USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нагородили проектанта реставрації Художнього музею

20 Січня 2014 12:47
Директора архітектурно-проектного бюро «Прайд» Василя Дузь-Крятченка нагородили Почесною грамотою облдержадміністрації.

Відзнаку вручили під час оперативної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 20 січня.

Саме Василь Дузь-Крятченко був головним інженером проекту реставрації Шляхетського будинку в Замку Любарта.

Нагадаємо, як писали на сторінках Інформаційного агенства Волинські Новини раніше, Художній музей відкрився після масштабного капітального ремонту.

Перша експозиція відкрилася у 1973 році, відтоді там робили лише косметичний ремонт власними силами музею.

Згідно з дорученням Президента України Віктора Януковича на ремонт Художнього музею виділили 2 мільйони 800 тисяч гривень.

«Навіть самі будівельники, проектанти, які займалися реставрацією, не підозрювали скільки там труднощів. Лише коли зняли верхній шар штукатурки, вони побачили ту катастрофу. Бо цегла повипадала, все валилося. Навіть, розповідали будівельники, що коли дістали одне вікно, то зламалася несуча конструкція. Двері мало не впали на робітника», - розповідала директор музею, заслужений працівник культури України Зоя Навроцька.

Будинок пропонували навіть розібрати і звести по-новому. Утім, будівельники знайшли рішення: стіни укріпили сіткою, яка тримає стару штукатурку і не дає «роз’їхатись» склепінням. Також влаштували нову систему вентиляції та встановили найсучаснішу систему осушення стін. Завдяки цьому вода на стінах уже не збирається.

«Ми стараємось робити добре, щоб волинянам залишилась хороша пам’ять», - зазначив Василь Дузь-Крятченко.

До слова, архітектурно-проектне бюро «Прайд», яке він очолює, було причетне до реставрації пам’ятки архітектури національного значення Покровської церкви в селі Піддубці Луцького району та проекту інженерних мереж будинку Ігоря Стравінського в Устилузі.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus