USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанин розповів, як безплатно набити ексклюзивне тату

24 Жовтня 2016 17:25
«Маю вже два дармові татуювання, зроблені під час фестивалів. Майстри потребують моделей на такі заходи. А я маю час і бажання стати «полотном», – розповідає програміст Андрій, родом із Луцька. Кілька років хлопець працює у Львові. На вихідні вибрався до польського Лодзя на тематичний фестиваль «9th Tatoo Days». Андрій лежить на кушетці і слухає музику поки майстер набиває якийсь моторошний сюжет на його нозі.

Недолік безкоштовних тату, зізнається хлопець, у тому, що не сам вибираєш зображення. Шкіра моделі – чистий лист для майстра, який втілює своє бачення. Та, додає лучанин-львів’янин, водночас це й перевага. Адже татуювання точно буде ексклюзивним: бо автори на фестивалях демонструють найкращі новинки.

Польщу серед європейських країн вважають фабрикою татуювань: тут великий ринок із надання тату-послуг, десятки відомих салонів та іменитих майстрів, до яких приїздять клієнти за сотні кілометрів. Нерідко українські татуювальники відвідують або приймають участь у подібних заходах у сусідній державі. Ціни на наколки в Польщі стартують від 150 злотих і, залежно від розмірів та складності, досягають 1200 злотих.

Серед малюнків, які майстри представляють публіці, – в основному кольорові абстракції, варіації з квітами, полум’ям, тваринами, морські й казкові чудовиська. Татуювання зараз переважно роблять на стегнах, біля сідниць, на задньому боці литки, на передпліччях, животі. З-поміж серйозних і суворих чоловіків-татуювальників майже не виділяються майстри-дівчата: їхні тіла так само прикрашені різноманітними малюнками і вони так само вправно орудують машинками з голкою та фарбами. І до представниць слабкої статі, до речі, теж є черги. Певно, тут не спрацьовує стереотип, що жінка зробить інакше, гірше, просто «не так».
Роберт, майстер салону «Studio Zool» на центральній вулиці Лодзі, Пьотрковській, робить татуювання вже 20 років. Розповідає, що не можна однозначно сказати, які тату популярні тепер, а які – будуть модні в наступному сезоні. Зазвичай клієнти, приходячи до салону, просять набити те, що бачили в когось зі знайомих чи знаменитостей.

– Топ-10 популярних малюнків можна визначити за пошуковиком Google. Часто приносять роздруковані зображення з перших результатів пошуку. Великий вплив має масова культура, – зауважує Роберт. – Майстер не може нав’язувати клієнту свою думку. Бо тату, яке вибирає людина, вона носитиме решту життя. Тож для кожного модно те, що йому подобається. А що надихає людину – власна фантазія чи зірки шоу-бізнесу – вирішувати тільки їй. Наприклад, багато дівчат хочуть такі ж зірки на спині, як у співачки Ріани. З моєї точки зору, малюнок недосконалий, бо зірочки надто маленькі і нечіткі, здалеку здаються якоюсь висипкою. Я б таке тату виправив. Але фанатки Ріани вимагають точного відтворення. Пам’ятаю, як наприкінці 1990-х показували рекламу дезодоранту від популярної поп-групи «Спайс Гьорлз». Тоді дівчата розгледіли ієрогліфи на животі однієї з учасниць (таке тату має Мелані «Бі» Браун – авт.). Таких китайських літерок тільки я набив із дві тисячі!
У фестивальному павільйоні привертає увагу куточок, де працює усміхнений бородань. Крім фотографій робіт майстра, тут також є кілька сертифікатів Книги рекордів Гіннеса. Адже італієць Алессандро Бонакорсі або AlleTatto – не просто майстер із 27-річним досвідом, а світовий рекордсмен. Так, у 2010 році Алессандро безперервно робив тату 31 годину, потім щороку поліпшував свій результат і наразі останнє його досягнення – 77 годин малювання на шкірі!
– Робити татуювання полякам легко та приємно. По-перше, шкіра просто ідеальна: світла, м’яка, гладенька. По-друге, охочі зробити тату допомагають майстру, дозволяють щось додати до малюнка, слухають поради. А в Італії приходять із роздрукованим візерунком і кажуть – маєш зробити так і не інакше, – розповідає рекордсмен. Він охоче спілкується, не відволікаючись від набивання мандали на руці моделі. Дівчина задоволена. Пояснює, що давно хотіла тату, та не могла знайти зображення. Коли ж побачила мандалу серед робіт італійця, то перестала вагатися.

– Дівчина матиме абсолютно оригінальне, неповторне татуювання. В цьому й суть тату – підкреслити особливість, індивідуальність, – додає Алессандро Бонакорсі.

Маргарита ПОЛОНСЬКА
Луцьк – Лодзь
Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2016 17:33
Ід*йоти
Сергій до Лучанин Показати IP 24 Жовтня 2016 18:51
Ід*оти такі як ти, які обс*рають інших людей!
Мдааа Показати IP 24 Жовтня 2016 19:09
Якшо Бог розуму не дав то вже ніхто не добавить...
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2016 19:53
кому тату-- кому АТО!!!
лучанин Показати IP 24 Жовтня 2016 23:54
раніше повій та каторжників силоміць мітили.. а тепер вони самі мітяться..) O tempora, o mores!))
Я Показати IP 25 Жовтня 2016 06:58
В кожного свій вибір. Комусь подобається, а комусь і ні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus