USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Під Луцьком стріляли. ФОТО

10 Серпня 2010 17:41
Програма другого дня на фестивалі «Бандерштат», що проходив у селищі Рокині неподалік Луцька протягом 7-8 серпня, виявилась значно цікавішою та насиченішою. Проте серед усіх заходів найбільше глядачів зібрав показовий бій воїнів УПА з солдатами НКВС.

Театралізоване дійство виконувало 50 реконструкторів зі Львова, Києва, Рівного та Хмельницького. Серед них була жінка та маленький хлопчик.

Бій не відтворював реальних подій, а був вигаданим самими ж акторами-реконструкторами, - розповів виконавчий директор фестивалю Павло Данильчук.

«Легенда була проста. НКВС дізналося, що у селі тимчасово перебувають повстанці. Енкаведисти, маючи на меті їх знищити, підійшли до поселення, оточили його і чекали зручного моменту для атаки. Хлопчик, який тим часом випасав кіз, помітив радянських солдатів і сказав про це своїм. Упівці пішли в бій, прорвали оточення і в результаті здобули перемогу», – пояснив він.

Напередодні фестивалю проведення показового бою реконструкторів було під загрозою зірвання, поділився організатор. На цю частину фестивальної програми просто не вистачало коштів.

«Ще в п’ятницю ввечері, 6 серпня, я бігав у пошуках спонсорів. На щастя, на мої прохання відгукнулось керівництво мережі магазинів «Штурм», які продають зброю та спорядження. Саме вони профінансували набої, піротехніку, надали деяку зброю, чим врятували цей пункт програми», – розповів він.

Самі ж реконструктори приїхали на фестиваль з ідейних переконань, тому погодились виступити безкоштовно. Через скрутну фінансову ситуацію, бандерштатівці спромоглись оплатити їм тільки проїзд, - розповіли в оргкомітеті фестивалю.






























Фото "Волинських новин", а також з сайтів http://io.ua, http://bilozerska.livejournal.com, http://www.segodnya.ua, http://www.reibert.info
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
78 Показати IP 10 Серпня 2010 19:04
шикарно...особливо маленький хлопчик в сучасних шкарбанах...недореконструювали...
Vendetta Показати IP 10 Серпня 2010 19:08
Так, реконструкція була красиво, стріляли звісно ж холостими і було заздалегідь що переможуть УПА, але всежтаки було цікаво. Люди гарно зіграли свою роль. Багато хто вигукував підтримуючі гасла в сторону УПА)) але не приємною було те, що вигуки неромативної лексики, а також насмішливі вигуки лунали у сторону людей котрі грали роль НКВС, мені дуже цікаво, невже ці крикуни не розуміли, що це просто гра, просто "реконструкія" і потрібно мати повагу до людей котрі грають "поганців". Доречі, також я почув багато зауважень з брудними словами у свою адресу від двох людей у футболках представників НА, за те що кілька разів підримав людей котрі грали вояків НКВС, адже мені було їх шкода. Думаю людям було не приємно чути лишень лайливі речі у свою сторону від молоді котра втратила відчуття реальності.
співчуваючий до Vendetta Показати IP 10 Серпня 2010 23:57
Обматюкали? бідненький... Ходи мама пожаліє тебе...
Гість Показати IP 10 Серпня 2010 20:11
Не робіть з лайна цукерку
реконструктор Показати IP 10 Серпня 2010 23:52
шановний, те шо вас хтось там там обматюкав, то ваші прблеми. тре вміти за себе постояти. реконструкція тут ні до чого. тому не жвандіть
Vendetta до реконструктор Показати IP 11 Серпня 2010 11:01
Суть не в якийсь моїй образі, а суть в тому що люди вже надто загрались серед НА і геть немає поваги до оточуючих якщо щось не по їхньому. Власне, у кожної нормальної людини рука не підніметься набити морду меншому і слабшому, але такі "моські" просто псують "слонам" загальне враження від фестивалю і відпочинок)
анти Бандерштатівець Показати IP 11 Серпня 2010 00:01
Я був свідком як молодий хлопець у футболці НА два рази перднув! Це ганьба! Це не повага до Бандери!
VV Показати IP 11 Серпня 2010 07:58
Переграли - це факт! НКВСівці і мокрого б місця не оставили від Бандерівців! Вони якщо йшли і знали що у селі є УПівці, то такими силами... мало хто виживав. Історію треба знати! :) А з приводу: "...то ваші прблеми. тре вміти за себе постояти..." - то намалюйся, та покажи як треба за себе стояти - умник! От такі і псують життя іншим, це "філософія" Бандери, де треба і не треба!
вого КРОК Показати IP 11 Серпня 2010 12:17
Однозначно великий плюс організаторам!!! P.S 2Знавцям історії... УПА однозначно перемогли, те за що вмирали ці люди сталось - МИ ЖИВЕМ В НЕЗАЛЕЖНІЙ ДЕРЖАВІ!А з НКВДистами варто робити те що "Моссад" робить з колишніми нацистами.
Ястребок Показати IP 11 Серпня 2010 15:57
ВИ живете в незалежній державі, ВАМ, якщо я правильно зрозумів, у ній живеться пречудово - то я за ВАС радий! Що ж... багатий бідного не розуміє, так само й ВАМ ніколи не зрозуміти тих кількадесят мільйонів співгромадян, яким незалежність принесла руїну, зубожіння, хвороби і смерть. А порівняння НКВДистів і нацистів настільки некоректне, що навіть не хочу нічого пояснювати. Краще скажу зайвий раз своє НІ націоналізмові.
вого КРОК Показати IP 11 Серпня 2010 19:26
2Ястребок А Ви,"шановний",зайвий раз й не напружуйтесь, прибережіть українофобні букоффкі для якогось проросійського форуму.
вільна Показати IP 11 Серпня 2010 19:27
да,ястребкам, явно некомфортно живеться в незалежній Україні, бо їх діди не для того стріляли в українців, щоб зараз не лягати під росію...а порівнювати енкаведистів з нацистами, дійсно недоречно,останні в порівнянні з ними янголи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus