USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Посеред мурів замку Любарта лунатиме джаз

7 Травня 2010 11:01
Із нагоди святкування на Волині днів Європи в Луцькому замку відбудеться п’ятий Міжнародний джаз-фестиваль «Музичні діалоги-2010».

Про це повідомляє і запрошує на традиційний фест Луцький джаз-клуб.

Джазове дійство нинішнього року відбудеться 15 травня у Луцькому замку.

«Замок символізує собою єднання України з Європою, і тому його було обрано для проведення фестивалю, метою якого є популяризація українського та зарубіжного джаз-фольку, інтеграція української музики до системи культурних цінностей Європи», - розповіли організатори фесту з Луцького джаз-клубу.

Учасниками «Музичних діалогів-2010» стануть луцький гурт «Rezus Blues» гості з Москви «Ok-Tet Trio», українсько-польсько-німецький гурт «Unity», джаз-тріо О. Терехова (Валерій Колесніков із Донецька).

Колектив «Rezus Blues» уже вдруге презентуватиме луцький джаз на сцені «Музичних діалогів». Музиканти працюють разом вже більше ніж чотири роки. За цей час відвідали низку музичних фестивалів не лише України, а й закордону.

«Ok-Tet Trio» — проект вокалістки, музичного журналіста Тетяни Балакірської. Тріо презентуватиме мелодійну і, водночас, досить незвичну музику. В ній глядачі можуть почути натяки на музичну спорідненість з такими виконавцями, як Енні Леннокс, Fink та «The Books».

Міжнародний джазовий проект «Unity» є зразком того, як музиканти можуть співпрацювати, незважаючи на різні світогляди та кордони. Польща, Україна та Німеччина поєдналися завдяки універсальній мові — джазу.

Джаз-тріо О. Терехова відвідає луцький фестиваль разом із людиною, ім’я якої занесене до американських та європейських джазових енциклопедій — Валерієм Колєсніковим. Він — найвідоміший український джазовий трубач, заслужений артист України, професор Донецької та Ростовської консерваторій.

Традиційно завершить фестиваль джем-сешн, а протягом фестивального дня можна буде оглянути та придбати старовинні музичні інструменти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus