людину намалювати», — додає Іванка.

Своїми дітьми називає сестер їхній наставник Олександр Лесик, який завітав на урочисте відкриття виставки «Українська весна». Олександр Володимирович завідує кафедрою образотворчого мистецтва в Інституті мистецтв СНУ імені Лесі Українки. Іванка торік закінчила тут магістратуру, а Ксеня нині навчається на третьому курсі.

«Дівчата вже сформувалися як портретисти. Дивишся на їхні картини — і душа радіє. Жодні путіни не здолають народ, який має таку здібну молодь» , — вважає викладач.

Хоча полотна сестер Дацюк і Звягінцевої уже побували на виставках у музеях Києва та Черкас і викликали там неабияку цікавість. Артист Олег Скрипка побачив у столичному Музеї гетьманства картини дівчат і собі захотів такі. Тож кілька робіт тепер прикрашають стіни його арт–ресторану «Канапа».

Співак також запропонував дівчатам зобразити на полотні його дітей. А друзі Скрипки потай від нього готують сюрприз на день народження — портрет виконавця, який малюють знову ж таки волинські художниці.

Про творчість дівчат повідала їхня перша вчителька — мама (для двоюрідної сестри Оленки — тітка) Ірина Дацюк.

«Напередодні Великодня наш дім перетворився на своєрідну художню раду. Я пекла паски, а дочки їх змальовували, аби зафіксувати мамине мистецтво. Така у нас сімейна традиція» , — усміхається жінка.

Дівчата розповіли і про свої найулюбленіші роботи з презентованого циклу. Для Ксенії — це портрет «Ярославна», створений до Шевченківських днів. Вона малювала його після розстрілів активістів на Майдані в Києві.

« Переживши той чорний четвер, важко було писати щось веселе, — згадує художниця. — Моя Ярославна тужить не за князем, а за юнаками, яких холоднокровно вбили».

Для Іванки особливим виявився Кобзар.

«Щоб створити вдалий образ Шевченка, переглядаю сотні його фотографій. Уважно вивчаю, але не змальовую — намагаюся віднайти власний стиль» , — каже дівчина.

На фото: Іванна та Ксенія малюють своїх рідних, друзів, улюблених артистів та одна одну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus