USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Батько українського бестселера» приїде в Луцьк

10 Березня 2015 15:03
Сучасний український письменник, батько українського бестселера, як його називають деякі літературні оглядачі, Василь Шкляр приїде в четвер, 12 березня, у Луцьк.

Гість презентуватиме свій новий роман «Маруся», головна героїня якого Олександра Соколовська була реальною особою. Цікаво, що письменник написав твір на основі архівів і щоденників очевидців, «тут за кожною подією в книзі стоїть історичний факт».

«Тендітна золотоволоса дівчина народилася для щастя. Але бурхливий 1919 рік — один із найдраматичніших в історії України — покликав її до боротьби за волю Вітчизни. Після загибелі братів, повстанських отаманів, шістнадцятирічна гімназистка Саша Соколовська стає на чолі тисячного війська. Відтепер вона - отаман Маруся. На шалику її козацької шапки напис «Смерть ворогам України!» Та навіть у вирі кривавих подій доля дарує їй щире кохання і шанс зберегти життя...».
«Ви думаєте, мені подобається проливати кров? Я вчителька і брати мої були вчителями. Ми не збиралися убивати. Але прийшов завойовник і тут уже є одна правда: або він тебе, або ти його. Інакше не буває». (с) Василь Шкляр «Маруся».
Окрім самої презентації, організатори запевняють, що лучани зможуть поспілкуватися з автором. Зокрема, поговорити і про інші його романи – «Чорний ворон» або «Залишенець», «Елементал», «Ностальгія» та інші.

Зазначимо, що організатори заходу – мистецьке об’єднання «стендаЛь» – раніше проводило акцію у соцмережі, щоб вирішити, чи запрошувати Василя Шкляра у Луцьк. Суть її була в тому, щоб набрати 150 лайків під постом із фотографією автора. Пост набрав майже в два рази більше – 295 позначок «мені подобається».
Відтак, зустріч відбудеться 12 березня о 19:00 в Театрі ляльок, що на Кривому валу, 8.

Вартість квитків у попередньому продажі – 25 гривень, у день заходу – 40.

Заздалегідь їх придбати можна в наступних «точках»:

- каса філармонії на Театральному майдані

- кав'ярня «Кофеїн» (вул. Винниченка, 8)

- книгарня «Освіта» (пр. Волі, 8)

- книгарня Волинської обласної друкарні (пр. Волі, 27)

- магазин «Кіт Горошко» (вул. Лесі Українки, 35 А)

- книгарня «Ключі» (пр. Волі, 2)

Контакти організаторів: 098 712 33 73 або 099 618 5943

.
Про те, як почав писати історичні романи і якими насправді є його твори Василь Шкляр розповів у інтерв’ю журналістці «Громадського Телебачення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus