USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На культуру Волині планують виділити 44 мільйони

14 Грудня 2010 11:46
На нову програму підтримки та розвитку культури на Волині впродовж 2011-2015 років планують виділити 44 мільйони гривень, в тому числі 32 мільйона з обласного бюджету.
Про це 14 грудня під час засідання колегії працівників галузі культури повідомила заступник начальника обласного управління культури та туризму Галина Остапчук.
Вона зазначила, що програма, зокрема, має на меті завершити проекти, які не виконали через недофінансування протягом минулих років. Серед основних прогалин минулорічної програми – недобудована садиба-музей родини В’ячеслава Липинського у селі Затурці Локачинського району.
Як повідомив начальник управління культури та туризму Волинської облдержадміністрації Володимир Лисюк, загалом на реконструкцію садиби вже витрачено близько мільйона гривень. Однак протягом двох останніх років з державного бюджету не надходило коштів взагалі.
Нагадаємо, що реконструкція музею повинна була стати однією з тем розмов голови облдержадміністрації Бориса Клімчука із президентом України Віктором Януковичем. Однак тоді зустріч не відбулася через негоду.
Лисюк каже, що садибі глава Української греко-католицькій церкви блаженіший Любомир Гузар пообіцяв з Рима передати унікальний архів Липинського. Однак поки музей знаходиться в занедбаному стані – це робити зарано.
Окрім садиби в Затурцях, програма передбачає завершити реконструкцію картинної галереї в Луцьку, аби мати можливість виставляти унікальні картини, які зараз зберігаються у сховищах.
А також хочуть завершити паспортизацію архітектурних пам’яток, розвиток інформатизаційних технологій, поліпшення умов праці, покращення транспортного забезпечення та забезпечення функціонування української мови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus