USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Переселенка з Луганська презентувала виставку графіки у Луцьку

27 Лютого 2015 13:49
У Луцьку презентували виставку графіки із дивовижною назвою «Дерево до неба», творець якої – переселенка із буремного Луганська Марина Ткачова.

Відкриття експозиції відбулося сьогодні, 27 лютого, у приміщенні Арт-галереї «Луцьк».

Автор картин – художник-графік, викладач, яка народилась і провела більшу частину життя у Луганську. У дитинстві більше двох років прожила з батьками у Монголії, яка залишила яскраві спогади. Освіту здобула у Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка спочатку за спеціальністю «вчитель хімії та біології», а потім - «дизайнер-графік».

Під час навчання вийшла заміж за художника-графіка Кирила Ткачова. Малювати почала після народження сина. Спочатку це були простенькі візерунки на клаптиках паперу, а потім більш складні композиції та орнаменти.

Протягом певного часу активно брала участь у різних дизайнерських заходах, іноді разом із половинкою. Двічі потрапляла до фіналу та в шорт-лист конкурсу на розробку фірмового стилю фестивалю «Джаз Коктебель». З 2011 року займалась розвиваючою освітою для дітей дошкільного віку. А у 2013 році започаткувала власне підприємство для мам і дітей «КлубОк», однак уже минулого року через війну родині довелось покинути обжиті місця і переїхати до Луцька. Тут переселенцям довелось розпочати зовсім нове життя, однак їм вдалось знайти і новий дім, і нових друзів.
Графіка Марини Ткачової – дуже своєрідна. Загальний образ складається з дрібниць, казкових елементів, візерунків. Однак багато цікавинок «ховається» від першого погляду. Їх важко розгледіти серед фантастичних орнаментів, а окремі роботи доводиться досліджувати сантиметр за сантиметром у пошуках нових деталей.
«Така назва виникла, тому що дерево – це символ роду, нашому дереву прийшлося бути вирваним з корінням та перенесеному в іншу землю, але дерево-рід має багато сил. Воно тягнеться до неба і зростає, до нього прилітають пташки, на ньому знов з’являються квіти. Мої малюнки мають дуже високий «рівень казковості», вони привертають увагу дітей. У назві я показала, що дерево може вирости навіть до неба, просто потрібна сильна віра», - каже авторка.

Наразі мисткиня знову працює із дітками – відкрила театральну студію «Бяка-Закаляка». Вже у обласному центрі Волині побачили світ такі роботи, як «Чудо-юдо риба кит», «Колядування», «Дерево до неба» та інші казкові графічні образи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
кавун Показати IP 27 Лютого 2015 13:50
нічо така
експонат Показати IP 27 Лютого 2015 16:11
Дуже приємна жінка, красива. Красуня, лице - хоч води напийся. Зразу видно, що українка. Москальки злі, як скажені собаки. Дай, Боже, аби вона прижилась на Волині і назавжди залишилась у нас.
Аліна Показати IP 27 Лютого 2015 22:25
Молодець!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus