USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Молоді луцькі митці «засвітилися» на «Ліхтарі»

12 Листопада 2016 11:55
Хобіт Більбо під ліхтарем Терентієм, вірші та музика про любов, війну та китів: на новому мистецькому проекті від «стендаЛю» дебютували молоді волинські автори, - повідомляють організатори.

Літературно-музичний проект «Ліхтар» - це творча ініціатива учасників «стендаЛю» Дмитра Цюпи та Рту Бармена. «Ліхтар» покликаний допомагати «новачкам» або мало відомим авторам демонструвати свою творчість. Перша творча зустріч відбулася у четвер, 10 листопада, у кафе «Давня казка», що у Старому місті. Символ проекту – Ліхтар Терентій.

На першому заході «засвітилися» поети Більбо, Рту Бармен, поетеси Дарина Циплінська та Ірина Петрук, музиканти Влад Каленіков та Сірко. Неординарні імена митців яскраво відображають особливість їхніх творів. Оригінальна творчість молодих авторів, несподівані та сміливі художні образи зібрали більше двох десятків слухачів.

Публіка реагувала по-різному. Найяскравіші емоції – щирий сміх – викликала відтепер постійна рубрика заходу – витримана, виразна, класична декламація … «попси». Модератор заходу Дмитро Цюпа прочитав «шедевр світової класики» - поезію Дзідзьо «Ха-ха-ха» про причини симпатії ліричного героя до представниць жіночої статі.

Це вперше, коли мистецьке об’єднання «стендаЛь» працює з авторами-початківцями. Наступний «Ліхтар» обіцяють провести у грудні. За задумом організаторів, презентації «свіжого» молодого мистецтва будуть чергуватися із лекціями, на яких вже визнані літератори та музиканти зможуть поділитися секретами своєї творчості.

Фото - Роман Домбровський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus